Šta je novo?

Pasivni hladnjaci

• Začetnik teme Začetnik teme buky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

buky

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2004
Poena
619
Treba mi lepljiva termoprovodna pasta ili traka za pasivne kulere na memorijskim cipovima.Zna li neko gde mogu da je kupim?

Poslednja izmena:
Teško da ćeš je naći posebno. Ako ti nesmeta trajno fiksiranje, stavi na uglove hladnjaka malo super lepka, a sredinu namaži termo pastom, to će odlično da provodi temperaturu do hladnjaka.

Bio je termoprovodni dvokomponentni lepak u sobi HH user noki.Ne vidim vise oglas,
probaj da ga kontaktiras, mozda mu ostao neki.Moj predlog ti je da se ne petljas sa super lepkom moze da bude katastrofalno,veruj mi !!!

Najbolje je termoprovodnim lepkom tipa Artic Thermal Compaund, ali moze i glue gun-om da se obezbedi sa strane koji je daleko lakše pronaći.

A sta to moze da bude katastrofalno u koriscenju epoxy-ja? Mnogi ga koriste i ne bune se.
Mozda jedino ako posle odlucis da skines hladnjake bude mucenja (ili ne uspes uopste).

Katastrofalno se odnosilo na super lepak i ne na termalni epoxy.Kad sam probao
jednom sa starim super lepkom (20 dana) da lepim hladnjake uspeo sam da nanesem lepak na svim mogucim mestima samo ne izmedju hladnjaka i cipa,zalosno.U trenutku provalim da je pukla tuba i curi i sa strane,lepe se prsti,sve zivo.

Paradigma je napisao(la):
Najbolje je termoprovodnim lepkom tipa Artic Thermal Compaund, ali moze i glue gun-om da se obezbedi sa strane koji je daleko lakše pronaći.

Mislis na onaj pistolj i istopljenu plastiku?
A ajde ako nadje neko termoprovdni lepak nek javi gde ima(ili pm)

Ma nije lepak tako strasan. I u sustini, zasto bih skidao hladnjake?
Ako su uradjeni dobro, a nisu ruzni. Aluminijum nije skup.
Glue Gun mi ne zvuci inspirativno.

vucko83 je napisao(la):
Mislis na onaj pistolj i istopljenu plastiku?

Tako je. Hladnjaci se i onako zalepe za cip zbog paste a onda se glue gun-om obezbedi da tu i ostanu.

Misliš da plastika neće popustiti zbog temperature?

DJCJ je napisao(la):
Katastrofalno se odnosilo na super lepak i ne na termalni epoxy.Kad sam probao
jednom sa starim super lepkom (20 dana) da lepim hladnjake uspeo sam da nanesem lepak na svim mogucim mestima samo ne izmedju hladnjaka i cipa,zalosno.U trenutku provalim da je pukla tuba i curi i sa strane,lepe se prsti,sve zivo.

Pa sto odma nekazes da si smotan :d

Alexandar je napisao(la):
Misliš da plastika neće popustiti zbog temperature?

Nece treba joj vise od 100 °C da napusti solid state.

Ne bih ja tu koristio glue gun. Ipak su mem cipovi od graficke suvise mali za to, a glue gun nije toliko precizan. Bojim se da bi bilo mnogo vise te plastike nego termalne paste na cipu. Je l' ta plastika od glue gun-a uopste provodi toplotu?

Nisi razumeo. Sa glu gun-om se plastika nanese sa strane. nikako na kontaktnu povrsinu.

sad mi nista nije jasno. sa strane cega?
ja sam mislio da se ovde prica o stavljanju 4 kapljice istopljene plastike na coskove mem cipova a termalna pasta u sredinu.

Diablo je napisao(la):
sad mi nista nije jasno. sa strane cega?
ja sam mislio da se ovde prica o stavljanju 4 kapljice istopljene plastike na coskove mem cipova a termalna pasta u sredinu.

Obzirom da su chip-ovi niski, hladnjak najcesce nije udaljen vise od 2mm od PCB-a. Sa glue gun-om se nanese 3-4mm debeo zid na ivici hladnjaka tako da zahvata i PCB i ivicu hladnjaka. To je dovoljno uciniti sa dve strane hladnjaka koji moze biti diskretno realizovan (na svakom chip-u poseban) ili kontinuirano preko celog modula.

Mislim da pocinjem da se slazem sa paradigmom.
Ali te povrsine moraju biti extra chiste, da bih ta plastika lepo uhvatila.
Univerzalno resenje.

ok, thanx! 🙂 sad je jasno.
nego cime je najbezbolnije za hladnjak da se skine ona originalna zalepljena traka?

Nazad
Vrh Dno