Šta je novo?

Patch 1.02 za RBR

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Poslednja izmena od urednika:
pa dobro, 8mb, nije puno cak iza dialup :) Evo ja zavrsavam dl za 10tak minuta...

BTW. evo readme od 1.02:

Richard Burns Rally(tm) 1.02 Update
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

This patch can be applied to all versions of Richard Burns Rally including Czech and Polish versions.

NOTES TO MOD USERS
""""""""""""""""""
- It is recommended that any user modifications that have been installed to the Richard Burns Rally directory be removed before installing this update. These modifications are not supported by SCi Games and may not be compatible with some of the new features that are included.

Bug fixes:
-----------
* The redbull animation (cans sticking out of the arms...)* AMD crashes for people having processors not supporting SSE (now tested over here and it seems to work fine). Installer detects if the processor supports SSE and installs the right exe for RBR depending on this.* Smashed windshield is no longer black.* Slow-downs in replays should now be fixed.* Option to invert steering axis (Set the desired axis to change to true in the input.ini file).* The glass shader bug reported by www.richardburnsrally.de is now fixed. Extra:
------
* Optimization of the cubic map which improves the frame-rate.
* All scripts are now included in misc.rbz and scripts.rbz.
* Modding DLL (A readme document will be released soon.)
* Audio tweak. Comments below: New Features
--------------
* Amplitude edit on some specific types of samples.
* Force number of audio channels to use.
* 10-Band Equalizer on the engine sound
Fixes
-----
* Enabled enviormental reflections ( Disabled in 1.01 ).
* Fixed broken door effect.( Disabled in 1.01 )
* Fixed transmission amplitude. ( To loud in 1.01 ).
Important
-----------
* Read the audio.ini file for more information on the new features. Workarounds:
-------------Q: Black mipmap lines appear in the road. A: The black lines appearing on the road is caused by the users forcing the driver to use AF (Anisotrophic Filtering) and/or FSAA (Fullscreen Anti Alias). By default it is set to be application controlled, which the game works fine with. This can have other graphical side effects, such as poor looking fonts and 2D graphics, because if you force to use these techniques they are applied to everything that is rendered instead of the application selecting where to use it. Also it does degrade the performance.

Poslednja izmena:
Malo se kasni ovde posto je to izaslo jos 28-og pre podne, izvinjavam se sto nisam postovao ranije kad sam vec znao.

Zvuk uglavnom vracen na stanje iz 1.00 ( zvuk je bio dosta upropasten u 1.01 ), s tim da su sada reseni i ostali softversko/hardverski ( ili sta li su bili )problemi koji su postojali sa zvucnim zapisom. Konkretno ja sam morao obavezno da spustim hardware acceleration ( Audigy 2 ) na Basic da bi RBR iole normalno radio, bilo je znacajnih kocenja u slici i nepodnosljivo krcanje u jednom kanalu. Sada mogu da ga vratim na Full i sve je u najboljem redu.

Takodjer je dodat ini fajl gde je moguce editovanje svih zvukova, na principu 10-o pojasnog ekvilajzera, za zvukove motora za svaka kola pojedinacno, tako da je moguce namestiti da svaki motor zvuci nesto drugacije.

Otvoren i programerski put za modifikacije i razne dodatke ( kreiranje plug-ina ), rezultati toga ce se tek videti...

Polomljena sofersajbna vise nema crne pukotine, ponovo je belo-prozirna.

Frame rate je mozda malo bolji, ali neznatno. ( ...kod mene ATI 9700P/1600x1200/High/High/Triple buffering/noAA/noAF = uvek preko 60pfs )

Ostale probleme koji se cesto pominju ja nikada nisam imao, pa ne mogu ni da kazem da li je jos nesto ispravljeno...

Poslednja izmena:
drapin je napisao(la):
Frame rate je mozda malo bolji, ali neznatno. ( ...kod mene ATI 9700P/1600x1200/High/High/Triple buffering/noAA/noAF = uvek preko 60pfs )
Kako se otvara konzola i koja je komanda za prikazivanje fps-a? Ili samo fraps pomaze?

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Kako se otvara konzola i koja je komanda za prikazivanje fps-a? Ili samo fraps pomaze?
U RichardBurnsRally.ini samo dopisati novu liniju "ShowFPS = true". :)

svakako je bolji od 1.01 dosta stvari je ispravljeno!

Ja ne provaljujem nikakvo poboljsanje u odnosu na prvi patch osim sto mi polomljeno staklo vise nije crno..
Barton 2500+, 512ddr, 9200 se 128 mb...
Mozda se provaljuje na jacim masinama, nemam pojma, jos uvek ne vidim neke promene...
U cemu mogu da vidim razliku....?

Jel zna neko jel ima nesto od one nove staze Japan 27 km, sto se pominje na netu da treba da izbace kao download...?

Ja sam ga juce skinuo dobrih 8mb!Stakla su popravljena,efekat kad odvalis vrata,i prenos se manje cuje a vise masina.Sto se tice zahtevnosti nisam primetio nikakvo poboljshanje.Neznam da li je to i pre bilo ali u opcijama ima funkcija plugin u koju kad udjes mozes da odaberes naziv staze i onda vozis ali nema restarta, i sto je najbitnije fizika je skroz druga(probajte finsku po snegu-kao po ledu , a ostale sljunkovite dosta drugacije , volan skroz drugacije reaguje i mnogo je lakse izgubiti kontrolu ako uhvatis malo sa strane u poverslidu, asfalt mi nedeluje bas realno suvise klizi po strani)Sta vi mislite?

Nazad
Vrh Dno