Šta je novo?

Partition Magic "puko", kako sad da spasem podatke...

zmaj011

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2003
Poena
619
Kao sto sam naslov kaze posle pucanja partition magica usled particionisanja ne mogu da iscitam podatke sa hard diska, kada ga nakacim na drugi komp kao sekundarni hard vidi se samo velicina hard-a i nista vishe. Postoji li neki alat koji moze da oporavi ovakav hard.

Probaj sa Hiren's BootCD 7.6, on u sebi sadrži sledeću listu alata (evo je u .txt formatu)

Prilozi

• Hiren's BootCD 7.6.txt
    13.6 KB · Pregleda: 900
Sale KG je napisao(la):
Probaj sa Hiren's BootCD 7.6, on u sebi sadrži sledeću listu alata (evo je u .txt formatu)

Hiren's BootCD je kompilacija nelegalno sakupljenih alata.
Umesto da reklamiras tu warez kompilaciju (koje ce se od sada brisati), predlozi coveku konkretan alat iz te kompilacije.

Napr.

Pc inspector - pci filerecovery

- freeware -

Maxa je govorio da je ok :D

Maxa je govorio i da je Matrix2 odlican film :D

Ovo je cisto reklamiranje warez alata i u ovom kontekstu je nepozeljno, jer coveku resenje nije ta piratska kompilacija, nego neki odredjen alat sa imenom iz nje. Ajde da taj alat dolazi samo i iskljucivo u oviru Hiren's-a, pa da se dozvoli preporuka - ali to nije slucaj.

Ja sam svoj disk, koji sam u kompletu formatirao, uspeo da povratim do 98%. A sa kojim sam to alatom uradio ne sećam se.
Evo pa neka izabere jedan od ovih:
Recovery Tools
----------------------------------------------------------------------------
Active Partition Recovery 3.0
To Recover a Deleted partition.

Active Uneraser 3.0
To recover deleted files and folders on FAT and NTFS systems.

Ontrack Easy Recovery Pro 6.10
To Recover data that has been deleted/virus attack

Winternals Disk Commander 1.1
more than just a standard deleted-file recovery utility

TestDisk 6.2
Tool to check and undelete partition.

Lost & Found 1.06
a good old data recovery software.

DiyDataRecovery Diskpatch 2.1.100
An excellent data recovery software.

Prosoft Media Tools 5.0 v1.1.2.64
Another excellent data recovery software with many other options.

PhotoRec 6.2
File and pictures recovery Tool

Poslednja izmena od urednika:
hm ja sam jednom greshkom formatirao particiju i koristio sam neki dara recovery go back
mislim da se tako zove
posle 6 sati njegovog rada i nikakvih rezultata sam ugasio to ****** i oprostio se od podataka kontakritaj duksa88 ili gsimona. Njih dvojica se sa tim zezaju

Ne treba da se oprosti od podataka, treba dosta strpljenja i to zna da veoooma dugo da potraje. Ako ne uspe sa jednim alatom, treba da proba sa drugima. E sad, pitanje je koliko je kome stalo do svojih podataka, tj. šta sa njima gubi.
Važno je da ništa ne upisuje po tim particijama.
Dobra je ideja da se kontaktiraju i pomenuti duksa88 ili gsimona.

Ovaj program je meni (naravno ne meni licno) jedno desetak puta izvukao podatke
- Ontrack Easy Recovery Pro.

Meni je dosta pomagao Active Uneraser ali ne mozes biti siguran da su ti ivuceni podaci 100% ispravni ali uz malo srece moze da ti odradi posao.

Ovo je jos jedan od primera da Partition Magic zabrlja pri procesu resize particija - meni se desilo nekoliko puta, i uvek je to bio disk na kome su bitni podaci :( . Ne pljujem ja po PM, u 99% slucajeva radi OK, ali zna da napravi s..nje. Zato savetujem svima da resize particija ne rade na "zivo" tj direktno u PM, vec da prvo urade Ghost diska na drugi disk, format i postavku particija u zeljenim kolicinama/razmerama, i na kraju iz Ghosta partition to partition. Jeste sporija procedura, ali je mnogo sigurnija.

Meni nikad nije PM zeznuo stvar. Najbolje je kad sve zadate operacije radi kad podize sistem. Chak shto vishe jednom mi je tako i disk u USB fioci isparticionirao. PM zna da se zabaguje ako radi operaciju u Winu kako sam ja primetio. Inache radio sam resize ranije i to sistemske particije i uvek je prolazilo. Moguce je da je problem izrazen sa SATA hdd-ovima. Nisam do sada probao sa ovim novim sata od 250gb da radim resize.

Inache pored Hirensa postoji i Ultimate Boot CD v3.3 je poslednja ja mislim.
http://www.ultimatebootcd.com/

E sad da li se i on smatra nelegalnim ne znam. Nekako mi deluje linuxoliko..:D
Silver neka proceni...

Postoji dosta ovih programčića, od kojih su mnoge pomenuli ljudi pre mene i nemoj da gubiš nadu ukoliko ne budeš mogao sa jednim da spasiš podatke, probaj sa drugim. Puno puta su ljudi sa jednim programom spašavali podatke koje sa drugim nisu mogli, često se dešavalo da jedan deo podataka spasu sa jednim a drugi deo sa drugim programom.

ivica je napisao(la):
...
http://www.ultimatebootcd.com/

E sad da li se i on smatra nelegalnim ne znam. Nekako mi deluje linuxoliko..:D
Silver neka proceni...

Na prvi pogled mi deluje da su u ovoj kompilaciji sve samo free i shareware verzije programa, tako da mislim da nije nelegalan.

isprobao to chudo od hirens-a, i mogu da kazem da su veci programa pravo djubre!!! active uneraser/partition cini mi se vraca podatke uzimajuci adrese gde se fajl nalazio pre gubitka, tako da kad neke mp3 navodno izvuces dobije pola muzike a pola kshshshshhhhhhhshshhhh. isto tako radi i ostalo "active"!!!
lost and found nekad je radio, al nekad ljudi koristili FAT a ne NTFS, nesto nece ?!?!?!
ontrack nije losh, mozda i uspes s njim, ako uspes svaka cast!!!

lepo ljudi stavili u upozorenje, da se pre svake intervencije bekapuju podaci. lakse da se oprostis i zaboravis na sve gluposti koje si izgubio, nego da placas nekome xxx € za vracanje. kazem gluposti jer bitne stvari nasnimis na CD (naravno ne princo), pa ih posle nekoliko meseci prekopiras i tako sve dok ne postanu nebitne.

p.s. smaram al' sta ces, ako te nervira preskoci i ne citaj i ne kometarisi puno jer se neces razlikovati od mene... :crash:

Poslednja izmena:
Vrh Dno