Šta je novo?

Partition magic ludilo!?!?!

zagortenej

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
619
Elem imam Partition maginc valjda 6.0 ili 6.XX. Probao sam nesto da uradim sa particijom C:. Recimo da sam je resizovao. Svi podaci ostaju isti kao pre resizovanja ali se benchmark u sandri bukvalno duplo usporio?!? da li sis soft sandra laze ili PMagic sjebe disk(mislim uspori disk)?????????
Isto se desava sa drugim particija - novo oformljena particija e: od 1gb otprilike mi je duplo sporija u sandri od C:
sta se tu desava molim vas recite ako znate???

Koliko ja znam (neka me neko ispravi ako gresim) , sto se IDE diskova tice , rade malo sporije kada su podeljeni u vise particija ali da je duplo usporenje , to sigurno nije!
Sto se SCSI diskova tice tu usporenja nema.....

PM ti neće "*******" disk, meni već 2 god. radi bez problema, a i probao sam na dosta drugih mašina. Moje performanse su na nivou mog diska na svim particijama uz mala odstupanja.

Ako si već uradio resize diska, pogledaj koliko si ostavio praznog prostora na disku kojeg meriš Sandrom.

zagortenej je napisao(la):
Elem imam Partition maginc valjda 6.0 ili 6.XX. Probao sam nesto da uradim sa particijom C:. Recimo da sam je resizovao. Svi podaci ostaju isti kao pre resizovanja ali se benchmark u sandri bukvalno duplo usporio?!? da li sis soft sandra laze ili PMagic sjebe disk(mislim uspori disk)?????????
Isto se desava sa drugim particija - novo oformljena particija e: od 1gb otprilike mi je duplo sporija u sandri od C:
sta se tu desava molim vas recite ako znate???

Meni su se slicne stvari desavale sa PM 5....

Normalno da disk nema istu brzinu transfera na svakoj particiji.
C: je uvek najbrza jer je uvek na pocetku, a ako ti je ta E: particija negde daleko na nekom zavrsnom gigabajtu i ako ti je disk jos losijeg kvaliteta tj da mu kriva transfera dramaticno pada sa volumenom, mozda je moguce da bude duplo sporija od C: ...

U svakom slucaju ne vidim da to moze da ima veze sa PM-om, a ni Sandra bas nije neka referenca. Bolje testiraj sa nekim specijalizovanim programom za disk, tipa HDTach ili sl.

ma ljudi vi meni ne verujete....evo lazyboy zna o cemu pricam...kazem da je posle PMagica particija duplo sporija!! DUPLO!!!
i nisam mislio sjebe disk u smislu da ga pokvari nego da ga sjebe u smislu da mu unakazi performanse!??(u sandri naravno) ali sumnjam da je greska u sandri. moj drugar rece da PM samo softverski nesto uradi pa mozda zato usporava.
Ovaj problem je malo dublji nego sto se cini na prvi pogled.
Inace stvarno mi nije jasno kako je PM uspeoi da mi resizuje particiju koja je imala klastere od 8k na particiju sa klasterima od 4k i da svi podaci ostanu netaknuti!?
A kazem vam one particije koje nije pipao PM rade duplo brze od onih koje pipne PM a izmedju sebe particije uradjene sa fdiskom rade veoma slicnim brzinma....udavih ali hvala na paznji....

ee..
lepo ja pricam..
nije particionisanje posao koji treba da se radi iz win okruzenja....

ma ljudi vi meni ne verujete....evo lazyboy zna o cemu pricam...kazem da je posle PMagica particija duplo sporija!! DUPLO!!!

