Šta je novo?

Parne stanice

Mi imamo neku 6000 seriju,bela ljubičasta boja,stara godinu dana. Oko 200 evra.
Posle 6 meseci je počelela da posustaje u količini pare.
Čistio sam je sodom i limutusom jedno 20 ciklusa odjednom i povratio je malo.
I najskuplja i najjeftinija će da pate od kamenca.
Jedino ako se žena hvali da ima peglu od 500 evra,onda najskuplju.
Posle 2-3 godine ako izdrži da baca dovoljno pare,sreća.
Lakše je opet kupiti od 200 evra.

У пегле се сипа дестилована вода ако она из чесме има каменац, а у малтене целој Србији има.

Jok,sipa se mleko....
Sve je probano.
Česmovača,destilivana,demi voda,kombinacije.
U uputstvu piše da se sipa voda sa česme uz eventualno mešanje sa destilivanom ako je česmovača tvrda.A tvrda je.
Zato je i sipana destilivana i opet se napunila kamencem uz redovno i forsirano samo čišćenje posle svakog peglanja.
Svaka će se napuniti kamecem i izgubiti jačinu posle izvesnog vremena.
Zato kažem,kupi jeftiniju,posle 2-3 godine zameniš.

Mi smo do sada imali dve parne stanice. Jedna je kupljena polovna, neka za hotele za 30€. Radila nam je skoro osam godina. Kada je crkla kupili smo iz Lidl a. Najviše zbog dobre garancije. U sve pege smo sipali destilovanu vodu. Naravno uz čišćenje sa sirćetom ili limontusom. Šteta što taj čovek od kog smo kupili prvu, više ne nabalja. Kao i u svemu treba postaviti minimalni standard, kako mora da radi. Ispod kog se ne ide. Zatim složiti u glavi da je to potrošni materijal, a ne prestiž.

Ми имамо Тефал. Ради већ пар година и нисмо имали проблема са каменцем. Пише да иде вода из чесме, али ми користимо деми воду.

Ja narucih zeni danas ovu Tefal sto je na GigaMax popustu. Cena sa 18 na 8, i imao sam jos nekih bodova i izasla me 4600. Odavno kuka da to zeli da kupi ali nam skupo bilo. Za ove pare kontam da nema greske. Ako joj ne odgovara vraticu je nazad.

TEFAL Express Optimal SV4210E0 Parna stanica​

Mahom je razlika u količini pare i pritisku. Po meni se isplati imati parnu stanicu, ali traži više prostora za čuvanje. Ybg, peglanje se vrši samo sa jedne strane i skraćuje postupak peglanja

Nazad
Vrh Dno