Šta je novo?

par pitanja

petkods

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
620
Dakle, planiram da dokupim jos 256(mozda i 512) mb ddr400, kao i HDD od 200 GB. Posedujem Xp1600+, i plocu GA 7VTXE+ (kt266a+vt8233a). Za sada ne planiram zamenu CPU i ploce, vec je ideja da ovu memoriju koju kupim iskoristim za jedno 6 meseci za athlon64.

E sad, s754 regularno koristi ovu memoriju, da li je to slucaj i sa s939?
Koliko cu na postojecoj konfi(imam 256 mb) osetiti razliku izmedju 512 mb i 768MB, odnosno da li da se dodatno ispruzim za 512?

Sto se tice diska, nikako da pronadjem na netu tacne specifikacije za vt8233a, odnosno nigde se ne pominje koliki kapacitet HDD-a moze da adresira. Da napomenem, u pitanju je SB kontroler koji je "skinut" sa kt333 NB+SB kombinacije. Da li ce prepoznati HDD od 200 GB? :trust:

cao, Dejan

Poslednja izmena:
Sve AMD desktop platforme koriste obican DDR I (tj. sada standardni DDR400). Jedino sto bi ti pravilo problem je Socket 940 platforma, ali nju ces tesko bilo gde naci.

petkods je napisao(la):
Koliko cu na postojecoj konfi(imam 256 mb) osetiti razliku izmedju 512 mb i 768MB, odnosno da li da se dodatno ispruzim za 512?

Zavisi zasta koristis racunar ali ako mozes bolje kupi 512Mb, razliku ces definitivno primetiti, i to veliku a ostaje ti i pristojna kolicina memorije kada budes radio upgrade.

Ok, Hvala na odgovorima! :) Bice verovatno 512, upravo zbog upgrade-a.

ostaje jos samo da vidim za HDD.

Pa HDD trebalo bi da radi... Ako ne skini i updateuj najnoviji BIOS sa njihovog sajta

Poz :wave:

petkods je napisao(la):
Dakle, planiram da dokupim jos 256(mozda i 512) mb ddr400, kao i HDD od 200 GB. Posedujem Xp1600+, i plocu GA 7VTXE+ (kt266a+vt8233a). Za sada ne planiram zamenu CPU i ploce, vec je ideja da ovu memoriju koju kupim iskoristim za jedno 6 meseci za athlon64.

E sad, s754 regularno koristi ovu memoriju, da li je to slucaj i sa s939?

Sto se tice diska, nikako da pronadjem na netu tacne specifikacije za vt8233a, odnosno nigde se ne pominje koliki kapacitet HDD-a moze da adresira. Da napomenem, u pitanju je SB kontroler koji je "skinut" sa kt333 NB+SB kombinacije. Da li ce prepoznati HDD od 200 GB? :trust:

cao, Dejan

Samo mi nije jasno kako ti radi ddr 400 na toj ploci :p

Pa radice mu na 2100/2700 (266/333 Mhz-a) :smoke: Valjda... Trebalo bi... :S:

Poslednja izmena:
U pitanju je kt266a-znaci radi se o 266 MHz (efektivno) za memoriju, odnosno magistrala radi na 133 MHz. Sta ima veze da li je ddr400? Pa ona moze da radi na nizoj frekvenciji bez problema, dok vise mogu biti problem :)

Znam i ja da bi trebalo da radi HDD, ali hocu da budem siguran. Mislim, svako moze to da kaze, "Trebalo bi". Uostalom, ni flash BIOS-a ne znam da li bi pomogao, jer:

http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Support/BIOS/BIOS_GA-7VTXE+.htm

nigde ne pise koliko je max podrzani kapacitet HDD.

Nazad
Vrh Dno