Šta je novo?

Par problema sa MA78GM-S2H

kamango604

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2006
Poena
360
Dakle skoro sam uzeo ovu plocu. Posto nisam dobio cd uz nju morao sam drajvere da skinem sa oficijelnog GA sajta. Dakle skinuo sam sve, cipset/graphic drajver, lan i sudio drajvere...NA cistom wndowsu sam sve to instalirao. Ali sad imam neki problem. Odziv slike je katastrofa, dakle kad pokrenem neke nazovi zahtevniju aplikaciju prelazak iz tab u tab(mozilla), skrolovanje(nero, mozilla) it itd radi sa velikim zakasnjenjem.

Npr. skrolovanje stranice u mozilli koja ima dosta slika je mrcvarenje. Seca bas dobro. Ali isto tako i u neru, acdseeu.....DA ne pminjem pdf dokumenta koje bukvalno ne mogu ni da pogledam. Napominjem da se ovo desava sa drajverima sa oficijelnog sajta.

E sad posto me ovo uzasno nervira probao sam drajvere sa amd sajta medjutim cim krene boot screen odmah plavi screen i restart. Posle moram u safe mod, brisem to a onda i driver cleanerom. Zato sam prinudjen da koristim ove sa sajta....

Sta da zapravo radim? DA nije do memorije graficke, njoj sam dodelio 256mb, da li to mozda nije malo. Ili mozda nesto trece?

A i da LAN na ploci mi ne radi pa koristim pci lan karticu. Napominjem lan i lan rom su enablovani u BIOSU. Drajveri sa GA sajta ali uopste ne radi.....

DA napomenem da to nije seckanje kao kad nemas drajvere nego kao kad ti je masina u full loadu......

I ja imam slicne probleme, meni mozilla koci kao luda, a opera i IE mi rade perfektno.

Ipak je polovna, au, vrati to ako mozes, za te pare... :trust:

Evo sad sam pogasio sve efekte i sad se sve to dosta smanjilo. Znaci podesio sam na perfomance i naravno ukljucio win xp style kao i smooth fonts. Prosto ne mogu da poverujem da integrisani cip ne moze sa ovim da se izbori....Ili me yebu ovi drajveri....

Izgleda da je ovo drugo u pitanju, integrisana grafika je dovpljna za rad u 2D

Evo sad sam pogasio sve efekte i sad se sve to dosta smanjilo. Znaci podesio sam na perfomance i naravno ukljucio win xp style kao i smooth fonts. Prosto ne mogu da poverujem da integrisani cip ne moze sa ovim da se izbori....Ili me yebu ovi drajveri....

Definitivno je problem u driverima.
I kod mene kilavi u mozili i flash igrama, dok 3d igre i hd filmovi rade potpuno normalno.
Meni u windowsu ne koci nista, ali mozila secka kao sto si ti opisao,

ili je crkla plocha?

Sigurno nije, meni pici WC samo tako.... Primetio sam da yebe kevu kako secka dok ucitava ove smajlije kad pisem post. Tu mi najvise koci.... Koji je sad qrac?

Na 690G ja nisam iskusio takvih problema. Ni blizu, nadam se da ih nece ni biti ubuduce. :)

Primetih da za svako ucitavanje stranice cpu ide na 100%. Wtf? Isto i za skrolovanje....

Imao sam slicne "gremline" jednom i problem je nestao kad sam prebacio misa i tastaturu na USB. Doduse bio je 690V cipset ali mozda je slican problem.

Evo nesto sam eksperimentisao i kad dodelim karti 512mb mnogo bolje radi. Manje secka (ali i dalje primetno)ali tek sad provaljujem da mi za svaku jbenu aplikaciju cpu ide na 100%....I sitne aplikacije kao winamp i to mi vuku od proca oko 13-15%....

Da li neko mozda ima samo predstavu sta moze da bude....