To se desilo i meni i drugu, ali njemu je posle defragmentacije sve bilo u redu, ali meni nije:mad: :mad:
Probaj da defragujes sa speed diskom, mozda ti pomogne

ter3a lazy i ostali prosvetlite ljude i recite im da ne koriste PMt...
a speedisk je ok program nego necu da instaliram norton jer bi koristio od svega samo speedisk mozda NDD i mozda u dokolici system benchmark ima i tamo disk benchmark verovatno bi PM uspeo da se pokaze ne samo u sandri nego i u norton disk benchmarku :) ... ja i dalje ne znam u cemu je fora sa PM ali ga necu koristiti na svom disku...Pozdrav

Mani Sandru... Sandra laze, nije joj prvi put. Jel se taj pad performansi oseti u realnom radu? (morao bi da se oseti i to debelo ako je duplo).

A i PM nije bas neko zlato... meni nije hteo da napravi drugu particiju posto je smanjio prvu, srecom fdisk se nije bunio kad sam ga zamolio da zavrsi posao :)

e Geek-u pa da znas i da nisak primetio neku razliku u brzini :) ali da sam radio isto sto i sandra primetio bih duplo usporenje zar ne?! definitivno se neke stvari usporavaju..

e Geek-u pa da znas i da nisak primetio neku razliku u brzini :) ali da sam radio isto sto i sandra primetio bih duplo usporenje zar ne?! definitivno se neke stvari usporavaju..

Pusti ti sandru i nemoj da hajes nista ;) sve ti radi kako treba.

TEP3A je napisao(la):
ee..
lepo ja pricam..

Svaka chast. Fdisk rulez:D

TEP3A je napisao(la):
ee..
lepo ja pricam..
Vi ljudi kao da niste ni upotrebljavali Partition Magic...PM sam gasi masinu i reboot-uje u DOS i u DOS-u radi sve sto na taj nacin treba da se radi, samo jednostavnije operacije radi iz Win okruzenja...pametan je to program.

Inace ja uopste ne znam o cemu vi ljudi uopste pricate u ovom thread-u...
Koristim PM vec mozda i dve godine, na znam ni sam sta sa njim nisam radio, bukvalno sve sto covek moze da zamisli, koristim i Sandru i ja nikad ni na jednom disku koji sam dosada imao nisam imao takav slucaj.
Uostalom, kad bi to bilo tacno, to je toliko veliki bug da bi ga vec neko odavno u svetu primetio i digao prasinu oko toga, a ljudi iz PM bi to odavna ispravili...
Sve u svemu, mislim da je tu u pitanju neki drugi lokalizovani problem koji nema veze ni sa PM-om ni sa Sandrom.

drapin je napisao(la):
Vi ljudi kao da niste ni upotrebljavali Partition Magic...PM sam gasi masinu i reboot-uje u DOS i u DOS-u radi sve sto na taj nacin treba da se radi, samo jednostavnije operacije radi iz Win okruzenja...pametan je to program.

Koliko ja znam starije verzije PM-a su se rebootovale u DOS, a novije verzije (od 5 pa nadalje) sve rade iz Windowsa

drapin je napisao(la):

Lepo je to, ali nekako bas voli da se zaglupi kad treba da obavi nesto iz dosa, pa onda moram da molim stari dobri fdisk za pomoc :)

LazyBoy je napisao(la):
Koliko ja znam starije verzije PM-a su se rebootovale u DOS, a novije verzije (od 5 pa nadalje) sve rade iz Windowsa
Dosada sam radio sa 6 i 7, nisam bas precizno analizirao ali imam utisak da 7-ica cak i vise operacija radi u DOS-u od 6-ice.

TEP3A je napisao(la):
ee..
lepo ja pricam..
Ma netreba da se radi uopste! onako kako dobijes komp, NE diraj nista sa particjama i ostalim "sistemskim" sra*ima.
FX FX

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Ma netreba da se radi uopste! onako kako dobijes komp, NE diraj nista sa particjama i ostalim "sistemskim" sra*ima.
FX FX
Sta to particije imaju "sistemskog" u sebi ???

