Šta je novo?

particionisanje i instal xp-a

dacha123

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2010
Poena
210
Situacija je sledeca :D :
Imam hard od 500gb koji je podeljen u dve vise manje jednake particije ,na c je instalirana vista dok na d imam gomilu muzike filmova igrica itd... medjutim potreban mi je i instaliran xp ,sta tj kako da to najbrze odradim a ne ugrozim ove dve ,planirao sam da odsecem 40-50 gb od D: i napravim trecu particiju na kojoj bih instal xp ,e sada koliko je to pametno ? i pitanje da li bih kasnije mogao da format particiju i jednostavno je opet vezem uz D:

hvala...

A da ti lepo od C napravis jos dve particije(Isto ima GB kao D?) i instaliras na jednu particju vistu, a na drugu XP ?

EDIT: A sta ce ti vista i XP kad mozes instalirati Win7 i milina?:D

Poslednja izmena:
Zezancija je u tome što ako posle Viste instaliraš XP na mašinu, on neće prepoznati Vistu kako treba i biće ti problem sa butovanjem sistema, odnosno OS-ove bi trebalo instalirati hronološkim redom kako su i izlazili, prvo XP pa Vistu, pa Win7 i u tom slučaju će sve funkcionisati kako treba.Tako da bi se poštedeo živaca i čitanja raznih gajdova, fixboot-ova, fixmbr-ova, OSSelektora i sl., napravi bekap i 3 particije, prvo na C stavi XP, pa na D Win7 (čemu blentava Vista), E za podatke i onda sa Acronisom napravi imidže C i D, da ima, i Bog da te vidi.

Ma nađi ti neki stari HD od 80 - 120 GB i na njega instaliraj XP. Obavezno otkači sadašnji disk dok instaliraš XP (za svaki slučaj).

hvala na savetima.....vista ostala na kompu imao orig cd pa me mrzeli da menjam na 7 a sad imam 7 na laptopu...pa msm nebo i zemlja....sa 7 stvarno bog pogleda,a xp jer imam neki krshware za koji postoje driveri jedino na xp i starijim sistemima pa onda.... a inace .....

mare ja sam toliko lenj da ni ovo ne bih dirao,kazem ti da me muka naterala da se zbog krsvera vracam na xp kakav linux bre :D

Ako postoje drajveri za XP, kažeš samo za XP, trebalo bi probati te drajvere na Win 7, možda rade
Imao sam problem sa pločom Asus P4P800-VM, sa zvukom, nigde nema drajvera za zvučnu sa te ploče, stavio drajvere sa XP, eno svira ko lud
Isti problem sa Nvidijom FX5200, zvanično nema drajvera, stariji samo za XP, u novijim izbačen FX5200 iz podrške, drajveri sa originalnog diska što dolazi uz karticu rešili problem na Win 7

Ako postoje drajveri za XP, kažeš samo za XP, trebalo bi probati te drajvere na Win 7, možda rade
Imao sam problem sa pločom Asus P4P800-VM, sa zvukom, nigde nema drajvera za zvučnu sa te ploče, stavio drajvere sa XP, eno svira ko lud
Isti problem sa Nvidijom FX5200, zvanično nema drajvera, stariji samo za XP, u novijim izbačen FX5200 iz podrške, drajveri sa originalnog diska što dolazi uz karticu rešili problem na Win 7

Radi se o nevidjenom krshware-u .... gericom tv usb card , i pokusavao sam da upakujem driver na win 7 ultimate 32 bita i sistem instalira drajver ali sad se pojavi sledeci problem a to je da je program za gledanje takodje mator i radi do xp-a a iskreno i na xp-u se zakucava ko lud,ali na preporugu kolega forumasa skinuo sam dscaler koji izbaci gresku no video signal i to bude to :(

Nazad
Vrh Dno