Šta je novo?

Panasonic plazma, koju uzeti?

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI Tomahawk B450
RAM
Kingston 3600MHz DDR4 2x16GB
GPU
XFX Speedster Quick RX 6700 XT
Storage
Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 500GB
PSU
Be Quiet! Power Zone 2 750W
Kućište
Chieftec Dragon Midi Tower
Monitor
AOC 24G2SPU
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech K120 keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ozbiljno razmisljam da uzmem Panasonic plazma TV od 42". U ponudi imam tri modela TH-42PV8P, TH-42PV80P i TH-42PX8ES. Cenovno gledano redom 66000, 76000 i 72000 dinara. Prodavac mi je rekao da je razlika izmedju PV8P i PX8ES u tuneru (analogni/digitalni), a razlika izmedju PV80P i PX8ES u kontrastu.

Koji od ova tri modela kupiti?
Ima li jos negde u NS osim Tehnomarketa, da se moze uzeti na rate i da je cena dobra?

TV ce mi trebati za sledece:
Kablovska televizija
Divx
Igrice (PC i XBOX360)

Kao sto sam procitao u prethodnim postovima kablovska je OK sto se slike tice.
Interesuje me jos:
1. Kako izgleda Divx materijal na plazmi?
2. U kojoj rezoluciji rade PC i XBOX360 igrice?
3. Ako bih umesto kablovske, signal uzimao sa Skystar2 kartice da li bi slika bila bolja? Prvenstveno mislim na prenose fudbalskih utakmica, tenis, kosarku...

Hvala!

Samo da dodam, što se tiče ss2 kartice, i uopšte SD kanala, zbog male PAL rezolucije, i uglavnom nižeg bitrate-a satelitskim kanalima lepo ćeš moći na 42" ekranu da vidiš sve nesavršenosti (artefakte) mpeg2 kompresije u vidu kockica (ono što na crt izgleda odlično). Izgleda da je jedini lek korišćenje nekog "native antialiasinga" u vidu posebnog risivera sa scart konektorom, gde razne DA-AD konverzije i nesavršenost kabla malo zamaskiraju dotični efekat, mada je slika dosta mutnija.
Ili odmah lepo da kupiš skystar hd ili neki drugi hd prijemnik. ;)

Na Panasonicu PX8ES, 42" na manje od 2.5m i naravno da je SD signal nesavrsen ali nema ni govora o kockicama ili slicnim zavrzlamama kao kod LCD. Analogni SBB je u pitanju i plazma savrseno dobro radi skaliranje. DivX sa PC, DVD uopste su jos bolji.

Poslednja izmena:
ne znam za plazme, ali na mom lcd-u total tv izgleda jako dobro. svi naši kanali su odlični. najbolju sliku imaju FOX( kad su vesti ) i B92info (na ta dva slika je iznad proseka). duga, melos, FTV, BHT1 i drugi niskobudžetni krševi nemaju kockice iako je mali i bitrate i rezolucija (FTV 320x240). to što nema kockica ne znači da slika ne izgleda jadno, kao neki loš VHS.

sad sam se setio, jedan moj drug ima LG plazmu (80GB) i D3 i koliko sam video na nekim kanalima ima kockica a ostali uglavnom imaju isprane boje ( verovatno on nije podesio na tv-u). a kad igra nešto na xboxu slika je savršena (mislim na boje). kad sam jednom doneo wii kod njega, isto je izgledalo isprano.

D3 risiver nema HDMI nego SCART, pa bi tv verovatno sam sredio signal da izgleda ok. Kada naidje risiver sa HDMI verovatno ce tada biti i HD kanala u ponudi, u suprotnom sta ce im HDMI za SD signal.

D3 risiver nema HDMI nego SCART, pa bi tv verovatno sam sredio signal da izgleda ok. Kada naidje risiver sa HDMI verovatno ce tada biti i HD kanala u ponudi, u suprotnom sta ce im HDMI za SD signal.

jeste to u pitanju, jer sam i wii spojio kod njega preko skarta, dok mu je kućni bioskop spojen hdmi-jem i slika je do jaja, a da ne pričam zvuk.

jeste to u pitanju, jer sam i wii spojio kod njega preko skarta, dok mu je kućni bioskop spojen hdmi-jem i slika je do jaja, a da ne pričam zvuk.

Znaci Wii izgleda OK preko scart prikljucka. Bas me zanima da li je neko probao PS2 na plazmi?:trust:

izgleda da nisam dobro napisao. dvd plejer preko hdmi-ja kao i xbox preko hdmi-ja daju odličnu sliku, a wii i D3 izgledaju jadno jer su spojeni skartom. kod mene i total i Wii izgledaju odlično, a za Wii tek treba da kupim komponentni kabal za 480p. trenutno je spojen kompozitnim, pošto imam manjak skartova.

Nazad
Vrh Dno