Šta je novo?

Path of Exile 2

Count Geonor, kakav boss!!! 🙏👏
Ja oduševljen, u slast sam ga sredio (iz možda desetog pokušaja).

Ko je smislio da se neprijatelji i loot resetuju u zoni ako pogineš treba da gori na lomači, kapiram da su inspiracija souls igre ali ovde to ne funkcioniše.
Taman sam dobio prvi unique drop od boss-a kada su me mobovi ubili, i loot se naravno izgubio. :mad:
Da ne pominjem da loot jedva pada, pitanje je da li im taj sistem uopšte radi.
Untitled.jpg

Ko je smislio da se neprijatelji i loot resetuju u zoni ako pogineš treba da gori na lomači, kapiram da su inspiracija souls igre ali ovde to ne funkcioniše.
Taman sam dobio prvi unique drop od boss-a kada su me mobovi ubili, i loot se naravno izgubio. :mad:
Da ne pominjem da loot jedva pada, pitanje je da li im taj sistem uopšte radi.
Pogledajte prilog 470695
Hoces legendary posle pola sata igre. Nece da moze.

Ma kakvih crnih pola sata... ima sigurno preko 10 sati igranja, red bi bio jedan da padne, kao što i jeste.
Ono što meni smeta je što Loot nije zagarantovan posle smrti. Nadam se da će to da promene jer te ovako veštački teraju da nastaviš grind.

pa nije bas potpuno druga, drugacija je, ali ima i puno slicnosti

Imali su ideju da nadograde PoE u PoE2, ali su odustali od toga. Verovatno zato je ostala jedna tema. Treba da bude razdvojeno, jer će igre definitivno se razvijati odvojeno jedna od druge.

Ne znam koliko je pametno otvarati je pošto malo ljudi igra. Ovako je sve na jednom mestu.
Ne slažem se. Generalno igre na podforumu prati mali broj ljudi ali je ova među popularnijim. Nije neka igra koju igra i piše o njoj dva, tri čoveka. Svakako je trenutno življe nego u Diablo 4 temi a sigurno će se to nastaviti. Diablo 4 umire kada PoE2 izađe iz early access-a i bude F2P.

Kao što je i svaki Diablo, i generalno sveki nastavak imao svoju temu, smatram da i ovo treba da razdvojimo. Ako se ko od moderatora ne slaže slobodno neka obriše ovu.

Sinoć sam tek praktično krenuo da igram, proveo nekih 3h u igri sa Monkom. Kao neko ko nije igrao poe solidno toga mi je novoga ali povataću vać. Igra mi prilično sporija od Diabla ali samo kretanje, animacije i raznovrsnost bossova od starta mi se ovde više dopadaju. Igram na Frankfurtu iako sam u USA trenutno, radi skroz ok.

mozes slobodno da izaberes neki US “server” i tako smo svi zajedno, jedino ako igras u party nekoga iz EU onda ce biti po onom ko je party leader.

igra je prilicno sporija i od poe1. ne postoje movement skillovi.

mada ja sam trenutno lvl 25 to je jos uvek pocetak :)

Posle ovoga sto videh (trenutno tek Act III), PoE 2 ce biti namenjen hard core igracima (nesto poput Ruthless moda u PoE1), dok ce PoE 1 ostati za igrace sto hoce da "gledaju Netflix dok grindaju".

Meni licno je bas legao, mora lepo i lagano. Malo nerviranja, malo "Ah, finally" momenata... I svaki Boss fight je prica za sebe.

Kraftanje mi se svidja. Napokon mogu sam da kraftam sta zelim u toku kampanje, samo mora da se postuje pravilo sta ide na prodaju, sta pod cekic, a sta dismantle...
I trgovce treba proveravati svaki level, moze se naci bas lepih itema.

