Šta je novo?

para vise pa nova ponuda... i jos tezi izbor!

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
Napajanje 330 W ATX 2, TAGAN, Super Silent TG330
Napajanje 380 W ATX 2, TAGAN, Super Silent TG380
Napajanje 420 W ATX 2, TAGAN, Super Silent Xeye TG420xe
Napajanje 430 W ATX 2, TAGAN, Super Silent TG430-U22, 2Force
Napajanje 480 W ATX 2, TAGAN, Super Silent TG480-U15, Easycon
Napajanje 530 W ATX 2, TAGAN, Super Silent TG530-U15, Easycon
Napajanje 530 W ATX 2, TAGAN, Super Silent TG530-U22, 2Force
Napajanje 450 W ATX 2, OCZ, ModStream OCZ45012UEU
Napajanje 520 W ATX 2, OCZ, ModStream OCZ52012UEU
Napajanje 520 W ATX 2, OCZ, PowerStream OCZ520ADJ

hajde tipkajte, hocu kvalitetno da potrosim ove pare koje sam skrckao :D
za tagan sam cuo lepe reci u jednom mom ranijem javljanju, a KO je OCZ ? :)
i ne bih sirio pricu dalje od ove liste koju sam postavio...

pozdrav

p.s. okacite slobodno linkove do svega sto imate a u vezi je sa temom ovom.

Poslednja izmena:
evo ja vec cela dva dana imam tagan tg480w u15 easycon super silent i prezadovoljan sam single rail 35a dual 2x20a kvalitet izrade vrh pozlaceni konektori cak i konektor za struju(bilo mi mnogo smesno kad sam ukljucivao doticni kabl u struju lol s jedne strane zlato s druge strane bela prekrecena uticnica:d) brdo kablova itd. mada ako te zanima kopija pogledaj obavezno ovo:

http://www.spirecoolers.com/PSU.asp?ProdID=11

a, sta kazete skoro pa isto sto i ovo:

http://www.tagan.com/pages/products/easyconS/e_tg480_u15.html

hehe stari dobri spire poceo da se bavi ovakvim stvarima cak su stavili i "cicak" tracice za vezivanje kablova ko tagan mada spire je celih 600w a tagan max 580w (easycon serija oko 160e u hg spotu za 580w model) i jos jaca fora spire daje 400.000 sati mtbf dok je kod tagana 100.000 sati mtbf mada dal ce napajanje da traje 12 ili 48 godina i to 24/7 valjda i nije toliko bitno:d OCZ je takodje dobar ener naravno dobar i ja bih tu stao sa izborom znaci nesto ako nadjes od enera tagana ili ocz-a

a ako razmisljas mozda o quad sli-u:D

http://www.tagan.com/pages/products/turboS/e_tg1100_u95.html

nije puno ko TA pec:d

ajd reci mi koji je to bolji prozivodjac tj. koji ce dati bolje rezultate od OCZ-a u OC-u, posto ce na defaultu lepo raditi i sa kung fu 450W.
OCZ je uvek pravio klasu.Onaj primerak na Tom's H.je crkao i pokazao se kao potencijalni ubica ploche,cpu i ostalog.Uzas.Ali je verovatno u pitanju losh primerak.Mada,izem ti primerak ako pretrpim toliku shtetu na konfi a dao sam 250$.Ima on i potenciometre za stelovanje i sve ali ***.Na 24 chasovnom stres testu je crkao.
"We are proactively working with the editors at Toms Hardware Guide to understand what happened to the PowerStream test units during the "Live Stress Test." These units were tested under full load in our facility for 48 hours prior to being sent to Germany. We have also not witnessed any of these anomalies with customers in the field. To proactively address the issue the power supplies are being sent back to our labs in the United States for a complete diagnosis. OCZ remains committed to the design and manufacture of high end power supplies that address the unique needs of gamers, high power users, and enthusiasts."
Seasonic,Fortron,Eneremax,Antec,spire,sve to relativno ok.OCZ me je iznenadio,mada je chinjenica je da su do sada pravili ,ako ne najbolja,onda vrhunska napajanja u top rangu.

Poslednja izmena:
mada spire je celih 600w a tagan max 580w (easycon serija oko 160e u hg spotu za 580w model)
Na testovima se pokazalo da mnoga napajanja nemaju deklarisanu snagu pa to dali ima 600w a ovaj 20W manje od njega uzimaj sa rezervom.
i jos jaca fora spire daje 400.000 sati mtbf dok je kod tagana 100.000 sati mtbf mada dal ce napajanje da traje 12 ili 48 godina i to 24/7 valjda i nije toliko bitno
Jeste bitno.Za Spire ti je:
MTBF: 400.000 hours
Warranty: 3 Year Limited Warranty

uh zurim sad pa cu kasnije sve da iscitam, za Neskicu: da ponuda je iz HG spota.
Ono sto sam mogao na brzinu da zapazim da mi tamo daju garanciju 12meseci, dok sam na sajtu OCZ video da daju 3+2 godine! Zasto, jel' da im se bunim?

jos da pitam (a mozda je ovde vec neko objasnio a nisam stigao da procitam) koja je razlika izmedju PowerStream i ModeStream. Ako je razlika samo u modularnim kablovima to mi i nije toliko znacajno, cak mislim da je kvalitetniije sa sto manje spojeva?

