Šta je novo?

Pasta za poliranje aluminjuma

vlada13

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2003
Poena
620
Ljudovi gde ima u Beogradu da se kupi pasta za poliranje aluminijuma? Imam neke ideje pa mi samo pasta fali :(

PS: Molio bih moderatore ako je tema offtopic da mi napomenu i obrišu je kad dobijem odgovor ako je moguće. Hvala unapred :)

Opelasu 1, mislim da bi odgovor na ovo pitanje pre dobio na CBC forumu :) Jel si probao po farbarama. Inaca kada budes zavrsio sa poliranjem, ako ne budes prefarbao aluminijum bezbojnim lakom posle nekog vremena ce poceti da oksidira, pa ce opet da potamni i dobija fleke (zavisi kakav je aluminijum). A sta treba da poliras?

Ma gledao sam u par farbara pa me gledaju kao krava tele kad ih pitam. U fazonu ko to još radi :D
Imam neke stvarčice da ispoliram da vidim kako će da ispadne, pa ako se naučim na njima na kraju će se bacimo na one felnice :)

Inaca kada budes zavrsio sa poliranjem, ako ne budes prefarbao aluminijum bezbojnim lakom posle nekog vremena ce poceti da oksidira, pa ce opet da potamni i dobija fleke (zavisi kakav je aluminijum). A sta treba da poliras?

Aluminijum za tvoju informaciju oksidira gotovo trenutno u kontaktu sa kiseonikom. I tako nastali aluminijum oksid sprečava koroziju Al-a. Zbog osobine da oksidira tremutno Al je nemoguće lemiti naprimer tj. može da se zalemi ali tek kada se spreči da vazduh dođe u dodir sa površinom Aluminijuma koju treba lemiti.

@vlada13
Za poliranje aluminijuma ti je dobra Pazol pasta oko 120 din. i ima je u gotovo svakoj farbari.

P.S. Predpostavljam da ćeš predhodno šmirglati aluminijum. Izbegni šmirglanje na suvo zato što tako nastala fina aluminijumska prašina vrlo lako inicira eksploziju najmanjom varnicom nastalom čak i od statičkog elektriciteta.

Poslednja izmena:
Ja sam vario aluminijum :p To nije tacno sto ti pricas...

Nigde nisam pominjao varenje već lemljenje.
Varenje i lemljenje su potpuno različiti procesi.

Ko ne veruje slobodno neka proba da zalemi parče aluminijuma standardnim postupkom lemljenja.

Poslednja izmena:
E Vlado posto su felne u pitanju (rekoh ja da je ovo pitanje za CBC :) ) evo sta sam ja uradio. Uzmi vodenu 2000 i smirglaj dok ti prsti ne otpadnu. Mozes pre toga i krupnijom, ali ne preteruj, sve zavisi da li ima riseva ili ne. Onda ocisti i nanesi bezbojni lak. U zavisnosti od legure felne moze se desiti da dobijes i nesto sto ce da sljasti skoro kao hrom :) E sad, to moze da izgleda lepo a i ne mora.

Nazad
Vrh Dno