Evo primera sta upravo danas iskraftah, bio je plavi item sa +3 to skills i gain lightning kod trgovca:

Capture.JPG

Posle ovoga sto videh (trenutno tek Act III), PoE 2 ce biti namenjen hard core igracima (nesto poput Ruthless moda u PoE1), dok ce PoE 1 ostati za igrace sto hoce da "gledaju Netflix dok grindaju".
Tu oni imaju problem. Nema dovoljno hard core igrača. Sećam se izjave Chris Wilsona kad je im drastično opao broj igrača posle Archnemesis lige. Rekao je da im to nije cilj pa su smanjili težinu. Sad mogu ljude da preusmere na PoE 1 ali neće svi da igraju igru sa lošijom grafikom.
Videćemo šta će biti. Lično bih voleo da ostane jasna podela. Sve više mi se svidja PoE 2 pristup posle malo navikavanja.

Ja se secam da je pre par godina Chris W. rekao da ce PoE nastaviti da ima nove lige sve dok PoE2 ne bude izasao. Mislim da ce sa zvanicnim izlaskom PoE2, inicijalni PoE biti ugasen (ili) ce prestati razvoj. A posto serveri kostaju novca, a i porgrameri koji bi ceo sistem odrzavali, misim da ce sa izlaskom PoE2 iz Early Access-a, PoE biti ugasen, zaboravljen i sl.

Jer:
1. Zasto bi igru nazvali PoE2
2. Zasto bi dozvolili da se iz jedne igre prebace npr. kupljeni stash tab, currency tab i sl?

To sve dovodi do toga da ce PoE2, vremenom biti 'ubrazan' sa gomilom 'svetlosnih' efekata gde sve prsti i to ce biti to. Na zalost, klinci se pale na takve stvari, na gomilu krilatih MTX-ova, a to i donosi novac igri koja je F2P. Posle godinu-dve nakon zvancnog izlaska PoE2, kada se pogleda unazad, zakljucak ce biti da smo dobili istu igru sa samo boljom grafikom.

Nisam pratio zadnje 2-3 godine sta se desavalo, ali se secam da su iz GGG pricali kako ce u PoE2 do endgame-a moci da se stigne kroz dve putanje. Jedna je ona standrdna koju znamo iz PoE, a druga ce biti ona koju ce doneti PoE2, pa mozes da biras kojim putem ces proci kroz jednu od dve moguce kampanje. Da li su od toga odustali, ne znam. Ali ako nisu, onda ce sa izlaskom PoE2 biti omogucena kampanja iz PoE, sto opet navodi na to da ce PoE biti ugasen (stopiran, zaboravljen, stagod).

Igra je previse teska, pogledajte sta je sve potrebno od taktika za jednog mid-level bossa.

malo mi čudno bilo što se ne vidi buff koji koristiš kao u poe1, i za razliku od skillova koje staviš na bar, buff skil ne stavljaš na skill bar nego ideš desni taster na njega i odrediš koji koristiš sa koliko spirita troši i to je to, ko nije znao eto :D

malo mi čudno bilo što se ne vidi buff koji koristiš kao u poe1, i za razliku od skillova koje staviš na bar, buff skil ne stavljaš na skill bar nego ideš desni taster na njega i odrediš koji koristiš sa koliko spirita troši i to je to, ko nije znao eto :D
Uključi ga u opcijama. Nije čekiran da se prikazuje po defaultu.

Prvi veći patch. Već su krenuli buff-ovi. Očekivano

Nemam problem sa tezinom igre, ali tek je prvi prolaz. Cenim da bih na petom/sestom league startu bio malo isfrustriran :)

1733828924198.png
Samo da ne krenu opet sa quant, ako se to otme kontroli bice isto ko PoE1, a nema potrebe da bude isto.

Poslednja izmena:
Тежа је у односу на коју игру, и који левел?
Било ми је мало безвезе што није било рутлес опције, али сад видим да је то ту негде. Није тешко, него нам је још непознато. Неког боса сам без проблема из прве прешао, а неког тек после "читања" како се креће и шта ради.
Мени и одговара да је теже. Нисам напаљен на билдове и морање да идем у корак са стримерима. Нигде не журим и густирам лагано.

