Šta je novo?

Pasivno hladjenje !

npetar

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
679
Resih da utisam komp skroz na skroz. Znaci, zelja mi je da nemam ama nijedan moguci ventilator.
Gde nabaviti napajanje sa pasivnim hladjenjem i kuler(takodje pasivni) za cpu(treba da hladi XP 2000+)?
Napominjem, svaka komponenta se mora pasivno hladiti i ne interesuje me nijedna varijanta sa ventilatorima(takodje ni vodeno hladjenje ne ulazi u obzir).

Hvala,
Poz!

Imas Antec Phantom napajanje kome je celo kuciste uradjeno da igra ulogu jednog velikog heatsink-a samo ga moras potraziti jer ga nisam vidjao kod nas. Sto se tice procesora to je malo teze izvodljivo. Jedino sto mi pada na pamet je neki veliki hladnjak i neko ko ce ti sveskom hladiti procesor ceo dan za 10evra. :)

Mislim da je lepa varijanta to antec-ovo napajanje i recimo neki zalman na minimumu obrtaja. Uz to kupis i one spire sundjere koji se lepe unutar kucista i izoluju buku. Na kraju dobijas komp koji se jeeeeedva cuje.

Naravno sve ovo podrazumeva da imas pasivni hladnjak na grafici i hardu.

velkod je napisao(la):
...Uz to kupis i one spire sundjere koji se lepe unutar kucista i izoluju buku. Na kraju dobijas komp koji se jeeeeedva cuje.

Gde????
Mene interesuje to cudo...gde imam to da kupim?

i zalman proizvodi takva kucista gde je cela konstrukcija jedan veliki cooler. ima na njihovom officijalnom sajtu sav info. sto se tiche kulera. hyper6 ce dobro zavrshiti taj posao bez ijednog kulera.

Sve je to lepo, ali gde ima kod nas ? Inace, po net-u sam nailazio na razne varijante "pasivaca", ali kod nas to jos nisam video.
(treba li jos jednom da napomenem da varijante sa ventilatorima ne dolaze u obzir ;) )

taj zalman kosta isto koliko: 855 ploca sa pM procesorom za koga ti ne treba ni hladnjak a kamoli ventilator :)

@bgillegal samo hyper6 ne ide na XP 2000+ i slicne starije AMD-ove cpu, tek na A64...
ko mu kriv sto nije uz'o intela...

Twix je napisao(la):
Gde????
Mene interesuje to cudo...gde imam to da kupim?

To cudo sam video kod jednog lika pre nekih 6 meseci, stojalo mu je na lageru duze vreme jer niko nije ni znao sta je to. Svi su mislili da je u pitanju neka extra velika podloga za misa... :D

Nazalost nisam video nigde drugde...
Znam da je dosta stvari nabavljao iz imtela pa probaj tamo, mozda ima tako nesto.

sa www.quietpc.co.uk provereno sve stize kod nas.....moze i UPS i AirMail...tako da mozes i za 2 dana da dobijes sve sto hoces.....

a imaju veliki izbor.....

treba ti samo visa.....a ni to vise nije problem kod nas...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno