Šta je novo?

Pasword manager

Beki

Poštovan
Učlanjen(a)
10.07.2015
Poena
59
Pozdrav svima,
Interesuje me koji Pasword Manager je najbezbedniji i najbolji po vama,s obzirom da danas svi mi imamo obilje lozinki,i potrebno je uvek ukucavati sto naravno stvara opterecenje.Koja je po vasem iskustvu najbolja alternativa.

Lastpass koristim godinama i nikad nisam imao problema.
Postoje i druga rešenja, kolege će ti preporučiti šta još valja.

Ja sam najviše preporuka na netu nasao za 1password pa njega u koristim,ne znam jel ima nesto bolje.

Sent from my 6S using Tapatalk

Sta mislite o Kee Pass?

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

Odličan je. Lock file možeš da čuvaš na klaudu, ako imaš recimo One Drive, pa možeš da koristiš među više kompjutera. Instaliraj portable verziju.

Sent from my MediaPad 7 Youth 2 using Tapatalk

jos jedan glas za 1Password. skoro sam ga kupio a trebao sam mnogo ranije... nje jeftin ali po mom msljenju vredi svaku paru. imas i mesecnu pretplatu ali je ipak bolje uzeti lifetime licencu. dobijes licencu za macOS i win + ga povezes sa androidom ili iOS-om. mozes na razne nacine sinhronizovati vault, iCloud, dropbox, preko lokalne mreze... dobijaces mejlovima uputstvo korak po korak kako je njbolje sve da podesis...

Sve to radi KeePass samo besplatno. Bačene pare.

RoboForm je isto jako dobar, mada bih se ja sada okrenuo besplatnim resenjima.

RoboForm je isto jako dobar, mada bih se ja sada okrenuo besplatnim resenjima.

Kee Pass je najbezbedniji, ali nema sinhronizaciju. Zavisi šta ti treba, ako ti treba online sinhronizacija imaš Last Pass, Encryptr itd.

ja sam na lastpass iz nekoliko razloga
1. sync između telefona i računara.
2. mogu da ga koristim besplatno godinu dana. posle toga ću sigurno znati da li treba da platim ili da menjam manager

lastpass for apps je užasan i ne funkcioniše kako treba. Samo browser ekstenzija valja i android app.

Generalno, ispunjava sve što želim i čak i više nego što sam očekivao. Nemam posebnog razloga da tražim dalje.
Kad bih dobio mogućnost da probam još neki manager besplatno, a da ima sve funckije, probao bih.

Ma naravno. nije ni on loš. Svakako je bolje od korišćenja istih šifri na više mesta i tipa 1234, password ili sa svojim datumom rođenja.

Kee Pass je najbezbedniji, ali nema sinhronizaciju. Zavisi šta ti treba, ako ti treba online sinhronizacija imaš Last Pass, Encryptr itd.

Da,slazem se KeePass nema sinhronizaciju ali zato je portable,i moze se kopirati na vise prenosivih memorija poput usb,cd itd.Sto je po meni najbolja sinhronizacija.

Da,slazem se KeePass nema sinhronizaciju ali zato je portable,i moze se kopirati na vise prenosivih memorija poput usb,cd itd.Sto je po meni najbolja sinhronizacija.

CD?
Kad udjem u internet kafe treba da pitam da li imaju racunar sa citacem. :D

Sta koristis na telefonu za sifre kada nema sinhornizacije?

Tacno je da ne moze se vrsiti sinhronizacija sa cd-a,i tu sam pogresio u pisanju mislio na backup,a napisao sinhronizacija.Tako da kad koristimo kucni ili laptop racunar KeePass na usb je sasvim ok,e sad sto se tice telefona Tapatalk je sasvim dobra aplikacija sto se tice foruma,dok standardne aplikacije koriste automatsku sinhronizaciju sa naloga.

Probao bih keepass, ali ne mogu da nađem add-on koji radi na aktuelnoj Operi. Nije mi štos da moram da otvaram program, tražim user, kopiram pass i onda paste u browser..

Ne moras da kopiras,Keepass ima opciju automatskog popunjavanja.

Gde je ta opcija? Ne mogu da je nađem. Možda zato što sam stavio portable verziju?

Probao bih keepass, ali ne mogu da nađem add-on koji radi na aktuelnoj Operi. Nije mi štos da moram da otvaram program, tražim user, kopiram pass i onda paste u browser..

Ako ti treba za browser, zašto ne koristiš ugrađeni? Opera odlično radi taj posao. Ja sam mislio da je poneta password managera da šifre držiš daleko od mogućih mesta napada i curenja, a ne da svaka aplikacija ima pristup istim, pa da se uzdam u njihove rupe i zakrpe.

Za ovaj tip programa sam čuo još ranije, ali tek po otvaranju ove teme sam se malo zainteresovao.
Meni onda ne igra ulogu ako će samo da čuva lozinke, a da ne mogu da ih brzo ubacujem u polje sa jednim ili dva klika.

mora da ima neki shortcut. 1Password sam fill-uje user i pass na cmd+\ ili sta mu vec namestis...
ima i mini widget pa ako odaberes u njemu odredjeni sajt sam otvara pretrazivac sa tom stranicom i loguje se.

Ima, našao sam. Po defaultu je CTR+ALT+A

a kako se povezuju ostali manageri sa mobilnim telefonom kad treba da se logujes a ne znas sifru? ima li ista aplikacija za njih ili nesto slicno?

Ne razumem šta tačno pitaš... Recimo LastPass imaš i aplikaciju za telefon, loguješ se kao i na računaru...
Uglavnom ako je izbor između LastPass i glupih šifri, na LastPass pređite. KeePass jeste sigurniji jer je offline između ostalog, ali zahteva i više posla, što je većini nepotrebno.

nisam najbolje objasnio ali si razumeo. zanimalo me je kako je sinhronizovano sa telefonom u slucaju da na kompu generises neki pass od recimo 25 karaktera i ne znas ga napamet i posle hoces da se logujes preko telefona...
cisto uporedjujemsa drugim managerima...
na 1Passwordu imam aplikaciju za android i kad hocu da se logujem prebacim na 1Password tastaturu koja ima opciju da fill-uje user i pass.

U internet kafeu da unosiš šifru od password manager-a je veoma loša ideja.

ma samo sam se nasalio za CD.
lastpass ima isto portabl ako treba. takodje ima i generisanje one tima passworda. U lastpass se logujes preko njega i nikada vise ne moze da se iskoristi cak i kada ga snimi neki logger, a za ostale sajtove lastpass popunjava.

Na koji nacin koristite password managere? Tako da vam on generise passworde i onda ih menjate na sajtovima ili samo upisujete svoje passworde? koliko ih je komplikovano koristiti? Ja sam imao 1password na iphone kad je bio free, ali ga nikad nisam koristio iako deluje kao dobra stvar, ali sam ja tamo samo upisivao svoje passworde

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno