Šta je novo?

particije + mbr pitanje

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
ImamJuce sam instalirao win7 (preko neke stare instalacije win7, uradjen format). E sad, prvo sam primetio da imam neku malu particiju od 100MB koja stoji kao sistem (cemu to sluzi) drugo ostalo mi je u MBR i zapis o onom starom win7 i to me smara kad se startuje win. Ovu particiju od 100Mb nikad dosad nisam imao, i ne znam cemu sluzi, pa me sad interesuju dve stvari. Ako uzmem izbrisem tu malu particiju i ovu na kojoj je win, i onda napravim jednu particiju od te dve i instaliram win da li cu sa tim brisanjem ocistiti MBR? i Cemu sluzi ta mala particija od 100MB (to napravili ovi u servisu kad su instalirali win trial)?

Ne diraj tu malu particiju, to ti sam win pravi i ne moze se izbeci...koliko god puta reinstalirao...cak ti i kaze u toku particionisanja to, da ce napraviti za sebe...inace je neces videti iz windowsa tako da se OPUSTI I NE RAZMISLJAJ ONJOJ...

Ok hvala :) a ono drugo je ispalo da sam se istripovao, to je bilo nesto za vreme instalacije, ipak je lepo sredio mbr.

Ta mala particija, koja se može izbeći, samo treba da imaš unapred pripremljene particije pre instalacije, služi za recovery Windowsa ( ako je nemaš, win stavi recovery fajlove na particiju gde se instalira )

Vrh Dno