Kao Veteran da kazemo u Poe 1 Kog doduse nisam igrao od kako mi je cale pre koju godinu preminuo. Elem U poe 1 imam preko 400 sati , u Last Epoch imam slicno toliko. Diabla II obozavam dok 3 i 4 nisam igrao, Torchlight II/ Grim Dawn sve njih sam bas dosta igrao. Ali mi je omiljeni zanr da kazemo Action Rpg sa Soulslike mehanikama definitivno.

Jos od Dark Souls keca preko Lords Of The Fallen pa sve do Nioh 1 (presao sve do Way Of Nioh) i Nioh 2 {presao sve do Way Of Wise) i Elden Ring pa i u svezem primeru sad skoro Remnant 1.

Elem ovo sto je GGG uradio je jako riskantan potez, jer Poe 2 je definitivno teza nego Kec bar kad je kampanja u pitanju, tu nema sta da se prica. Ali meni ovakav Pacing prija volim sto igra iziskuje punu koncentraciju i sto moras da postujes svakog protivnika. Osecaj Skillova bar sa Sorceres sa kojom sam krenuo, je jedan od najboljih koje sam video u bilo kojoj igri , vecina skillova je vizuelno predivna i i ima impact, oseca se kad koristis na protivnicima. Knockback je pravi knockback, Freezing je zapravo Viable nacin za Crowd Control. Fire Walls kad ukombinujes sa freezing shards (za sad omiljeni skill btw) dobijas stvarno ubitacan combo bilo za single target bilo za grupe.

Ja sam malo imao i srece sa Transumation orb na cipelama i od obicnog white dobio jako fine Rare usable cipele ujedno sa movespeed. Armor mi je pao natural a onda sam ga nabudzio sa gem.
Stap sam bukvalno kupio od vendora one devojke u prvom gradu, jako je viable to nacin da dodjete do ok pa cak i poprilicno dobrih parcadi Magic Gear.

Bossevi su ludilo najvise mi se dopao ovaj najsveziji Root Totem batica, bas ima ludacke skillove i nepredvidljiv je, on me je roknuo 2 puta a dosad sam poginuo mozda 4 -5 puta sveukupno tako da price da je ovo Nocna mora i non stop 1 shoot fest prosto nisu tacne. Mada zaista zavisi od toga ko je kolko tolerantan na ove mehanike, ja posle Remnant Keca ili Nioh-a gde bossevi mogu da bukvalno te zbrisu iako si sve savrseno uradio do tog momenta, i pritom da budu cesto jos gadniji sa movesets ovo mi dodje ko Chalenge Al odmor u isto vreme.

Evo koga interesuje sa steam-a par screens .

Nakon jednog od Neugodnijih Bosseva da ne spoilujem na groblju se transformise lik u bas interesantnu kreaturu .

Pao mi je od njega prvi Unique/orange item u igri .
I to Belt nisam imao belt uopste do sad equiped XD. Lvl 1 doduse al ono.dobri efekti.
1733851014579.jpeg

@sale941 mnogo ružno izgleda plus je teško za čitanje kada kombinuješ engleske i srpske reči u istoj rečenici.

Malopre mi je banovan PoE2 nalog bez razloga, ne mogu da uđem u igru!
Nije mi poslata nikakva poruka od administratora niti razlog za ban. Dosta ljudi se isto žalilo na forumu zbog istog problema i pisalo korisničkoj podršci koja se ne javlja (prebukirani?).
Uslovi kad se desio ban su gotovo slični kod svih igrača, svi smo bili blizu lvl 40 ili smo ga upravo dobili i svi smo bili u aktu 3, radeći kvest Legacy of the Vaal unutar ili oko lokacije Jiquani's Machinarium (posle borbe sa onom Hidrom).
Pisao sam korisničkoj podršci ali ne znam da li će biti nešto od toga, nekoliko banovanih igrača već par dana čeka na odgovor.

Tako da... obratite pažnju ako ste blizu lvl 40.

edit: nije moj video ali bukvalno ovako mi se desilo https://medal.tv/games/path-of-exil...tysnki6TKHxj?invite=cr-MSxYejEsMjM5OTY1ODI5LA

Poslednja izmena:
Mislim da je nekih slicnih problema bilo i u prvom delu bas oko 40-tog lvl.Ja sam lvl 41 i tu sam pred kraj treceg poglavlja,ako me banuju javljam.

