Šta je novo?

par pitanja od laika

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
1)imam 2*256MB PQI DDR 400 memorije i nikako ne mogu da je ubrzam na 400MHz ddr-ovskih. memorija radi stabilno najviše na 385MHz. pokušavao sam i sa podizanjem napona do 2.9v što je maksimala za moju ploču (abit NF7 S v2.0). da li to znači da memorija nije baš kakvom se izdaje ili ja nemam pojma?

2)kada podesim neki debilan množilac za sempron 2500+ kome je inače množilac 10,5 računar neće da se startuje prvi put a zatim se podigne sa nekim jako malim taktom(uvek je 1GHz). da li je ovo neka reakcija ploče u smislu zaštite ili nešto drugo?

Stavi 2.6 BIOS da bi ploca ispravno videla cpu i ostavi njoj da ga default podigne.
Stavi odnos 5/6 za mem i ona ce raditi na 400 i promeni joj tajminge na Expert 2.5 3 3 11. Napon ostavi na default za mem.
Kada neuspesno prodje POST ( recimo ako si ti stavio neki mnozilac koji cpu ne podrzava ) onda ploca baca FSB na 100 i dize masinu da bi uopste bila operativna, to ti je i znak da nesto nije u redu. Posle setovanja pravih parametara, u sledecem dizanju ce podici na 166 ( u tvom slucaju ).

Nazad
Vrh Dno