Šta je novo?

Partition image?

• Začetnik teme Začetnik teme jaksaM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jaksaM

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
619
Pozdrav,
da li postoji softer pomocu koga mogu da kreiram image particije na jednom hard disku i povratim je na drugom hard disku. Do sada sam koristio Norton Ghost ali iskljucivo za operacije na istom HD-u.
Sta mi zapravo treba: hteo bi da bekapujem operativni sistem server racunara sa stare na novu masinu bez da moram iz pocetka sve da reinstaliram i konfigurisem. Naglasavam da se masine potpuno razlikuju, stara je Intel nova je AMD, hard disk je drasticno veci itd.
Ako znate neko trece resenje bilo bi od pomoci.

Hvala

Norton Ghost ce ti odraditi, ali ja bih preporucio Acronis True Image. U svakom slucaju, za prebacivanje sa intel na amd platformu moraces da uradis repair iz instalacije, ako se radi o Windows serveru, ako je linux u pitanju, neces imati tih problema

Ja koristim Acronis True Image za te stvari i odlicno odradjuje posao.

Nisi naveo koji je OS u pitanju, jer ako je W$, nikakvo kopiranje particija ti nece resiti problem jer Windows neces moci ni da podignes zbog drugog cipseta, pa ti preporucujem cistu instalaciju.

Nisi naveo koji je OS u pitanju, jer ako je W$, nikakvo kopiranje particija ti nece resiti problem jer Windows neces moci ni da podignes zbog drugog cipseta, pa ti preporucujem cistu instalaciju.

Tako je, verovatno ce ga cekati plavi ekran OF DEATH...:-devil-: Cista instalacija mu ne gine!

@deka, @pajam24:
ne mora clean instalacija, repair ce da odradi posao, ko zna sta je sve covek podesavao u M$ serveru, sto bi sve to ponovo radio kad ce repair samo da mu vrati default drajvere i lepo podigne sistem (doduse, trajace kao i clean instalacija ili mozda nesto malo manje), a sva podesavanja ce mu ostati, samo posle toga da digne drajvere sa CD-a od ploce i to je to, zamene ploce i proc kao da nije ni bilo (u smislu BSOD-a)

Poslednja izmena:
Ja sam do sad 2 puta radio repair, i oba puta posle toga je isla cista instalacija jer je sistem sporije radio, tako da ako se vec za..va sa instalacijom, bolje nek izgubi dodatnih sat vremena i sve sredi, nego da rizikuje da mora 2 puta da radi, a posebno sto je u pitanju server.

ko zna sta je sve covek podesavao u M$ serveru

Upravo tako, ne samo sto je jako puno stvari konfigurisano u os-u nego tu stoje loginovi velikog broja usera i njihovi podaci. Clean install bi mozda i bilo najbolje resenje da nije toga.
Btw, os je win2003 server.

Da li neko zna nesto o win-ovom "Active Directory Backup and Restore"?
Da li je mozda ovo jedno od resenja?

Poslednja izmena:
Naravno da je to jedno od resenja, kao i clean install, kao i repair...
Imas i onaj system backup, i on zna da lepo odradi, ali sta ako se to ne desi?

U svakom slucaju, zbog mnostva podesavanja os-a, usera i njihovih podataka, kako bih ja uradio:
-Prvo backup cele particije na drugi disk programima tipa Norton Ghost ili Acronis True Image (pre ovaj drugi nego onaj prvi, ali... ko kako voli...)
-Taj disk stavim sa strane, ako nesto podje naopako da ga ne gledam sem za pu, pu, pu... nedaj boze.
-Stavim instalacioni disk pa odradim repair, nakon toga dooobro se pomucim da vidim da li sve radi kao treba i da li ima velikih gubitaka u performansama
Ako je to upalilo, miran sam, drugi disk formatiram i uzivam,) :bottle: :,,: a ako nije:
-Vratim onaj drugi disk, uradim System backup (s tim da u njega ne ukljucim celokupnu instalaciju vec samo podesavanja i user podatke) i Active Directory backup, zatim clean install, pa vracanje sa backup-a. Ali tu... pa malo je reci da ti zelim dosta srece....

Sta radi taj 2003-ka, ako nije tajna? Active directory, to sam provalio, sta jos? Exchange, DNS, DHCP, IIS, ISA, Sharepoint, SQL...?

DNS, DHCP, IIS..
nisam bas najsigurniji za ostalo i ja sam pocetnik :cigar:

hvala za odgovor

Nazad
Vrh Dno