Šta je novo?

Panasonic Lumix DMC-LS60

Sale

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
660
Treba mi neki škljocavac sa kojim će moja žena znati da se izbori na predstojećem putovanju. Vidim sad na IDEA akciji prodaju ovaj aparat za neku cifru reda 8000 din, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa njim?

Po specifikacijama ne izgleda loše, ima i stabilizaciju, neke sumanute ISO vrednosti za ovu klasu, ali nigde na Netu ne mogu da nađem neki pouzdani test ili bar fotke sa ovog aparata.

Treba mi neki škljocavac sa kojim će moja žena znati da se izbori na predstojećem putovanju. Vidim sad na IDEA akciji prodaju ovaj aparat za neku cifru reda 8000 din, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa njim?

Po specifikacijama ne izgleda loše, ima i stabilizaciju, neke sumanute ISO vrednosti za ovu klasu, ali nigde na Netu ne mogu da nađem neki pouzdani test ili bar fotke sa ovog aparata.

Za te pare, sjajno.

Sa obzirom da ima "opticka" stabilizacija na samog objektiva je vec sjajan fotoaparat, a ne kao neki "stabilizatori", a ustvari povecavaju ISO vrednosti fotoaparata i fotka ne lici na nista. Ovaj fotoaparat je ralativno nov za da ima REVIEW na www.pbase.com ili www.dpreview.com , ali ja misli da sa 6MP i stabilizacijom ce da bude sjajan fotoaparat za vasu suprugu.

Pozdrav

...a ne kao neki "stabilizatori", a ustvari povecavaju ISO vrednosti fotoaparata i fotka ne lici na nista...

Oni koji stvarno koriste "te" aparate, ne padaju na marketinske fore i znaju da to nije ni stabilizacija, ni "stabilizacija", nego stvarno podizanje ISO-a, pa samim tim ni ne koriste takvu "stabilizaciju" (tj. "antishake" ili "antiblur") vec ISO podizu rucno, po potrebi, dok... hmmm... ne znam da li na bilo kom Panasonicu ima smisla podizati ISO vise od 200 ;) To je bilo sto se tice "stabilizacije".

A inace, taj Panasonic se po toj ceni potpuno & apsolutno isplati :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

kupio sam ovaj aparat pre mesec dana. Aparat je veoma dobar i kvalitet ali me najvise zbunjuje to sto ja kad snimam necuje mi se zvuk. U cemu je problem? Moli vas pomozite mi!

Oni koji stvarno koriste "te" aparate, ne padaju na marketinske fore i znaju da to nije ni stabilizacija, ni "stabilizacija", nego stvarno podizanje ISO-a, pa samim tim ni ne koriste takvu "stabilizaciju" (tj. "antishake" ili "antiblur") vec ISO podizu rucno, po potrebi, dok... hmmm... ne znam da li na bilo kom Panasonicu ima smisla podizati ISO vise od 200 ;) To je bilo sto se tice "stabilizacije".

A inace, taj Panasonic se po toj ceni potpuno & apsolutno isplati :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Sa tim sto Panasonici imaju stabilizaciju, ne "stabilizaciju" kao recimo Fuji. Nije ti najjasniji post, pa da se ljudi ne zbunjuju.

Nije ti najjasniji post, pa da se ljudi ne zbunjuju.

Moguce da nije najjasniji. Imao sam nameru samo da repliciram DzULI. Drugi pasus je bio vezan za prvi post.

Inace da, Panasonici (bar vecina) imaju IS, Fujiji nemaju (antiblur iliti softverska "stabilizacija" nije to to... i dalje bi isao quote mog prethodnog posta). Panasonici imaju snezniju sliku na visim ISO od 200 od Fujija, dok Fujiji imaju dosta bolju sliku na visim ISO. Eto, to je cela mudrolija :) Svako uzima sta mu vise odgovara.

I ja bih vrlo rado pazario taj Panasonic za 8000, ako nemam nameru da dajem vise love.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno