Šta je novo?

Panasonic TVs

burazzer

Poznat
Učlanjen(a)
27.11.2020
Poena
45
Voleo bih da me ne osudite zbog sledećeg pitanja/rasprave jer zaista poštujem vaša mišljenja, zato sam se i obratio ovde za pomoć pre nego izaberem TV koji ću uzeti.

Naime, juče sam svratio do par radnji sa tehnikom da vidim uživo televizore. Da napomenem da planiram da dam oko 100k za TV.
Sony XH9096 od 55" me nije zapanjio, šta više u tom cenovnom rangu sam video neke LG Nano cell koji mi deluju da imaju čak i bolju sliku od navedenog Sonyja, pa čak i neki Phillipsov model od 65", gde se za neznatno smanjenje kvaliteta slike, dobija mnogo veći ekran (opet se ograđujem, moje subjektivno mišljenje). Ali TV koji me je zapanjio slikom, a da upada u ovu cenu je Panasonic TX-55HZ980E. Iskreno, Panasonic marka mi nije padala na pamet uopšte, nisam ovde naleteo na temu gde se diskutuje u Panasonic televizorima, i nisam ni znao da ih ima u prodaji. Iako je ovo tema za Sony-je, da li je možda neko imao iskustva sa Panasonicom, odnosno konkretno me interesuje kakav im je sistem, jer pretpostavljam da je to najveći problem. Nemaju android, već neko svoje smart rešenje. Da li je dovoljno dobro, ili ne vredi rizikovati?

slobodno otvori temu za Panasonic. a ako treba pomoć u izboru TV-a za kupovinu, tu je deo foruma "šta da kupim"

Ja imam Panasonic, 50gx820, led tv, i prezadovoljan sam. Slika je fenomenalna, Dolby vision, HDR10 i HDR 10 plus, evo treća godina nikakvih problema nisam imao. Njihov smart sistem je zatvoren, ne možeš da instaliraš druge aplikacije a ima ih vrlo malo, Netflix, Amazon prime, Plex, YouTube i još par nekih bezveze. Kada se prebaci sistem na neku zapadnu zemlju dobije se i Disney plus i Apple TV plus, kao i neke druge ali kod nas ne rade. Najveća mana mi je da nema HBO go. Ja sam priključio Apple tv, kao i Firestick 4k pa imam sve što mi treba. Taj model koji gledaš 55hz980 je sada u Gigatronu na sniženju 99.000 i to je OLED tv iz 2020 godine, nema jeftinijeg oleda od njega a ima i Dolby vision IQ, HDR10 kao i HDR 10 plus, što ne nudi nijedan drugi proizvođač. Nije premium ali ništa nije lošiji od LG modela. Ja isto razmišljam o njemu ali mi je preveliki jer mi je dnevna soba dosta mala.

Evo Vinsentovog testa njegovog naslednika za ovu godinu, kontam da nema nekih drastičnih razlika, pa možda pomogne :)

Jedino sto ga nema na jos puno mesta u prodaji (govorim o 55HZ980E). A u Gigatronu ne pise koliku garanciju daju, pa pretpostavljam da je samo 2 godine

Danas mi izašla ponuda za ovaj Panasonic TX-50LX650E, model za 2022 godinu sa android 11 OS. Jel zna neko nešto malo više o ovom modelu, nigde ne mogu da nađem nešto više informacija. Da li vredi?

interesantno je da Panasonic ima Android TV u ponudi. pre je gurao priču sa My Home Screen-om (fork Firefox OS-a)

Nazad
Vrh Dno