Šta je novo?

Pasivne ili bar tihe kartice ispod 100€?

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Imam neki pasivan asus gf4mx420SE (social edition). Za sada igram samo warcraft3, ali u buducnosti planiram da uzmem world of warcraft. Trebace mi upgrade, a jako slabo pratim trziste grafickih, tako da mi treba savet. Nevolja je sto imam TFT (nevolje li :D) pa bi bilo vrlo zgodno da se wow tera u prirodnoj rezulociji, 1280x1024. Dajte savet za neku graficku koja to moze lepo da tera, uklapa se u budzet od 60-70€ (ne preterujte jer necu da bacam vise para na graficku) a pri tome je po mogucnosti pasivna ili vrlo tiha. Naravno, ne bih da uzimam pasivnu ako se greje kao furuna, onda cu ici na neku aktivnu sa velikim sporim ventilatorom (ako tako nesto postoji). Modovanje, OC i ostalo dolaze u obzir.

Hvala unapred.

Bas ste brzi, hvala na savetima. Tako nesto sam i ja mislio ali nisam znao da je 9550 tako sabio konkurenciju :)

Kakava je ta kartica po performansama u odnosu na gf4 TI 4200 koji sam imao prosle godine? Ima li neko sa 9550 da igra WOW, da kaze kako otprilike radi? Kapiram da ce mi u WC3 sigurno leteti na 1280x1024 sve high.

Ja bih ti ipaq preporučio GF6600. Ima za 110€ nova, 1god. garancije. Radi se o AXLE brendu, koji je po mojim saznanjima odeljak POV. POV je, čini mi se, jedini NV poroizvođač u Evropi tako da AXLE ne može biti loš... Jeste da probijaš budget za 10€ ali... :d
P.S. sa GF6600 ćeš se sigurno "ugodnije" igrati, ostvaruje po def. podešavanjima >2x 3DMark03-ova... Mislim da je isti slučaj i sa 3DMark05. Verovatno ćeš moći i solidno da je OC-iješ (~20%) a i uvek ćeš "sutra" više da dobiješ za nju nego za R9550. ;)
Takođe, mislim da je sledeća po jeftinoći, što se GF6600 tiče - Gigabyte sa cenom ~130€... BTW, Leadtek GF6200 je ~120€!!!

Ako se pak odlučiš za R9550, Gigabyte ima pasivno hlađenje...

:wave:

GM, uvek možeš da rokneš neki Zalman na grafičku, čak i ako nema pasivni hladnjak fabrički. Možeš i sam da budžiš te stvari, tipa staviš neki hladnjak debeo 10cm koji si iščupao iz starog pojačala i sl. :) ...

Pa to sam i predvideo kao mogucnost, ali da vidim prvo da li ima nesto sto ne mora da se budzi.

@superstarr
Hvala na info za gigabyte, mozda cu onda bas nju uzeti.
Mnogo mi je preko 80€ za graficku, prvo sto nemam, drugo sto je bacanje para (za mene).

Poslednja izmena:
Ovo sam zaboravio da pitam: sta im znaci TD? Da li da uzimam sa 128 ili 256 MB, jel ima neke razlike u wow-u? Naravno samo 128bit dolaze u obzir :D

Geek_master je napisao(la):
Ovo sam zaboravio da pitam: sta im znaci TD? Da li da uzimam sa 128 ili 256 MB, jel ima neke razlike u wow-u? Naravno samo 128bit dolaze u obzir :D
Moja preporuka je sa 128mb jer 256mb su skuplje i po nepisanom pravilu uglavnom sporije tako da se ne isplati.

One sa 128MB memorije po nepisanom pravilu imaju bržu memoriju, što je za igre mnogo važnije nego količina (256MB), koje su obično sporije. Moja preporuka je ona od 128MB.

Ma za 90-ak evra mozes da nabavis neki 9600pro. Ja sam nabavio ASUS-ovu 9600pro i gotovo da se ne cuje, a overklokovana (samo u igrama) je na 470/680 i gpu ne prelazi 47-8 stepeni nakon dva sata igranja NFS Undergrounda 2 ili Doom 3. Inace sa ovom karticom i ATI Tray Tools-om imas mogucnosti da namestis automatsko podesavanje brzine ventilatora na grafici u zavisnosti od temperature :)

gde ima 6600 za 110e? moze i pm

eatmyshorts je napisao(la):
Ma za 90-ak evra mozes da nabavis neki 9600pro. Ja sam nabavio ASUS-ovu 9600pro i gotovo da se ne cuje, a overklokovana (samo u igrama) je na 470/680 i gpu ne prelazi 47-8 stepeni nakon dva sata igranja NFS Undergrounda 2 ili Doom 3. Inace sa ovom karticom i ATI Tray Tools-om imas mogucnosti da namestis automatsko podesavanje brzine ventilatora na grafici u zavisnosti od temperature :)

A gde da je nabavim? Nisam nesto vidjao polovne...

TD znaci da ima TV-out i DVI.

A gde da je nabavim? Nisam nesto vidjao polovne...
A sto polovne? Ima da se kupi i nova jos uvek. Evo bas gledam u jednom cenovniku Sapphire 9600pro 96e (pazi na Sapphire Atlantis modele, to su oslabljene 9600pro kartice), a video sam i Club 3D 9600pro za 105e. Malo procackaj po PC Berzi pa ces najverovatnije naci. Trebalo bi da ima jos neki proizvodjac sa 9600pro karticom.

Jos jedna preporuka za gigabyte r9550 td 128,meni je o/c izbacivala oko 3500 u 3dm03,bez dodatnog hladjenja.Vrlo je jeftina,samo je nesto ne vidjam po oglasima u poslednje vreme.

9550 'ladno tera i FarCry, zasto ne bi i WoW ;).
A i super se OC-uje.

Koliko sada vredi moja HIS Radeon 9550 VIVO 128 MB 128-bit AGP, u garanciji do 08.12.2005.? Cilj mi je da predjem na neki GF6600GT...

Nesto oko 55€, ne vise...

eatmyshorts je napisao(la):
...Sapphire 9600pro 96e (pazi na Sapphire Atlantis modele, to su oslabljene 9600pro kartice), a video sam i Club 3D 9600pro za 105e...

Ajde ja ponovo malo da dosađujem. AXLE GF6600 košta 110€ a neuporedivo je bolja od R9600Pro a kamoli neke Atlantis / LE varijante. Kupujte dok ima, posle ća vam biti žao. Biće kao za Zalman-a, kao za Giant III - "što ne kupih dok je bilo"... ;)
Ne verujem da će skoro biti povoljnije cene za GF6600, makar dok do nas ne stigne GF6600LE... ;)

Nazad
Vrh Dno