Šta je novo?

par pitanja o kvaru memorije

bit

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
360
inače komp je stari tehnologija je iz 2002 godine radi od 2003
epox 8khal+ via kt266a agpset
amd xp1700tm
memorija pc2100 233MHz 256MB ima samsung čipove na sebi ne piše proizvođač
taj računar mi služi kao multimedija uz tv znači tv kartica satelitska kartica i za internet i odlično je to obavljao.
problemi koji se odnedavno pokazuju su sledeći.
povremeno se izbacuje u plavi ekran (sa malte ne uvek različitim porukama), nekada hoće da otvori i pokrene programe a nekada ne, uglavnom teži problemi su u pitanju.
testirao sam memoriju u goldmemory test koji nije registrovan te je radio u quick modu, u jednom krugu testa izbroji i po 3000 error redova.
moje pitanje bi bilo da li je sigurno memorija ili može biti i do procesora ili ploče.
molim vas suzdržite se od komentara tipa baci to i kupi novi.

pitanje 2: koji mem modul od 512MB za ovako star sistem kupiti ima 3x512 slota.

Poslednja izmena:
Jedino sto mi pada osim samih mem. chipova na pamet jesu kontakti slotova za memoriju. Mozes da probas da izvadis plocicu(e), da kontakte na memoriji obrises gumicom za olovku a same slotove da iscistis cetkicom ili usisas nekako. Isto tako probaj meoriju da prebacis u drugi slot, mozda je neki hladan lem na jednom od slotova. Ako sve to ne pomogne najvjerovatnije je sama memorija (mada bi i prije ovog zakljucka probao pozajmiti jedan dimm od nekoga samo da budem siguran). Pozdrav i sretno!

p.s. sada vidim i drugo pitanje, kupi bilo koji ddr400 koji ima bar 3 god. garancije, sve i jedan ce ti raditi ok.

Poslednja izmena:
hvala grunf
uradio sam to i imao manjih problema zbog šnale kulera(morao sam ga skinuti), i ponovno pokretanje računara nije išlo glatko, sada radi i OS se do sada nije rušio i sve radi memorija i dalje na testu pokazuje te errore u oko 30 sektora nemam nikoga ko bi bio voljan da da ispravan modul da istestiram te ću ga spakovati i pravac servis.
probao sam i još jednom hvala.

Nazad
Vrh Dno