Poslednja izmena:
benchaman je napisao(la):
cak mislim da je kvalitetniije sa sto manje spojeva?

pametno razmisljas, + za power je sto su railovi modabilni tako da tu neke dileme vece nema.

Sto se tice Tome i da je OCZ los, odes lepo na xtrimsystems i tamo na forumu lepo vidis sta valja a sta ne, da je OCZ los ne bi ga tamo furali u high-end masinama.

Misko je napisao(la):
ajd reci mi koji je to bolji prozivodjac tj. koji ce dati bolje rezultate od OCZ-a u OC-u, posto ce na defaultu lepo raditi i sa kung fu 450W.
Znas ti dobro o kojoj firmi je rec... nemoj sad da se ponavljam :smoke:

A pored nje, dodacu ti i jos jednu - Zippy.

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Znas ti dobro o kojoj firmi je rec... nemoj sad da se ponavljam :smoke:

A pored nje, dodacu ti i jos jednu - Zippy.

Care pricas napamet OCZ-a stavljam na prvo mesto zbog modabilnih railova, ako to nije neophodno onda je svejedno dal uzeo SS, Ener, Akasa, PC P&C, OCZ, Tagan, Zalman....

Zippy je odvratno glasan, vise se dere nego mlazni avion, ni u snu mi ne bi bio u masini zbog toga.

Misko je napisao(la):
Care pricas napamet OCZ-a stavljam na prvo mesto zbog modabilnih railova, ako to nije neophodno onda je svejedno dal uzeo SS, Ener, Akasa, PC P&C, OCZ, Tagan, Zalman....
Modabilni rail-ovi su feature totalno nepotreban PC P&C-u... zato sto vec ima perfektne rail-ove koje nije potrebno doterivati i koji ne osciluju.

Sa druge strane, nesto bas i nisam siguran da ovi xs momci mnogo koriste ovu osobenost OCZ-a...
Misko je napisao(la):
Zippy je odvratno glasan, vise se dere nego mlazni avion, ni u snu mi ne bi bio u masini zbog toga.
Cekaj, pa ti rece najbolje za O/C ;) ... niko nije pominjao tisinu :smoke:

I PC P&C je glasan, ali je i najbolji...

CAR je napisao(la):
Modabilni rail-ovi su feature totalno nepotreban PC P&C-u... zato sto vec ima perfektne rail-ove koje nije potrebno doterivati i koji ne osciluju.

Ja sam procitao da je napon procesora najstabilniji na 1.4 sto ti tvoj proc ne drzis na 1.4 jer tad je najstabilniji, tad je napon perfektan, ne osciluje a o OC mozes samo da sanjas... Slicno ti je i sa napajanjima, ako ploca moze 5mhz vise ako umesto 12 dobije 13V sto joj to ne bi omogucio, btw PC P&C ima modabilne railove tj, neki modeli pre su imali, sto ova nova 850&1kw nemaju nemam pojma.

http://www.extremeoverclocking.com/reviews/cases/PCPC_510_Deluxe_4.html

Misko je napisao(la):
Ja sam procitao da je napon procesora najstabilniji na 1.4 sto ti tvoj proc ne drzis na 1.4
Ko kaze da ne drzim na 1.4V? ;)
Misko je napisao(la):
Slicno ti je i sa napajanjima, ako ploca moze 5mhz vise ako umesto 12 dobije 13V sto joj to ne bi omogucio
Zato sto tih 13V nece prijati ostalim uredjajima koji uzimaju struju sa te grane...

Uostalom, ako specifikacije nalazu 12V - sto bih se ja pravio pametan, pa gurao 13V? Bitnije ti je da ti ne ode ispod specifikacije...
A ti, ako bas toliko zelis tih 13V - nemoj da bacas pare na OCZ sa modabilnim rail-ovima, kupi nekog kineza, taj ti po default-u ima 13V na +12V grani, pa i vise! :d
Misko je napisao(la):
btw PC P&C ima modabilne railove tj, neki modeli pre su imali, sto ova nova 850&1kw nemaju nemam pojma.
Zato stu su sama po sebi jaka kao crna zemlja... :smoke:

"Uostalom, ako specifikacije nalazu 12V - sto bih se ja pravio pametan, pa gurao 13V? Bitnije ti je da ti ne ode ispod specifikacije...
A ti, ako bas toliko zelis tih 13V - nemoj da bacas pare na OCZ sa modabilnim rail-ovima, kupi nekog kineza, taj ti po default-u ima 13V na +12V grani, pa i vise!"
Upravo tako.Mene nervira ako pada ispod 12v.Neka ga tu i dobar je.

Misko je napisao(la):
Specifikacije kazu i za tvoj ram 2.5V sto se ti pravis pametan pa im dajes vise?
Zato sto je za taj isti ram specifikacija DDR400, a ja ga teram na DDR520-DDR580.

Vrh Dno