Šta je novo?

Panasonic NV-GS60

Da ne otvaram novi topic...
Imam ovu kameru i povezao sam je na komp preko firewire , odmah je prepoznata i sve je lepo radilo,medjutim odjednom posle nekoliko dana komp je ne vidi vise , uopste ne reaguje kada je prikljucim.Kamera radi potpuno normalno, direktno pustanje na tv radi. Fireware kartica u Device manager-u bez gresaka.Da li je moguce da je crkao fireware izlaz na kameri, ili tako nesto slicno.Ima li neko slicno iskustvo?

Koliko košta neka firewire kartica? Ima li neka preporuka?

Poslednja izmena:
Aj videću da je uzmem od ćaleta pa ću javiti...

Posle dugo vremena sam uzeo dotičnu kameru od ćaleta i imam problem.
Ne znam kako da prebacim video materijal sa kamere na PC. Nemam nikakav CD koji je išao uz kameru. Povezao sam preko USB kabla i XP je nasao USB Video Device. Skinuo sam Ulead VideoStudio i nikako neće da vidi video materijal na kameri i zato ne mogu da nište više da uradim...
Šta da radim?
Jel je imao još neko ovakvih problema?

kakve veze ima usb kabl i firewire kartica?

a inace ti je najlakse prebaciti materijal upotrebom windv programa...

Nema nikakve veze ali kao sto vidis ja sam zapoceo ovu temu pa mislim da nema smisla da otvaram novu...

cek ponovo
pitao si kako da prebacis materijal... dobio si link, gde ti je objasnjeno da ti treba FW kartica i kabl... i ti opet pitas za usb kabl?

Firewire kablom spojis kameru i racunar, na kameri pustis Play, a u racunaru, recimo programom WinDV, capturujes.

E majku mu :(

Znaci moram da kupim kabl i neku karticu...

To nije problem.
Veći problem mi je da se cimam za to... :)

Da ne kupujem kabl na jednom mestu a karticu na drugom...

Daj neki savet gde ima na jednom mestu pa možda i kupim danas...

Firewire kabl ide uz karticu, a mozesh da je kupish u bilo kojoj prodavnici hardvera.

ne prepoznaje kameru

prvi put od kako sam kupio kameru sam je spojio na firewire karticu i ne prepoznaje windows nikako kameru,jeli moguce da je dv port na kameri crkao

Moguce je, ali pre ce biti da drajveri za firewire nisu dobri ili nisu instalirani uopshte, jel si proverio u device manageru ?

ima li resenja?

offtopic,

Ali da ne otvaram novu temu. Naime, mene zanima kako da sa kamere (nv gs11) koja je povezana sa racunarom preko firewire-a capturujem direktno ( ne sa trake ono sto je snimljeno nego u realtime-u ono sto vidi objektiv trenutno)? Ima li neki fazon da se to izvede?

Hvala na odgovorima.

?
Isto kao da snimas sa trake, samo ne pustis reprodukciju trake. Bar ja tako radim. Pritisnem Capture u WinDV.

Panasonic NV-GS60 je odlicna Mini DV kamera, koja na zalost kao i mnoge druge kamere u ovom cenovnom rangu ima problem sa snimanjem u losim svetlosnim uslovima.

offtopic

A kakva vam je ona Canon HV-30? Da li je to best buy u tom cenovnom rangu?

Nazad
Vrh Dno