Šta je novo?

Par tehnickih pitanja u vezi GSM PDA

OxyS

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
Otvorio sam nalog kod jednog americkog online brokera(www.ameritrade.com), a zbog vremenske razlike i mog posla nemam uvek mogucnost pristupa internetu preko kompa u vreme otvaranja berze (u 15.30 po nasem vremenu).Najzanimljivije stvari se desavaju u prvih pola sata do sat od otvaranja , pa mi je potreban pristup preko PDA.Oni imaju sajt koji je namenjen wireless pristupu(http://www.amtdw.com/c/a/WirelessIndex.), ali mi ne odgovara sadrzaj na njemu,jer nema nikakve podatke (samo par linija tektsa i to je to).Obratio sam im se za objasnjenje ,ali to je samo neki genericki odgovor,pa nista od toga.Mene zanima sledece: da li oni mogu nekako da provale da ja ne pristupam sajtu preko kompa, vec na ovaj nacin, pa da mi onemoguce pristup?
Ako je neko raspolozen da mi to pojasni,jer mi se ne daje par stotina eura, ako vec ne mogu da ih iskoristim za ovo.
:wave:

Poslednja izmena:
Postoji nacin da znaju s kojim browserom pristupas sajtu. Naravno tip browsera zavisi od uredjaja. Tako ako se tvoj browser predstavi kao Internet Explorer 4 mobile ili NetFront, jasno je da koristis neki PDA. Ako se predstavi kao Internet explorer 6 onda logisno koristis neki desktop Windows. Tako na primer mozes da podesis Operu da se predstavlja kao Internet Explorer bas da bi otvorila sajtove pisane iskljucivo za IE. Naravno osim tipa browsera bez problema mogu da saznaju i koju rezoluciju, koji OS koristis, a uz malo naprednog ASP-a i mnogo vise.
Sad sve zavisi koliko su oni isli duboko u tome da ogranice pristup sa samo jedne platforme.
Probaj da otvoris sajt pomocu netfronta.

Pošto te zanima prvih pola sata pretpostavljam da hoćeš daytrading. Ako držiš akcije na duži rok onda je dovoljno pogledati trendove u poslednjih nekoliko dana pa dati nalog za ulaz-izlaz.

Za daytrading ti neće pomoći PDA, samo ćeš gubiti pare. Nepregledno, sporo, a tu se odluke donose brzo i potreban je širok uvid u realnom vremenu u sve parametre tehničke analize, chartove (ne samo tvoje kompanije nego i konkurenata kao i opštih market leadera), on-line vesti i sl.

Bez 2 ili 4 monitora radi veće rezolucije za chartove, profesionalnog softvera-platforme, pretplata na level2 i futurese, 2Mbps linka sa malom latencijom... ne može se raditi scalping. To je već sličnije pucačkim igrama: širok pregled situacije (veliki ekran i rezolucija) i brze reakcije, pre protivnika. Iz iskustva, kašnjenje od 10 sec u prikazu je već previše, a ne može na PDA bogzna šta ni da se vidi.

Vrh Dno