Šta je novo?

Par pitanja

Krgur

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2002
Poena
609
Konfiguracija je sledeca:

P4 Northwood 2,8 Ghz/800 mhz Box
ABIT IC7
2 x 256 Mb DDR corsair 400 mhz
Club3d ATI Radeon 9600 pro
Maxtor 80 Gb
Tv Tuner bt878
teac W540E
teac 540E
Leadman 300 W

e sad pitanja...

1. Nedavno je poceo da se restartuje iz cista mira, bez nekog opterecenja ili tako necega, ima li neko pojma sta se desava?

2. S' obzirom na Intelov cooler (oko 2700 rpm)koji se dobija uz CPU, da li je 48 c (idle) i 58 c (pod opterecenjem CPU Burn-in) normalna temperatura za ovaj procesor?

3. Da li napon od 11,43 v (koji bi trebalo da bude 12v) koji zna da padne na 11,19 na momente moze da prouzrokuje smetnje?

Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Iskreno ne znam.Moze da bude svasta.Da li si probao da reinstaliras win?
Doduse temperatura procesora jeste malo visa...ili je moj isto Northwood ([email protected]) ultra hladan(29-37).Hm ili mi je u stanu hladno.

Overkill je napisao(la):
Iskreno ne znam.Moze da bude svasta.Da li si probao da reinstaliras win?
Doduse temperatura procesora jeste malo visa...ili je moj isto Northwood ([email protected]) ultra hladan(29-37).Hm ili mi je u stanu hladno.

Moze biti da je nesto softverski, posto mi je bio ukljucnen "On sistem failiture-automatically restart", mislim to jer sam primetio da se komp ne restartuje kao na silu, jer ne radi skeniranje diska pre logovanja posle restarta. A naravno koristim neki shoogavi registry cleaner pa je vrlo moguce da je on nesto zeznuo.

Jel ta temperatura dobijena uz Box cooler? koja je ploca u pitanju?

danas merim sondom temp na procesoru, pa chu da vidim stvarno stanje.

Vrlo je moguce da je napajanje, posto je kod mene napon nikad ne pada ispod 12, uvek je negde na 12,400v, pokusaj da smanjis clock procesora ili pokusaj sa drugim napajanjem

Invader je napisao(la):
Vrlo je moguce da je napajanje, posto je kod mene napon nikad ne pada ispod 12, uvek je negde na 12,400v, pokusaj da smanjis clock procesora ili pokusaj sa drugim napajanjem

Sve podatke sto sam dao sto se tice voltaze i temperature dao je MBM, da li je njemu verovati pojma nemam, izgleda da je to najbolje sve premeriti unimerom, koji je meni bash danas nashao da rikne :wall: btw vec sat i nesto mucim komp. Prajmujem i to, nista se ne desava. Biche da je softverski, primetih u system logu da je otprilike ta dva-tri puta sto se restartovao imao neki "memory dump" sta mu to znaci bem li ga, vrlo je verovatno da je to izazvalo neku gresku pa se restartovao, a ja nista nisam primetio zato sto je erorr reporting service iskljucen.

Temperatura je O.K. za Intela, a za napone se ne bi mnogo sekirao :)

Po meni treba uraditi sledece:
format c: pa nova instalacija XP,
i sve ima da radi kako treba. ;)

A mogao bi i da proveris memoriju nekim memory testom, ona najvise 'smrdi' kad je restart u pitanju.

Ima jos jedna mogucnost. Mom ortaku se "iz cista mira" restartovao kompjuter s vremena na vreme bez ikakvog pravila, dakle potpuno random dok jednog dana...

Dok jednog dana ja slucajno nisam drmnuo sto na kome racunar stoji i to se ponovilo. Ispostavilo se da kabl od napajanja do ploce prekida pa je napajanje zamenjeno i sada gle cuda sve radi.

audiofreak je napisao(la):
Ima jos jedna mogucnost. Mom ortaku se "iz cista mira" restartovao kompjuter s vremena na vreme bez ikakvog pravila, dakle potpuno random dok jednog dana...

Dok jednog dana ja slucajno nisam drmnuo sto na kome racunar stoji i to se ponovilo. Ispostavilo se da kabl od napajanja do ploce prekida pa je napajanje zamenjeno i sada gle cuda sve radi.

Auuuu :) Koliko ja vidim najbolje da uzmem saku pasulja pa da bacim na sto :d Mrzim kad se desi ovakav problem, niti je kvar niti nije. Ne verujem da je neki kabel problem kod mene, tvoje iskustvo samo pokazuje koliko je sve neodredjeno u ovakvim slucajevima. Sad da bi otkrio sta je treba da prvo reinstaliram win, pa da cekam da li ce opet da se restartuje, sto moze da se desi za 2 sata ili za 2 meseca. Pa ako se desi onda test svaku komponentu posebno pa ako sve prodju onda opet sklapaj ali sa ciscenjem svih mogucih kontakata, pa opet novi win uz najnovije drivere za sve, pa onda opet cekaj da li ce da se desi ili nece....traaaalaaalaaalaaa :bottle:

Bolje mi je da skocim s' mosta odmah :banana:

Za sada ostavljam kako jeste s' tim sto cu da uzmem za cca 10 e neki malo bolji cooler i to je to.

Hvala svima na odgovorima.

Za "memory dump" nemoj da brines to se uvek pojavi kad se sistem restartuje na silu u toku nekog procesa

Nazad
Vrh Dno