Šta je novo?

par pitanja u vezi nokia 6630

• Začetnik teme Začetnik teme zero
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zero

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
660
1. Telefon sam kupio u originalnom pakovanju ali vodafon. Ne znam da li da skidam njegov softver. Cuo sam da npr. ne mogu da stavim mp3 kao zvono,da se ne mogu instalirati neki sistemski fajlovi,da baterija traje manje..itd.. Da li se gubi garancija ako mi to budu radili u drugom servisu?

2. Da li postoji nesto kao Safely Remove Hardware pri konekciji sa racunarom(koristim USB kabl i Nokia PC Suite 6.7) i gde?

3. Da li je moguce u izabranom Silent profilu iskljuciti ono naizmenicno paljenje-gasenje background light pri dolazecem pozivu i kako?

Poslednja izmena:
1. Zavisi od prodavnice u kojoj si uzeo, ali uglavnom se gubi garancija.
2. Ne postoji ta opcija, a nije ni potrebna. Jedino obrati paznju da ga ne iskljucujes u toku nekog transfera.
3. Mislim da je to nemoguce po defaultu, mozda se nekim dodatnim programom (eprofiles ili slicno)

Naleteo sam na ovaj post u potrazi za istim.
Bas sam se neprijatno iznenadio kad sam video da ne moze da se postavi mp3 fajl kao zvono.
Jel postoji neki drugi nacin (osim fleshovanja) da se to izvede, a da bude relativno jednostavno.
I da li fleshovanje brise vec instalirane programe?

postoji skines program koji je napravio sonyericsson zove se DRM Packager preko njega dodajes DRM i mocices da postavis mp3 za zvono.Znaci odes www.google.co.yu i upises DRM Packager i skines i kraj

Mada ti je mnogo bolje resenje da ga flesujes,jednostavno promeni Product code u 0518165 preko NSS-a (za detalje pogledaj tred Official Nokia Firmware Update software u ovom podforumu) i update-uj je preko NSU-a!!Zasto je to najbolje?Evo zasto:
1.Vodafon ima obicaj da postavlja glupa ogranicenja,ne prati najnovije verzije koje Nokia izbacuje...
2.Vodafonov softver ima dosta gluposti,koje naravno moraju negde da stoje,sto znaci da zauzimaju solidnu kolicinu interne memorije...
3.Zar nije bolje da oslobodis jedno 10-15% interne memorije cisteci Vodafon crap od softvera i njihove glupe zabrane i bagove koje nose starije verzije softvera (ukucaj *#0000# i videces da najverovatnije nemas najnoviji v6.03.08 softver) nego da umesto toga,zadrzis sve to i oduzmes jos interne memorije instalirajuci programe koji ce ti zameniti ili ponistiti manjkav softver koji ide uz Vodafon brendiran telefon!?
4.Pitaj u radnji da li ce ti ponistiti garanciju ako update-ujes telefon preko NSU (Nokia Software Updater) i ako su svinje i ponistice ti garanciju ako odradis nesto sto se u svetu smatra NAJNORMALNIJIM,onda pravac kod njih i kukaj kao malo dete da ti se telefon gasi,da koci,da se resetuje sam od sebe bez nekih programa koji bi to mogli izazvati,i trazi da ti skinu Vodafon software oni sami u okviru garancije (valjda vazi garancija ako imas problema sa softverom)!? 🙂 😉
Pozdrav ,)

2 Lomnica_city:
Sigurno da je bolje. Medjutim, nemam ni znanja, ni zivaca da to radim sam. Najjednostavnije bi mi bilo da odem u radnju gde sam ga uzeo, i da mi to oni odrade.
Da li ce to hteti da mi urade u sklopu garancije (telefon nemam ni 10tak dana, od godinu koliko ista traje), ako samo kazem da me trenutna situacija sa softwarom nervira, ili cu morati da im kesiram, i ako moram, koliko to orjentaciono izadje? Nemam apsolutno nikakvu predstavu.
Inace verzija mi je
v 6.03.08
13-02-06
RM-1

Pozdrav

Vodafone 6630 je jako loš i ograničen, Timov je bolji mnogo, ako ne umeš da rešiš zagonetku oko firmera, najlakše je da ti neko isflešuje tel ali onda gubiš garanciju 99% razmisli dobro, garanciju koju dobiješ u radnji je isto kao da je nema jer je samo vezana za softwer, tako da ništa ne gubiš!!!javi se na PM ako treba pomoć!!!POZDRAV!!!

Ma iskukaj da ti telefon koci,restartuje,da ti prebrzo trosi bateriju... samo se raskukaj da bi ti flesovali,ZAHTEVAJ jednostavno da ti uklone Vodafon softver i gotovo,kazi da neces da platis (ako traze pare) jer imas garanciju na njega ako ne radi kako treba i da su duzni da ti ga poprave a naravno da oni nece da ga ostave nekoliko dana da ga testiraju,da bi ti uzeli 800-1200 dinara (nemoj da dozvolis to,trazi da ti ga flesuju dok odes negde na pice,kazi da neces drugi telefon,ali hoces da ga flesuju da vidis da li ce to popraviti stvar)!!
Pozdrav ,)

Ljudi, ubedili ste me! Telefon sam uzeo u BGu, a iz NSa sam, tako da ce stvar morati da se resi istog dana. Jedino je cimanje za prevoz, ali sta je tu je, idem tamo gde je kupljen.

Hvala, razbili ste mi dilemu!

Pozdrav

Nema na cemu!!Jos mozes to sto si iz NS-a lepo da iskoristis,kazi im da imas povratnu kartu za bus koji krece recimo dva-tri sata kasnije i moraju da ti ga flesuju u sledecih sat-dva kako znaju da ti ne propadne prevoz! 😉
Pozdrav ,)

Ukoliko je prodavnica u kojoj si kupio mob iole ozbiljna, soft će ti promeniti bez ikakvog kukanja i moljakanja i to odmah (traje cca 5 min), eventualno uz neku simboličnu nadoknadu, pošto se dešava da aparate sa vodafone softom prodaju nešto jeftinije.

Pa prodavnica je solidno nahvaljena u threadu "Pokude i pohvale". Videcemo posle ovog da li ce da ide u prvu ili drugu kategoriju. :eyebrows:

Zavisno od toga kako je"nahvaljena"u tom tredu podesi i svoju reakciju!Ja sam ti predlozio takav pristup da izbegnes smaranje jer ako su cepidlake i cicije (a dobar deo ih nazalost jeste) onda ce ti ostaviti telefon na nekoliko dana,pa te praviti na budalu koja je jedina kriva sto ne radi dobro jer si instalirao neki los krek i sl... i stvarno nije prijatno kad te tako zavlace samo da bi ti uzeli jos neku paru,zato je uvek pametno pozvati se na garanciju!! 😉 A posto ti za to treba razlog (obicno ne padaju na"ne svidja mi se Vodafon tema"i sl...) onda je restartovanje i blokiranje najbolja fora,izbegavas raspravke i moljakanja da ti to odrade u okviru garancije i sto pre moguce!
A ne zaboravi pre nego sto im das telefon da sacuvas sve iz interne memorije sto ti je vazno (tipa kontakti iz imenika) jer flesovanje brise internu memoriju i mozes izgubiti neke vazne podatke pa ih bar prekopiraj na MMC! 🙂
Pozdrav ,)

Ljud moze li mala pomoc da ne otvaram novu temu.Kada mi neko salje manji podatak kb su upitanju ja mogu da prihvatim,a sto se tice vecih podataka pise mi memory low.delete some data.Sta je u pitanju i dali moze da se namesti da podatke odmah primam na karticu.

Naravno da moze da se namesti da primas na karticu. Mislim da se nalazi u podesavanju za poruke.

Nazad
Vrh Dno