Šta je novo?

Patriot Viper series 2x2 gd 1600 mhz

vaci

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2008
Poena
301
Gore navedenu memoriju koristim na Msi p-45 diamond-u.
U biosu njene vrednosti na defultu su na 666 mhz,tako da ne znam na koliko radi memorija.Kako su mi objasnili prema ovim vrednostima kod ddr3 se gleda x2,pa bi onda znacilo da ona radi na 1333 mhz .Ako je tako onda je memorija dobar overkloker posto sam je sa 666 mhz podigao na 1320 mhz bez dizanja napona.

Ako si uzeo ovu memoriju Patriot Viper series 2x2 gd 1600 mhz onda u bios-u treba da stoji 800 MHz ili ti efektivno 1600 MHz jer je DDR = Double Data Rate.
Znaci to su vrednosti na kojima ona treba da radi.Ali zavisi i od toga koliko ploca difoltno podrzava, koliko si stavio da ti je RAM Multiplier itd.. ("Formula za dobijanje takta RAM-a je FSB*RAM Multiplier." ).Nece u bios-u odmah da se sama podesi na 800(1600) MHz sto je vezano za SPD memorije.
I pogledaj pise na njoj kolika joj voltaza treba za to.
Ovo je odgovor na brzinu :p... evo ovde pogledaj imas detaljno kako se podesava frekveca RAM-a:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=186441

Ako ti u bios-u soji na 1320 MHz bez podizanja napona onda si oborio svetski rekord..:D
Pozdrav zemljace..:wave:

Da radi ali ako se namesti u bios-u tj. klokne...
Ako u biosu stoji kako on kaze 666 oda radi na 1332 MHz, sto je daleko manje od deklarisane vrednosti.
Znaci treba podici FSB ili Ram Multiplier (mozda i napon) po da radi na 1600 MHz (u bios-u 800)..

Da radi ali ako se namesti u bios-u tj. klokne...
Ako u biosu stoji kako on kaze 666 oda radi na 1332 MHz, sto je daleko manje od deklarisane vrednosti.
Znaci treba podici FSB ili Ram Multiplier (mozda i napon) po da radi na 1600 MHz (u bios-u 800)..

Bas to sam pokusao da mu kazem:D neka procita sta pise na onom linku sto sam mu dao - edukacija nikad nije na odmet:D

Ok..
Ali nesto se ne javlja.Valjda nije preterao sa klokom.:d
A mozda je samo na letovanju..:guitar:

Gore navedenu memoriju koristim na Msi p-45 diamond-u.
U biosu njene vrednosti na defultu su na 666 mhz,tako da ne znam na koliko radi memorija.Kako su mi objasnili prema ovim vrednostima kod ddr3 se gleda x2,pa bi onda znacilo da ona radi na 1333 mhz .Ako je tako onda je memorija dobar overkloker posto sam je sa 666 mhz podigao na 1320 mhz bez dizanja napona.

Pa ista prica ti je bila i sa DDR2 memorijama ubodes je u plocu a ono nije 800 nego 667, pa u biosu rucno podesis frekvenciju ucestalosti, latencije i naravno voltazu.

Na vecini ploca pise DDR3 1600 ali samo kao OC, nista strasno.

Ti iz blata podize ovu temu:D :wave:

Imam istu memoriju, isto radi na 1333 MHz. Nisam OC procesor niti nameravam u skorije vreme, ali me interesuje da li moze memorija da radi na 1600MHz bez OC procesora ili povecavanja napona same memorije.

Nazad
Vrh Dno