Šta je novo?

Par pitanja za vlasnike ASUS VW193-D monitora

crossfire

Znamenit
Učlanjen(a)
17.01.2003
Poena
1,019
O ovoj problematici se najmanje razumijem, a pretraga mi nije pomogla.

U ponedeljak narucujem ovaj monitor pa me interesuju sledece stvari:

Ciji je panel kod ovog ASUS-a?
Kakve su boje na ekranu? ( mislim na vjernost prikaza boja)
Opsti utisci u igrama!?

Iznesite sta je sve bitno u vezi ovog modela... Sta je "ZA", a sta "PROTIV"?

P.S. Izbor mi je veoma ogranicen tako da je ASUS usao u uzi izbor

Thx

Ja sam u istoj dilemi. Sutra treba da kupim jedan a neznam dali D ili S model. Inace mislim da je panel Philips-ov ali nisam siguran. Ja sam vidio 192S uzivo (moj drugar ima ga) i bio sam zadovoljan sa slikom. Ne znam koliko kosta ovaj monitor u Srbiju ali ovdje kosta 158eur + 5% pdv i svrstava ga u najbolje kupovine.
Za i protiv za 192 serija (u nekoj meri trebalo bi da vazi i za 193)
Za: jeftin, golem kontrast, dobar prikaz
Protiv: nema DVI, 2 godine standardna garancija (nema Zero Bright Dot)

Ja imam VW192s, dakle malo stariju generaciju i sasvim sam zadovoljan. Ima SPLENDID funkciju gde imate predefinisana podesavanja za brightness, contrast i sl. koja menjate pritiskom na jedno dugme. Ako hocete da pregledate fotografije onda odaberete scenery i slike vrhunski izgedaju. Za igrice imate Game gde su boje i kontrast izrazeniji i ja ga redovno koristim. Za filmove Theatre i sl.

Evo stigao monitor.

Za sada mogu reci samo da nema mrtvih/zaglavljenih piksela.
Uz gornju i donju icicu ekrana je primjetno blago probijanje pozadinskog osvijetljenja, ali nista strasno.

Jedino mi smeta sto ne mogu da podesim sliku onako kako mi odgovara-bljestavilo koje ne mogu popraviti smanjivanjem osvijetljenja i kontrasta... Naravno da moze,ali ja jos nisam provalio kako!?

Garancija 3 godine.
Tolerancija na mrtve piksele=5 ili >5 (svijetli+tamni).

Moj drugar ima taj monitor za te pare je strarva

@crossfire ni ja na tom monitoru nisam uspeo da nadjem dobar odnos kontrasta i osvetljenja, nekako je slika uvek previse svetla ili previse tamna. Ajde ako nadjes neke optimalne vrednosti javi da podesim i ja devojci svojoj :)

@crossfire ni ja na tom monitoru nisam uspeo da nadjem dobar odnos kontrasta i osvetljenja, nekako je slika uvek previse svetla ili previse tamna. Ajde ako nadjes neke optimalne vrednosti javi da podesim i ja devojci svojoj :)

Uh, tesko da cu ti biti od pomoci.
Trudio sam se da sve fino podesim, ali kako ti rece ili je presvetla ili pretamna!?
Na kraju sam uradio ovako: Stavio "Brightness" na 60, "Contrast" na 80 i buljim tako vec par dana. Nekako sam se privikao pa mi sada kada podesim drugacije-bezveze.

Tesim se da to tako treba (citaj-> prilikom prelaska sa CRT-a na TFT).
Javi mi tvoja podesavanja, mozda progledam :d

:wave:

Uh, tesko da cu ti biti od pomoci.
Trudio sam se da sve fino podesim, ali kako ti rece ili je presvetla ili pretamna!?
Na kraju sam uradio ovako: Stavio "Brightness" na 60, "Contrast" na 80 i buljim tako vec par dana. Nekako sam se privikao pa mi sada kada podesim drugacije-bezveze.

Tesim se da to tako treba (citaj-> prilikom prelaska sa CRT-a na TFT).
Javi mi tvoja podesavanja, mozda progledam :d

:wave:

Jel' taj model ima ASCR ?
Meni stigao danas ASUS VW222S, jeste da nije isti model ali default je ASCR bio off, kad sam ga uključio sam podešava kontrast i osvetljenje i čini mi se za sada da je tako najbolje, mada isprobaću još neke varijante.

Jel' taj model ima ASCR ?
Meni stigao danas ASUS VW222S, jeste da nije isti model ali default je ASCR bio off, kad sam ga uključio sam podešava kontrast i osvetljenje i čini mi se za sada da je tako najbolje, mada isprobaću još neke varijante.

Gdje se nalazi ta opcija? Ne vidim ja to nigdje.

Tako je kako je-koliko sam ja video
Ipak je to monitor u nizem cenovom segmentu ;)

Elem evo mojih podesavanja-posle nekoliko dana cackanja sam uvideo da tesko moze bolje od ovoga:

Dakle izaberite standard mod

Brightness 65
Contrast 40
Sharpness 27

U Color Temp izaberite user defined i namestite vrednosti 81,83 i 84 za R,G i B

Istina boje ce biti nesto bledje/tamnije ali ce se makar videti skoro sve nijanse kako treba

Ja sam Asus 193D kupio pre nekoliko dana i uglavnom sam zadovoljan

Pored navedenog moram da pohvalim stvarno ostru sliku i da kazem da igre i Divx filmovi izgledaju sjajno
Ono sto mi se ne svidja je da kada pregledam slike(a i generalno)na tamnijim nijansama(uglavnom crna boja)je prisutan kao neki sneg-mada ovo koliko sam primetio zavisi od kvaliteta istih-koji god mod da se izabere ;)
Slicna iskustva su izneli i na ITsvetu
Ajd uzdravlje i cheers :D

Vrh Dno