Šta je novo?

Particionisanje Diskova

olfrud

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
619
Kada se prave particije na disku (novom HD-u) sa Partition Magicom, da su moguca razna usporenja, i uopste koji vi program favorizujete?

olfrud je napisao(la):
Kada se prave particije na disku (novom HD-u) sa Partition Magicom, da su moguca razna usporenja, i uopste koji vi program favorizujete?

Samo DOS i FDISK...mozda sam ja malo paranoichan i staromodan (o boze:D) ali ne verujem partition-u ni malo...

Partition Magic u windowsu je krs, ali one dve diskete sa caldera dr-dos rade savrseno. Otkad sam njih poceo da koristim (u servisu), prosto i ja i moje kolege nemozemo bez njega. U principu radi isto sto i fdisk, samo mnnooogo brze,ima GUI i dobijes odma formatirane particije. Sve u svemu za nekog ko radi mnogo racunara svaki dan veliki time-saver.

Re: Re: Particionisanje Diskova

Genghis Khan je napisao(la):
Samo DOS i FDISK...mozda sam ja malo paranoichan i staromodan (o boze:D) ali ne verujem partition-u ni malo...
nisi nisi, samo svima je lepsi graficki interfejs od fdisk-a :D

Jos jedan glas za FDISK (ne mora DOS, moze i Linux instal CD). Ova danasnja omladina nikako da poslusa starije. cheers :wave;

Ja favorizujem FDISK koristio sam ga n puta, sto se tice Partition Magic-a znam jedino kako se koristi i to je sve. Navikao sam se da kreiranje particija i format odradim kroz DOS prompt.

Ako je u pitanju particionisanje novog hdd-a, obavezno FDISK i nista drugo. A ako nije, odradi to sa Partition Magic-om, cisto da napravis particiju da spases podatke i onda sve sa Fdiskom (znam da je cudan nacin, ali radi :))

Nikakvih problema nisam imao sa PQMagicom, naravno govorim za aplikaciju iz DOS-a.

TazDeVil je napisao(la):
Jos jedan glas za FDISK (ne mora DOS, moze i Linux instal CD). Ova danasnja omladina nikako da poslusa starije. cheers :wave;

Gde si zemljak! Bolje bi ti bilo da ucis matis, i da se skines malo sa mreze
type; + (D) = ctp;

Bez daljnjeg, vise puta ovde spominjano, nemoj koristiti PQPM iz Win-a!

olfrud je napisao(la):

Kao sto vidis vecina koristi dos fdisk...
Oni iskusniji koriste firmin program (obicno) neka modifikacija istog dosovskog fdiska, koji maksimalno koristi mogucnosti datog diska...

Imas taj program na sajtu proizvodjaca.

za maxtor/quantum diskove nema bolje od maxtor MaxBlast programceta koje staje na disketu, butabilno je, i vrlo lako za snalazenje a imas ga na www.maxtor.com

Grobar je napisao(la):
Da li bi mogao nekako da mi bacis na mail ovo?

U pitanju su dve diskete, od kojih je jedna boot. Mogu se napraviti u Partition Magic-u iz windowsa. S obzirom da nemam neki program kojim bi ih imidzovao, ako nemas PM, mozda eventualno da navratis do Brankove 11 kad budes u prolazu, pa da ti ih iskopiram?

&Mancha& je napisao(la):
U pitanju su dve diskete, od kojih je jedna boot. Mogu se napraviti u Partition Magic-u iz windowsa. S obzirom da nemam neki program kojim bi ih imidzovao, ako nemas PM, mozda eventualno da navratis do Brankove 11 kad budes u prolazu, pa da ti ih iskopiram?
Imam PM pа ću napraviti sam. Nisam prvo ukapirao da si napravio u PM
pozdrav

Vrh Dno