Šta je novo?

Panini 2014 world cup, skupljate li?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

MareBGD

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2003
Poena
765
Da napravimo neku bench mini berzu razmene, katastrofa su skupe bre kesice. 60 din kesica sa 5 kom unutra, a 640 sličica unutra breeee vadafak vadafak

Ima li geekova koji skupljaju sličice fudbalera :)

p.s. beše nekad neko napravio dobar excel programčić za duplikate i vođenje evidencije zna li ko gde ima?

Poceo pre 3 dana.Za sada bez duplikata. :)

Ja cu onaj digitalni kao na proslom prvenstvu.. Dovoljno cool i nostalgicno, a ne trazi novce..

mali off@ Doneo mi kolega jedan album iz stamparije... Dal su mogli g0vnaviji papir da izaberu? Prosto nisam mogao da poverujem na kojem djubretu od papira stampaju taj album. Koliko kosta uopste? Za ono ne bih dao 20rsd, bukvalno.

Cena albuma je simbolicna i nebitna je u celoj prici, isplati im se i dzabe da ga dele. Inace se slazem da kvalitet mora biti na najvisem nivou, valjda treba oko 8k dinara da se napuni album bez jednog duplikata, sto je naravno nemoguce. To posle treba da traje decenijama i da se lista, ne da se pocepa posle par godina a toliko truda i para ulozeno.

A nekada je kesica kostala 25 dindzi.

Najveci nedostatak je taj sto ne pise na mestu gde treba da se zalepi slicica ime fudbalera, vec samo broj. To ce biti veliki problem prilikom menjanja.

Скупљаће се сличице наравно, албум је купљен и првих шест залепљено.

Skupljam ja od pre neki dan.
Za sada samo dva duplikata. Javljam se ponovo kad se nakupe.

Kvalitet albuma je krš, ni sličice nisu mnogo bolje.
Ako i sledeći bude ovako jadan odustajem od skupljanja. Preskupo je a nekako je kvalitet sve gori.
Imam ih od Španije...

Poslednja izmena:
Album je išao kao poklon u novinama (Večernje novosti, Sport, Tip), a ovako mislim da je cena 100 dinara. Imam album (dobio ga uz novine), ali mi je mnogo skupo da skupljam sličice. Čini mi se da su prošli albumi bili bolji, ovaj je šaren ali nekako nema baš puno informacija unutra.

Milslim da se album dobija ako se kupi novi Tip.

Poslednja izmena:
U šta se ovaj IT forum pretvara. Sad je na red došlo i skupljanje sličica!

Šta je sledeće

Kritika nemoj da si smarač! Pusti dečicu da se igraju i sakupljaju sličice.

Kvalitet albuma je krš, ni sličice nisu mnogo bolje.
Ako i sledeći bude ovako jadan odustajem od skupljanja. Preskupo je a nekako je kvalitet sve gori.
Imam ih od Španije...

Pa identican kvalitet kao i za proslo svetsko.Mora sad da se pazi na nacin pravljenja papira ili fsc ili reciklirani papir, ipak zabari stampaju, tako da vise nema onako kako je bilo za mondijal '90 ili '94.

Slobodna procena je da je potrebno minimum oko 15.000 rsd da bi neko očekivao da će popuniti album, i to da ima sreće sa duplikatima.
Što se mene tiče bacanje para...

Bas ima mnogo ljudi zarobljenih u proslosti, u nekom nerealnom paralelnom univerzumu, i to sam od par njih koji nemaju mesecna primanja cuo da redovno skupljaju.. Pored odlicno uradjenog digitalnog albuma, stvarno ispadne smesno traziti slicice na trafici i baciti jedno 15, 20.000.

... pa ne mora sve da se kupi, nesto valjda moze i da se otapka :-devil-:

za sve koji su zaboravili :p:
[YOUTUBE]QipTkLZDcmY[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Slobodna procena je da je potrebno minimum oko 15.000 rsd da bi neko očekivao da će popuniti album, i to da ima sreće sa duplikatima.
Što se mene tiče bacanje para...
Pa ko je toliko retardiran da baci tolike pare.
kad nakupis dovoljno duplikata koliko ti je ostalo mesta da popunis album, odes lepo npr na terazije ako je bg u pitanju, pa razmenis lepo...i staro i mlado se okuplja tamo i menja oduvek.

Poslednja izmena:
Ja ne skupljam ali kapiram ljude koji to rade. Jednostavno nostalgija za mladoscu.
Kako ide sajt za digitalni album?

dajte link za tu oficijalnu online verziju, ne mogu da je nađem nikako

Nije jos izasla.

moj mladji brat baca pare na to, sto mene uzasno nervira, jer je suludo davati tolke pare, posebno u ovom digitalnom dobu i cloudu, kad sve sto te interesuje mozes da nadjes na netu, a ne da listas glupi album posle 20 godina...

bilo je to lepo 90ih kad nisi imao ni televiziju, a kamo li internet, pa je bila zanimacija vise da se menjas, nego da skupljas i da cuvas... ;)

A sta cemo s tim sto ima ljudi koji otkupljuju albume iz malo ranijih perioda i za to papreno placaju ? Album kao fizicki predmet ima svoju draz, da se ne lazemo...

Ima nego šta. Listao sam neke stare albume, zanimljivo je prisećati se starih prvenstava, igrača, tu su i upisani rezultati pa se prepričavaju utakmice...ja potpuno razumem ljude koji skupljaju, samo mi ne pada na pamet da se mlatim sa sličicama i bacam pare. Možda kad mi klinja malo poraste pa zajedno.

Meni se srce cepa što sam podelio svoje albume iz devedesetih...

Heh, setih se Meksiko albuma i momenta kada sam izvukao keca slicicu. Vristanje i skakanje po kuci...

Uh ne znam, jel se sećate vi Calcio onih kartica? Kako je to bilo odradjeno... Vrhunski.

^Skupljao sam to neke 2004/2005, onaj mali album :D

Davno beše :) Kvrckanje je bilo obavezno i to kad je zafrljačim ode na drugu stranu dvorišta :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno