Šta je novo?

Panasonic plasma iskustva

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
Posle svih onih nanijevih prica u 'plasma vs lcd' ja kupih Panasonic TX-P42U10E pre jedno dve nedelje.

Povezem sve kako treba i to radilo par sati lepo. Onda povezem konzolu preko kompozitnog i posle jedno pola sata iskljuci se sam TV. Pokusam da ukljucim, nece.
Onda provalim da LED lampica treperi 4 puta pa pauza. Na internetu kazu da je to napajanje. Doslo mi da :crash: , ali se smirim i odnesem sutra nazad u Tehnomaniju i oni mi odmah ponude novi ili drugi model jer nije proslo vise od 7 dana. Tu se zeznem i uzmem opet isti.

Novi TV radi ali sad imam problem sa 'pucketanjem' zvuka. Izgleda da mnogi imaju taj problem: http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/2/176039.html
Ponadao sam se da cu resiti koriscenjem drugih zvucnika (to sam i inace planirao) ali kazu da to nije zbog njih vec valjda zbog sirenja i skupljanja metala usled promene temperature.
tja

Poslednja izmena:
Nije to pucketanje od toga sigurno... TV kad krene da radi, pucketanje od sirenja plastike moze da se cuje dok ne dostigne radnu temperaturu, i onda nema gde vise da radi plastika. Isto se desava nakon gasenja...

Iskreno to nikad nisam cuo kod Panasonica, a imam njihovu i najeftiniju 3 godine staru plazmu i najnoviju i nikad nisam imao takvih problema. Kod Samsunga CRT-a naprimer zaista ume da se cuje plastika i to duzi period posle gasenja...

Ono sto meni pada napamet je da se to mozda cuje relej za paljenje ventilatora, moguce da je nesto "defektan"... ja to mogu da cujem samo kad ugasim TV i to samo u apsolutnoj tisini.

aha, pa i meni se cini da dolazi iz zvucnika. takodje mislim da se javlja samo na nekim kanalima ali nisam siguran. lici na on pucketanje LP ploca i retko se javlja ali ipak nervira.
nisam ni siguran da li se to smatra kvarom, pitacu ih.

samo mi nemoj reci da se na radijus vektoru :) posto oni pucketaju sve u 16

Što tako o rv? :d

Da li ima pucketanja kada se gleda video materijal sa eksternog plejera?

Ma klinci mi gledaju kosavu i ultra kanal na analognoj od radijus vektora... i zvuk probija samo tako.... onaj hissing zvuk... svako slovo s koje se cuje garantuje da te prodju zmarci...

Inace mi se cini da su sad sredili malo kvalitet signala... no da ne ureknem...

Identičan slučaj. Na žalost nema pomoći - ja sam par puta prijavio ali bez uspeha.

Posto imam 37x10, a da ne otvaram novu temu, da li neko zna kod za IPTV daljinski za ovaj tv? Probao sam one iz uputstva, ali bez uspeha, nazalost. :(

Vrh Dno