Šta je novo?

Par laickih pitanja o TV OUTu

Xenon

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
619
Priznajem, o TV-outu ne znam nista i zato moram postaviti par pitanja:

1) Koji izlazi postoje? Da li taj izlaz izlgeda isto kao antenski (koaksijalni) ulaz? Ako ne, sta meni treba da to prikljucim na TV koji, recimo, ima samo antenski ulaz?
2) Posle 2 sata citanja svih topica koji se ticu atija na ovom forumu, moj izbor je ostao izmedju Radeona 8500 i 9000pro. Koji je bolji izbor i zasto? Mada imam utisak da su jako slicnih performansi. Kakav TV izlaz ima Gigabyteov 9000pro? A Club 3Dov?
3) malo skrecem sa teme, ali me zanima... koje su primene TV in-a?

Izvinjavam se ako sam bio preopsiran, ali zaista cela ova problematika mi je do pre par dana predstavljala potpunu nepoznanicu. Hvala svima na odgovorima!!

1. ili klasican chinch, ili s-video (slican ps-2). Ili oba...

2.Nemam ATI-ja, ali bih pre uzeo recimo Club3D 8500 Vivo, cisto zato sto je bolja kartica od 9000 serije (po performansama). Neka me neko ispravi ako gresim, ali cini mi se da se TV out kod ova dva modela ne razlikuje?

3.Za grebovanje video materijala sa spoljnog izvora (TV, VHS, ...)

Tv na PC

Sto se tice tvoje namjere da prikljucis tv na comp., ako sam dobro shvatio tvoj tv ima samo antenski ulaz, dakle vjerovatno je prilicno star tv.Da ga povezes sa Video izlazom sa svoje buduce kartice on mora imati video ulaz, kompozitni ili s-video. Dakle pored antenskog ulaza na svom tv-u trebao bi imati ili Scart ili S-video ili Cinch konektor da bi ga povezao na racunar.Ako nemas nista od toga mozes to uraditi preko video rekordera koji vjerovatno imas, jer on sigurno ima neki od ovih ulaza.
Pozdrav

Re: Tv na PC

dujobl je napisao(la):
Sto se tice tvoje namjere da prikljucis tv na comp., ako sam dobro shvatio tvoj tv ima samo antenski ulaz, dakle vjerovatno je prilicno star tv.Da ga povezes sa Video izlazom sa svoje buduce kartice on mora imati video ulaz, kompozitni ili s-video. Dakle pored antenskog ulaza na svom tv-u trebao bi imati ili Scart ili S-video ili Cinch konektor da bi ga povezao na racunar.Ako nemas nista od toga mozes to uraditi preko video rekordera koji vjerovatno imas, jer on sigurno ima neki od ovih ulaza.
Pozdrav

Izvinjavam se shto upadam, ali kako stoje stvari kod mene, ja na starom sony-u imam antenski i 6-pin DIN ulaz, mogu li neshto sa tim da uradim?

Din

Da ti pravo kazem, nisam se sretao sa dinskim konektorima na tv-u, ako pise da je ulaz , znaci da sigurno mozes dobiti sliku na tvu, ja bih uradio slijedece:
Uz uslov da je na tom din-u ulaz uzmi svoj cinch izlaz sa graficke, i probaj zivu odnosno signal na svaki od pinova.Kad pogodis pravi dobices nekakvu sliku na tv, i onda isto i sa masom.Dakle ostavis zivu spojenu pa trazis masu.Naravno tv prebaci na video in:))
Trebalo bi da radi.
Ako mogu jos nekako da ti pomognem pitaj slobodno izmudrijacemo nesto
cheers

Re: Re: Tv na PC

nickname je napisao(la):
Izvinjavam se shto upadam, ali kako stoje stvari kod mene, ja na starom sony-u imam antenski i 6-pin DIN ulaz, mogu li neshto sa tim da uradim?

Ako se ne varam, taj stari DIN konektor sluzi i za ulaz i za izlaz iz TV-a. Whatever, probaj da u nekom servisu ili na buvljaku pronadjes konektor koji odgovora tvom izlazu sa TV kartice. Npr, evo ti slika DIN-to-chich adaptera...

hvala obojici! pokushacu da nadjem na buvljaku, neke kablove, to mi se chini kao najsmislenije, obzirom da nemam vremena da kupujem konektore, kabla i gadjam kontakte, sve to bez lemilice (krajnje je vreme da je kupim)

pozdrav

Nazad
Vrh Dno