Ja ne znam do cega bi to moglo biti, driveri, podesavanja u biosu ili neispravna ploca, ali bice najverovatnije ovo poslednje jer ne vidim da se na drugim 780g chipsetovima toliko zale a ni na istim tim plocama... Jer primera meni je na toj dr. konfi najslabiji sempron na 2ghz i 680g i ide glatko sve, cak i zahtevnije aplikacije.

Realno ako ikako mozes vrati tu plocu i uzmi taj kes natrag!

Nije hteo da nas slusha, kad sam rekao da uzme J&W 690G nov za manje para on pominje OC i brend.:smash:

Eh da je Gigabutt neki brend... DFI je brend. :D J&W realno mnogo dobro stoji po pitanju svega toga samo sto kod nas nije jos dovoljno rasprostranjena, ali jeste van.

Meni nije jedino jasno zasto polovna za 60 kada za 70 i mozda manje ima nova. :trust:

Poslednja izmena:
Pazi kad nisam uzeo ona ECS onda tek ne bi uzeo J&W:p. Ne znam sta je u pitanju, danas cu da odradim reinstall.

A da bre, a nisam vam rekao da mi ne radi front USB:p. Prijavi da je ubacin USB uredjaj ali nema struje. I da nisam specijalac, ubadao sam konektore na plocu na 300 nacina.

Ehhh kad se setim MSIija, taj je hteo i 370 FSB. A ovog i nemam zivca da isprobavam mozda mu i otpadne nesto uz put:d.......

Pazi kad nisam uzeo ona ECS onda tek ne bi uzeo J&W:p. Ne znam sta je u pitanju, danas cu da odradim reinstall.

A da bre, a nisam vam rekao da mi ne radi front USB:p. Prijavi da je ubacin USB uredjaj ali nema struje. I da nisam specijalac, ubadao sam konektore na plocu na 300 nacina.

Ehhh kad se setim MSIija, taj je hteo i 370 FSB. A ovog i nemam zivca da isprobavam mozda mu i otpadne nesto uz put:d.......
ECS je gori od J&W.:p Eno pitaj Nikolu kako se klokuje J&W 690G od 40e.,)
Radi li neshto na toj ploci?:D:d

XAXAXA:d
Pain stvarno radi li sta? Hoce li moci optika da radi, proveri pa tek onda kreni u instalaciju. :d

Pazi, ECS je pasulj za J&W, da si se malo informisao znao bi to a i to da je J&W cesto na boljem glasu od Gigabutt-a, nisam video da je losije prosao. :)

A ploca dere, stabilnost, bios ima brdo opcija, malo je tezak za snalazenje jer sam navikao na drugi ali sve je tu i sve radi ok. :) Za te pare... Postoji mogucnost da cu to prebaciti za primary plocu meni. :D

btw Sempron na 2,75 isao stabilno na boxu-imao i lufta za jos, nisam probao dalje, vraceno doduse na def da bi koriscen bio CnQ i posto nije potrebno toliko...

Poslednja izmena:
Realno bih uzeo i to u razmatranje sa obzirom koliko novca daje za polovne ploce i opet mu je MSI svakako ispred Gigabyte-a. :) Sve radi i dere klok. :D

Deal.... Moze, evo ti GA, ti meni plocu i tu ubogu x550 :p.

btw Sad cu opet da odradim flash. Instaliracu win opet pa sveze drajvere pa cemo videti.....

Ne ne ne. :p Kes samo dolazi u obzir, nisam ja sklon avanturama i mazohizmu kao ti, proslo je mene to odavno. :p x550 na visini zadatka, ima DVI konektor, tome i sluzi. :D

Pazi ako nijedna instalacija ne pomogne, postaces vrhunski mazohista. :d

Deal.... Moze, evo ti GA, ti meni plocu i tu ubogu x550 :p.

btw Sad cu opet da odradim flash. Instaliracu win opet pa sveze drajvere pa cemo videti.....
Cek' malo, ti obozavash MSI a za taj (poluispravni) gigabutt :p trazish i ploci u graficku?

Nazad
Vrh Dno