Šta je novo?

PATRIOT Xporter flash memorija

Poglavica

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
609
Kod nas su se pojavile ove flash memorije.Po testu iz najnovijeg SK kazu da je ovo najbrzi model koji su testirali, pa me zanima dal je ovo bolja kupovina od Corsair flash Voyagera, posto su im cene tu negde i oba modela su gumirana? Unapred hvala!

Takodje me zanimaju iskustva ako ih je imao neko iz prve ruke u vezi sa izdrzljivoscu ove patriot memorije,video sam zanimljiv test corsair voyager uredjaja i cuo da su ekstremno izdrzljivi pa me zanima da li su ove patriot memorije na istom nivou jer mi je robustnost bitnija od same brzine.
A ako ne iz prve ruke moze i neki link ka testu istog.

Preporuka je da nadjesh negde A-DATA JOGR, sporiji je ali robustan kao patriot, ali je jedno 40% jeftiniji ;)

Kod nas su se pojavile ove flash memorije.Po testu iz najnovijeg SK kazu da je ovo najbrzi model koji su testirali, pa me zanima dal je ovo bolja kupovina od Corsair flash Voyagera, posto su im cene tu negde i oba modela su gumirana? Unapred hvala!
Koje su brzinske specifikacije tog flash-a?
(jos nisam kupio SK :d)

Na hrvatskom testu sa ipak sporije od Apacer HT203, ali svakako jesu dobre na prvi pogled.

To mi reci, ZorMi... znas i sam zasto sam pitao ;)

Nego, da li se pojavilo nesto brze od tog Apacer-a na nasem trzistu? Jel' stize onaj novi Voyager, koji navodno ima specifikacije 33/16 MB/s?

... doduse bio je u pitanju 2GB
Merodavnija slika je ona sa trece strane tog istog testa, gde su testirani u HD Tach-u...
http://www.hardwaresecrets.com/article/384/3
Hvala za link za specifikacije Patriot Xporter XT-a.

Anyway, Apacer HT203 sve to pere bez problema, samo se sa ATP-om kolje za MB or so... average read je kod mene 32.3MB/s.

2 ZorMi:
Au jeste, u pravu si... samo CMFUSB2.0-8GB model, tj. onaj od 8 giga.

Poslednja izmena:
samo CMFUSB2.0-8GB model, tj. onaj od 8 giga.
U njihovom katalogu sam video neke specifikacije, za svaki kapacitet su drugačije, ovako napamet beše 1GB = 25/5 MBps, za 2GB je brži upis (otprilike kao ranije), za 4GB još i nešto brže nego ranije, a za tu od 8GB kao što reče... Moguće da sada koriste kapacitetnije flash chipove (ili kako se to zove) pa za male kapacitete ne mogu da ih spregnu u paralelu (nema dovoljno) kao pre (bio neki dvokanalni memorijski kontroler)... lupam. Inače su skoro svi proizvođači prešli na neke multi-layer flash chipove (Kingston prvi) koji se jeftiniji ali sporiji, više se greju i češće kvare, neki koriste i jedne i druge, a Apacer single-layer još uvek.

Na hrvatskom testu sa ipak sporije od Apacer HT203, ali svakako jesu dobre na prvi pogled.

Ja uzeh taj apacer ht203 od 4 giga i extra sam zadovoljan. Znam da kad sam ga uzimao na kutiji mu je pisalo "world fastest!" onako bas upadljivo - kao neka ekslozija sta ti ja znam ;)..

Dobra fora je i sto je tanak (uzan) pa kad ga gurnes u usb pored njega mozes da gurnes sta oces. Recimo covek ima stari komp sa samo 2usb-a pozadi - jedan do drugoga. U jednom vam je mish - drugi je slobodan. Ako imate neko cudoviste od usb-flasha nema shanse da ga gurnete dok ne izvadite mish - sve u svemu zesci smor..

A ja taj apacer uzeh samo iz jednog razloga! Sto onaj poklopcic koji pokriva usb dzek je super smisljen i funkcionalno debelo "privezan" za ostatak uredjaja te nema shanse da ga izgubite a ja sam to vazda gubio kod drugih modela - posle dan - dva setanja :d. Sa moje strane topla preporuka - na stranu to sto je stvarno najbrzi ;)..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno