Šta je novo?

Par pitanja u vezi LCD monitora

Akrep

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2008
Poena
320
Poshto cu najverovatnije kupiti Lcd monitor i bataliti CRT, interesuje me par stvari.

Imam dilemu da li da uzmem 19incha wide ili 20incha wide, razlika u ceni je oko 2000dinara. Koliko ce znachiti to shto 20-ica ima vecu rezoluciju od 19-ice, i da li se uopshte primecuje razlika u velichini od tog jednog incha?

Monitor bi bio za kucnu upotrebu(internet, film, ponekad neka igra). Marke mi nishta ne znache u pogledu kvaliteta, jer je svaka roba na ovim prostorima sumnjivog porekla. Konkretno sam snimio ACER, i monitori ovog proizvodhjacha su medju najjeftinijim, ali smatram da nisu nista loshiji od ASUS, Belinea, pa i Samsung, Philips i LG-a(za neke od njih sam chuo da se sklapaju i kod nas) monitora te klase.
Shta mislite o kvalitetu ACER monitora u odnosu na druge proizvodjache?

Razlika u ceni ne bi trebalo da je toliko velika, a sto se tice razlike u rezoluciji definitivno se primeti (vise nego 1")

Jel to hocesh da kazesh da treba ici na 20incha? A marka, monitor bi bio u klasi od 170evra? Acer?

Bas je to rekao, a i ja ti kazem da je 20" bolja varijanta.

Sto se marke tice, nezahvalno je bilo sta savetovati, a s obzirom da ti treba za "kucnu upotrebu(internet, film, ponekad neka igra)", i s obzirom da su svi najjeftiniji monitori manje vise slicni, uzmi onaj koji ti se najvise svidja.

Bas je to rekao, a i ja ti kazem da je 20" bolja varijanta.

Sto se marke tice, nezahvalno je bilo sta savetovati, a s obzirom da ti treba za "kucnu upotrebu(internet, film, ponekad neka igra)", i s obzirom da su svi najjeftiniji monitori manje vise slicni, uzmi onaj koji ti se najvise svidja.

Malo sam zakasnio sa odgovorom ali...Jedino sto bi valjalo da proveris je broj mrtvih pixela koji monitori imaju. Danas je dosta tesko naci monitor bez mrtvih pixela (ako diler hoce da ti ukljuci da pogledas). Prvo proveri koji ima najmanje ili nema uopste mrtvih pixela pa ga kupi. Ja sam bio u slicnoj situaciji prosle godine jer nijedan diler nije hteo da mi ukljuci monitor. Onda sam kod jednog naleteo na Mag i poceo je sa pricom da ima garanciju na mrtve pixele tj. ako bude imao mrtve pixele dobijam novi...Uzeo sam ga i nije imao nijedan mrtav (hvala bogu) pazljivo pogledaj sve brendove raspitaj se svuda jer Lg i Samsung tolerisu do 4 mrtva pixela (to ne podleze garanciji) a ostali do 3 mrtva. A sto se tice dijagonale bolje je uzeti 20inch jer je smesna razlika u ceni, a ipak je inch vise bolje.

Poslednja izmena:
Malo sam zakasnio sa odgovorom ali...Jedino sto bi valjalo da proveris je broj mrtvih pixela koji monitori imaju. Danas je dosta tesko naci monitor bez mrtvih pixela (ako diler hoce da ti ukljuci da pogledas). Prvo proveri koji ima najmanje ili nema uopste mrtvih pixela pa ga kupi. Ja sam bio u slicnoj situaciji prosle godine jer nijedan diler nije hteo da mi ukljuci monitor. Onda sam kod jednog naleteo na Mag i poceo je sa pricom da ima garanciju na mrtve pixele tj. ako bude imao mrtve pixele dobijam novi...Uzeo sam ga i nije imao nijedan mrtav (hvala bogu) pazljivo pogledaj sve brendove raspitaj se svuda jer Lg i Samsung tolerisu do 4 mrtva pixela (to ne podleze garanciji) a ostali do 3 mrtva. A sto se tice dijagonale bolje je uzeti 20inch jer je smesna razlika u ceni, a ipak je inch vise bolje.

I ja sam bila u dilemi koji monitor da kupim. Svesna sam da ce biti mrtvih pixela kad tad ali ne mora bas da ih bude na novom monitoru koji sam tek ukljucila. Kada sam procitala tvoj komentar za Mag monitore malo sam bila skeptik da neko daje garanciju na jedan mrtav pixel ali se uverih i sama. Imaju i dobru cenu tako da sam se odlucila za jedan. Prezadovoljna sam, doduse gledano sa moje amaterske strane ali sigurno ne bi davali takvu garanciju da i kvalitet nije odlican.

Mrtvih pixela u zadnje vreme uopste nema toliko cesto. Sto se tice kupovine , jednostavno ne kupujes tamo gde ti ne daju da pogledas, ni pod kakvim uslovima. Gledaj i koliko je probijanje pozadinskog osvetljenjna.
Wide je ocajan ispod 20" (ako mene pitate nizak je svaki ispod 24" al' ajde).
Za te male pare ja bih uzeo Viewsonic va2226w , mada u tom cenovnom rangu razlike su minorne.LG ima isto neke ok modele za tu cenu.
Bez uvrede, ali MAG (one modele koje sam video) ne bih uzeo ni dzabe da ga daju, toliko je losa slika da nemam komentara.

Nazad
Vrh Dno