Nije valjda da ti disk nije podeljen na particije ??? Jel ti znas kolika ti je velicina klastera u tom slucaju, tj. koliko prostora gubis bez veze...Sa danasnjim ogromnim diskovima neophodno je particionisanje, najbolje da particije ne prelazi 8Gb jer je onda klaster 4k, sto je sasvim OK za FAT32, ako je NTFS mozes da ides i na manje klastere sto je jos ekonomicnije...Sve u svemu sto vise particija to bolje :)

Uzimajuci u obzir da mi ovde nemamo brand name masine, taj sto ti je pravio komp pa si ga "tako dobio i ne diraj nista" nije nista pametniji od tebe, cak stavise ponekad i dosta gluplji (bez uvrede) ili pak radi svoj posao preko "one stvari" i boli ga uvo u kakvom stanju ces ti da dobije komp (uglavnom se ni ne instalira windows nego se samo ghost-uje neka univerzalna slika, sve sa programima...).
Prema tome veruj samo sebi...i optimizuj masinu.

Mislio sam na to da particionisanje diska spada za obicne korisnike u domen tezi od reinstaliranja sistema. Da ne pricamo o nadogradnji hardwera samostalno. Ovo govorim jer znam iz iskustva, koliko me ljudi pozove kojima je "sistemski" posao cak i unistalacija programa a ne tek paricionsianje preko recimo FDISK-a.
Naravno da mi je hdd podeljen na particje i to 3. (sad 2 jer sam negde lost in space trecu :mad: )
Cluster mi je 4k za ove dve particje (jer su 5 i 7 GB) a za D: (koja je ~15 GB) mislim 8K. (sad ne mogu ni da vidim to jer nemam D: .
Ma znam ja sta sve radi ovi nasi prodavci, samo sam dao takav komentar jer je meni sve super radilo dok nisam dobio zelju da sam particionisem i resize-ujem. U mom slucaju izgleda da je bilo bolje da ne diram nista...
P.S. kad smo vec kod prodavaca hardvera kod nas, pogledajte samo one glupe (verovatno) plavuse koje se javljaju na telefone vecine beogradskih firmi....
"Da li HDD radi na 5400 ili 7200 obrtaja?"
-"uh... ovaj... pa.... samo da zovnem kolegu... uh nije tu .. nazovite kasnije.... ma kad mi ne pise ovde u cenovniku... a izvinite, sta je to obrtaj? -"Ne znate sta prodajete?"
"Gospodine mi se ne bavimo automobilskim delovima i tockovima.... nego kompjuterima!"
:D

][V][ATRIX™ je napisao(la):
"Da li HDD radi na 5400 ili 7200 obrtaja?"
-"uh... ovaj... pa.... samo da zovnem kolegu... uh nije tu .. nazovite kasnije.... ma kad mi ne pise ovde u cenovniku... a izvinite, sta je to obrtaj? -"Ne znate sta prodajete?"
"Gospodine mi se ne bavimo automobilskim delovima i tockovima.... nego kompjuterima!"
:D

Najcrnje :D

Geek_master je napisao(la):

Ma crno da crnje ne moze biti.
Ili kad oce da te ubede da je 256 MB SD RAM-a 70 DM ( DEM ) jer je tako napisano u cenovniku, a sto su ti ****** koji su pisali cenovnik zaboravili da stave malecni znakic € to saopstavaju musteriji tek kada zaista zapuca i dodje na vrata da kupi zeljenu stvar po toj naizgled povoljnoj ceni...
uzas.

Ili jos bolje: desilo mi se da sam zvao jednu firmu u Nemanjinoj ul. gde mi se javio lik koji bukvalno ne razlikuje graficku od zvucne... "sve sto mi odje pise je neke kart'ce za zvuk... i za ne znam sta drugo.. " 15" monitor = 2000+ DM ? Da nije LCD? Ne, to je samo 15 incha.... nije nikakv LCD... :D

No Comment

Nazad
Vrh Dno