Šta je novo?

Path of Exile 2

NIkad više gifted subova nisam video na Twitchu. Ovo nije normalno :)

To bi bilo logično ali ja čekam ovo od 2019.

Nemam više strpljenja

Evo i ja giftovao 2 komada, za:
Capture.JPG

poe 2 status.jpg
Dok čekamo...

Poslednja izmena:
dzaba ti kada je puklo ponovo :D

1733520985965.png

Novi skillgem reveal.

Mislio sam da ce gildovi biti serovani sa PoE1, izgleda da nisu.

ide brzo bar na xbox, ja bio 17k na čekanju

Ja još ne mogu, ne radi im sajt... užas.
Gledao sam brata kako se bije protiv nekog bosa, The Devourer, dopao mi se više nego bilo koji D4 boss, brat krenuo da se nervira jer je preteško mada ga je na kraju ubio (igra sa Mercenary).
Borba je zaista bolno sporija od D4 ali mi se dopada, svaki ćošak i krivina su izazov.

@vladimirus Ti bossevi su jedino što sam primetio koje je souls-like. Imaju razne napade, i uglavnom 1-2 koji rade oneshot damage ako nisi overgeared. Znači ako napočetku ih pokušavaš iz prve ubiti mora da se koristi dogde roll (space) inače ume da bude bolno.

Ali zato je zabavno i za promenu bossovi imaju smisla a ne da ga face tankuješ i što pre ubiješ.

Ima nekih koji su usput i ne moraš da ih ubiješ da bi prošao dalje i umeju da budu teži.

lepo je kad ovakva igra ima ovu težinu i izazov kao i soul-like elementa već na početku, svaka čast, meni je OK

Ovo je totalno drugačija igra od PoE. Nije ni čudo što su ih razdvojili.

Igram sa Warrior-om i bukvalno je Souls-like za sada. Mora da se vodi računa o svemu. Pozicioniranje, pristup, timing skillova.

Dopada mi se ovaj pristup. Batalio sam PoE davno, kada se pretvorio u bezumno letenje po mapi da bi oduvao bossa u 3 sekunde, pravi "brain AFK" gameplay...ovo što sada rade je pravo osveženje, videćemo koliko će da potraje dok ne popuste zbog kuknjave i skrenu s puta kao u PoE 1.

Neizmerno mrzim što nisu promenili in-game UI, ostao je isti kao u prvom delu minus 3 flajke a bio je jedna od najvećih zamerki i izbora frustracija u PoE 1...

Neki bogi dropovi sa twitcha

Aj da je barem neki armor ili mač,ali flaška i nešto iznad glava....fk

Ali character creation na vesalima. Bogovski. Souls, tesko, mnogo sporije i od Diabla i od Last Epoch, atmosfera kao iz D2 kako i treba, turobno. I najbitnije, da nista ne diraju i da ostane tesko, da bi klincurija krenula da roni suze, da kmece i odustanu. Pasivni skill tree. U Blizzu sede, gledaju i placu. Unikatni character, a ne puko ponavljanje. Vecina nece da se smara sa ovim, vec pokupe sa neta gotove sheme i buildove i onda j...m ti takve igrace.

Jel' i vama onaj prvi 'waypoint' (The Riverbank) pre ulaska u grad 'ne-checkiran' kao meni, ili sam ja 'omasio' da ga aktiviram pre ulaska u grad na pocetku igre? A sada ne mogu da se vratim 'unazad' (jer nema izlaska) nazad na 'The Riverbank' da bih ga aktivirao?

i meni je nechekiran

Mozda ce se kasnije otvoriti.

Nego... paz' ovo (upravo 'palo'):

GjzurpT.jpeg

Prilozi

• Screenshot.jpg
    Screenshot.jpg
    80.4 KB · Pregleda: 4
^^ ovako je vec bolje:

zVogL6N.jpeg

Sad' su manje sanse da ovakve stvari ne primetim. :)

@sermakarije: Ne znam, nisam pratio. Mozda Ex orb u PoE2 nema neku vrednost.

Prilozi

• Screenshot.jpg
    Screenshot.jpg
    301.3 KB · Pregleda: 2
Vec par godina exalted orb nema neku vrednost ni u PoE. Zamenili su mesta exalted orb i divine orb. Sad se sve racuna u divine orbovima, chaos je ostao za sitnije stvari a mirror za one bas skupe.

Jel' i vama onaj prvi 'waypoint' (The Riverbank) pre ulaska u grad 'ne-checkiran' kao meni, ili sam ja 'omasio' da ga aktiviram pre ulaska u grad na pocetku igre? A sada ne mogu da se vratim 'unazad' (jer nema izlaska) nazad na 'The Riverbank' da bih ga aktivirao?
nismo preskočili way point, nema ga tamo

Ne znam zasto kada se klikne na Waypoint u gradu, prikazuje da postoji jedan u 'The Riverbank'.

btw. da li ove skillove koje otkljucavam i upgradujem, mogu da koristim sa nekim drugim karakterom, ili i sa njim moram ponovo da ih otkljucavam i levelujem?

Poslednja izmena:
Apsolutno uživam sa vešticom, baš ovaj osećaj da sam kao pravi nekromanser mi je falio u diablu.
Inače mi nije bilo suđeno da igram juče, ajde što nisam mogao da igram preko stima nego sam skinuo ponovo celu igru preko luncher-a da bi mi rekli da mi je blokiran nalog jer je neko pokušao sa druge adrese da se uloguje pa su mi poslali email da potvrdim. A email naravno nije stigao jer im ceo servis nije radio juče.
Danas proradilo sve.

i ja uživam sa warom, generalno uživam u igri nije bitna koja sam klasa, ali idem tako sporo da uživam :D

Kao neko ko je igrao PoE 1 skoro 10 godina redovno teško mi je da se privknem na novi pristup. Nema onog opuštajućeg osećaja gde se zavališ, pustiš muziku i farmaš satima. Možda to nekim zvuči glupo ali kad dodjem umoran sa posla ne treba mi još da se nerviram.

Za sada je lepo ovo odradi GGG, ko voli da zoomuje kroz content, tu je PoE, ko voli sporiju varijantu tu je PoE2, taman kad te smori jedno, prebacis se na drugo. Neka bude 4-5 ok liga godisnje za obe igre, puna kapa.

Jel može ovo u paru da se igra sad? Neko zainteresovan?

Nazad
Vrh Dno