Znači ko igra da ne staje na 40 lvl... udri bar dan noć više da budeš 50+ :D

Nakon prvog patcha više ne mogu da se ulogujem jer igra zamrzne ceo komp i pomaže samo hard reset na taster...problem za koji je otvoren i thread na forumu: https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3596176

Navodno je problem u zauzeću procesora/CPU afiinity ali zašto onda nisam imao problema prvog dana, igrao sam sasvim normalno...čim je prošao prvi patch, RIP.
Probao sam par rešenja iz threada ali nije pomoglo. Za sada je igra na ledu...

Malopre mi je banovan PoE2 nalog bez razloga, ne mogu da uđem u igru!
Nije mi poslata nikakva poruka od administratora niti razlog za ban. Dosta ljudi se isto žalilo na forumu zbog istog problema i pisalo korisničkoj podršci koja se ne javlja (prebukirani?).
Uslovi kad se desio ban su gotovo slični kod svih igrača, svi smo bili blizu lvl 40 ili smo ga upravo dobili i svi smo bili u aktu 3, radeći kvest Legacy of the Vaal unutar ili oko lokacije Jiquani's Machinarium (posle borbe sa onom Hidrom).
Pisao sam korisničkoj podršci ali ne znam da li će biti nešto od toga, nekoliko banovanih igrača već par dana čeka na odgovor.

Tako da... obratite pažnju ako ste blizu lvl 40.

edit: nije moj video ali bukvalno ovako mi se desilo https://medal.tv/games/path-of-exil...tysnki6TKHxj?invite=cr-MSxYejEsMjM5OTY1ODI5LA
Evo kazu da ne postizavaju da obrade support tikete zbog ogromnog broja igraca.

Zavrsih Act 1 i Nakon jedno 3-4 pokusaja ubih
Mad Wolf-a
Stvarno gadan boss, i sam fakt da je multi phase je definitivno Borba izdrzljivosti uprkos tome sto mi je i Dmg Poprilicno dobar cak i vrlo dobar kad ukombinujem sve skillove u razlicitim situacijama. Za njega konkretno najveci Dps, mi radi Ember Fusillade pa sam to koristio za single Target A za Fazu kad zove minione tu sam koristio Wall Of Flame i Ponekad Ice Nova da usporim protivnike i strategija je upalila ali je bas potrebno i da se ima solidno dobar Hp regen na opremi I / Ili Flask Recovery brzi,.

Znam da ce neko reci da opet koristim Engleski u recenici, ali drugacije nema smisla za neke reci kad probas da prevedes bukvalno na nas.

Trenutni Lik je na Lvl 17.

Prilozi

• 20241211150519_2.jpg
    20241211150519_2.jpg
    668.7 KB · Pregleda: 33
  • 20241211150539_2.jpg
    20241211150539_2.jpg
    631.8 KB · Pregleda: 29
  • 20241211150540_1.jpg
    20241211150540_1.jpg
    653.7 KB · Pregleda: 25
Zavrsio sam kampanju, krenuo mape i iskreno dvoumim se sta da kazem.
S jedne strane igra jeste realno malo testa u prvim aktovima i tezina izuzetno zavisi od izbora klase.
S druge strane mesavina soulslike i arpg, koja najvise podseca na No Rest For The Wicked je odlicna. Dve stvari me najvise plase, ne obracajuci paznju na reddit dramu koja je bila ocekivana:

1. Ako pvih par aktova kampanje ne promene balans, jedini igraci koji ce igrati ovo su oni koji su igrtali PoE1, i to ne svi
2. Ascension poeni = uzas i smaranje, a ja sam voleo sanctum. Ne mislim da je pametna ideja da te tako fundamentalna stvar za igru tera kroz izuzetno kompleksnu mehaniku. Prva 2 poena nisu strasna (opet izuzetno zavisi od izbora klase), ali vec vidim da ce sledeca dva biti jeziva.

Nazad
Vrh Dno