Šta je novo?

Panasonic TX-42GT30E

Zuba1970

Znamenit
Učlanjen(a)
08.12.2011
Poena
1,465
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 13 Mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ima li neko iskustva sa ovom plazmom ili eventualna ST serija? Mislio sam da kupim neki samsung 40" serije 6 a li su mi zapali za oko GT i ST serije Panasonikovih plazmi. Sta bi im bile prednosti a sta mane? Inace su to proslogodisnji modeli.

Poslednja izmena:
Perfektna slika,savrsena...sasvim ok dizajn,nista fenci kao na samsungu ali zavrsava posao...ventove mozes cuti ali samo u mrtvoj tisini i ako si pored TV-a...daljinac solidan,zavrsava posao...u kombinaciji sa IKOM digitalijom daje super SD sliku i savrsenu HD preko VU+...tu i tamo odigram po neki nivo pucacine,apsolutno nema tragova u slici....i tako :)
Pitaj sta te jos zanima

Jos sam u fazi odabira (samo da se to ne otegne :)) Tv-a. Ono sto me je ranije odbijalo kod ovih tv-a je Burn in , grejanje (potrosnja struje), efekat svetla iz okruzenja na povrsini ekrana (jer bi mi prozori bili pod uglom od 90 stepeni).
Koristim AVCom kablovsku presao bih na njihovu digitalnu. Ratojanje od TV- je od 1,6 m (ako je na policu do oko 2m (ako je na zidu) sto bi pre uradio. Da li pusta filmove sa DTS zvukom i postoji li mogucnost da mozda menja velicina fonta u prevodu? Koristio bih ga za gledanje televizije i filmova sa kompa. Treba dobro da se razmisli nisu male pare u pitanju.

Koristim plazme vec cca 6 god,i nikada nisam imao trajni burn inn.Istina,nikada nisam igrao igrice 10 sati dnevno ali je bilo svega ostalog.Refleksija na ekranu je sasvim ok,primeti se bas u extremnim uslovima.Nisam probao analogni signal na njemu,mada Ikom analogni signal ne izgleda lepo ni na jednom TV-u :) ,digitalni je skroz druga prica.Svoju 50-icu gledam sa prosecno 3m udaljenosti,za pun 3D utisak treba prici malo blize,onda je efekat sjajan(kako je odradjena 3D konverzija Blade runnera-sjajno za pogledati jos jednom).
Sto se pustanja filmova tice,pustio je sve sto sam probao na njemu(nema promenu velicine fonta ali je solidna velicina za gledanje)ali je glupo pustati DTS na njemu bez pristojnog A/V pojacala i nekoliko zvucnika.Sa kompa je slika perfektna,bez duhova i sl. a pomocu PowerDVD ide i 3D slika )

Studio... :)

Tokom aprila i maja ocekuje se nova serija 50 za 2012. god. Ako ti nije hitno sacekaj, jer je bolja u svakom pogledu. Opisi svrstavaju sliku ST50 modela u rang VT30.

Prijatelj je vec uzeo GT50...na oko nema vecih razlika,slika standardno savrsena,ima ugradjen BT i WiFi,ostalo je manje vise isto...i daljinski ima pozadinsko osvetljenje

Nije mi hitno ali mi ne treba 50 vec 42-ka.Za sada samo skupljam informacije a i nije tv jedino sto planiram da kupim od tehnike, tako da moram dobro da izvagam. Ono sto mi se dopada ako je to tacno mislim da Panasonic daje internacionalnu garanciju. Sto se tice zvuka tu je Yamaha risiver i dva B&W zvucnika. U svakom slucaju momci puno vam hvala na datim informacijama.:happy:

Nece praviti nove plazme manje od 50", a to je ipak veliko za mene. Prvo su izbacili 37-ce,sada 42 kako su krenuli plazme im nece biti manje od 100".

Poslednja izmena:
Prijatelj je vec uzeo GT50...na oko nema vecih razlika,slika standardno savrsena,ima ugradjen BT i WiFi,ostalo je manje vise isto...i daljinski ima pozadinsko osvetljenje

Gde je uzeo? GT50 uopste nije manje vise i sto vec bolji model od prethodne VT30.

Gde je uzeo? GT50 uopste nije manje vise i sto vec bolji model od prethodne VT30.

Nekim misterioznim putevima je dosao do njega,jos pre 10-ak dana,neki sample primerak,sta li...a razlike sigurno postoje kada se meri nekim Calman-om,ovako na oko ja ih nisam primetio...

Moguce da si u pravu... ako se porede 2 tv moraju stajati jedan pored drugog sa identicnim podesavanjima. Kazu da je 50 serija bas fino uradjena, sto zbog Samsung iznenadjenja prosle god sto zobg glavog sponzorstva Olimpijade pa sto vise da se pokazu.

Vrh Dno