Šta je novo?

Patriot Viper Xtreme Division 2 XMP profil ne radi!

BokiNB

Cenjen
Učlanjen(a)
10.12.2012
Poena
159
Pozdrav svima

Dakle, kao sto naslov kaze, probao sam memoriju na 2400Mhz preko XMP profila. U biosu izbaci profil 1: 2400Mhz 11-11-11-30-3 1.65v 1.2v. 1.65v znam da je DRAM Voltage , a 1.2v ne znam sta je. Kada ucita profil krene post i ucitavanje win-a i pred ulazak u desktop komp se restartuje. Ako rucno unesem 2400Mhz(bez diranja latencija) pred ocitavanje win-a izbaci cudne boje i zamrzne ekran kao da je problem do grafike(inace koristim integrisanu HD4000). Ekran stoji tako nekoliko sec i posle toga se komp sam restartuje. Probao sam rucno da upisem 2200Mhz i sa tom frekvencijom radi super bez diranja latencija i napona. Procesor je i7 3770K, a ploca Maximus V Formula.

Probaj sa vec pripremljenim profilima za memoriju, koje vec imas u biosu ploce da odaberes....Konkretno probaj za hynix memoriju profil za 2400, on ce ti pored napona i latenci za memoriju podesiti i napone za SA odnosno IMC i trebalo bi da funkcionise. Ako zelis da se zamlacujes sam, probaj da opustis drugu latencu po redu ( tRCD ) sa 11 na 12 ili 13...

Koliko ja shvatih iz posta, vec je probao sa XMP. Podizati latencije dok ne proradi. :)

Pre svega, hvala na odgovorima!

@Perica

Video sam te profile i probao sam za Samsung. Nisam znao da je memorija Hynix :) Pomislio sam da je problem sto procesor nije klokovan, ako to uopste ima veze sa brzinom memorije(mislim na 2400Mhz). Ako treba clock, to je najmanji problem :) Probam pa javljam sta sam uradio.

ASUS je kod najacih modela rog serije (pocevsi od maximus IV extreme pa nadalje), definisao specijalne profile za memoriju u zavisnosti od chipova na njima, kako za 24/7 setovanja tako i za extremna ( pod ln2 ). SHamino je zasluzan za to, kasnije se to prosirillo i na ostale rog ploce...Asrock je sledio taj primer pa i on ima unapred predefinisane profile takodje na OC Formula plocama.....

Prema latencama koje su na xmp profilu mi lici na hynix memoriju ( jedino ako zavirimo ispod haube mozemo 100% koji su cipovi) zato sam ti preporucio da ako ne upale profili opustis trcd latencu....

Probao sam sa profilima za memoriju u biosu i nece da radi na 2400Mhz. Oba profila hynix ne rade (nece da udje u win), izbacuje neke boje kao da je grafika u pitanju. Opustao sam i 2. latencu sa 11 na 12-13(kao sto si rekao) ali nista od toga i dalje ne ulazi u win. Cudno mi je samo kako radi kada rucno upisem 2133/2200Mhz! Znaci sam podesi latence,napon itd.. za ove frekvencije, ulazi u win, radi bez problema, a 2400 nece pa nece. Da li je po tvom misljenju do memorije(ne moze da radi na 2400Mhz) ili do kontrolera u procesoru?

Nazad
Vrh Dno