Šta je novo?

Panasonic kamere 3 CCD !

remulus5

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2005
Poena
301
Trazeci povoljne cene 3 CCD kamere ove nedelje sam nasao:

NV GS 75 - 600 eura
NV GS 150 - 750 eura

godinu dana garancije, i mislim da je ovo povoljno,s tim sto mora da se naruci unapred,a roba im dolazi za 7-10 dana.

Ja sam se odlucio za model 75.
Poz,
Marko

kad smo vec kod 3ccd kamera. zanima me koji su odprilike modeli i kojih proizvodjaca 3ccd kamera vredni pomena do 1000eur. e jos kad bi imali i manuelni focus i iris kontrolu...

pozdrav

Pa Panasonic GS400 i Sony HC1000 su malo iznad 1000 eur.I po meni su oni a narocito GS400 best buy u tom rangu.

Modeli do 2000 eur,tu i nema neke ponude,posto taj segment drzi Canon XM2 model jos iz 2003 godine,ali koji se drzi odlicno.

Do 3000 eur je Sony VX2100 best buy
a preko 3000 eur su vec profi modeli pocev od profi low budget kamera tipa Sony DSR 170,Canon XL1/2 i slicno,do onih modela od po 10 kg i vise.

Ako smem da se nadovezem sa pitanjem:
kolika i kakva je razlika izmedju kamera sa jednim visepixelnim CCDom (tipa 3MP) i kamere sa 3 CCDa koji kada se saberu imaju manje MP. Interesuju me razlike u realnom radu, u tome sta donose po pitanju kvaliteta i sl, tj. sve razlike izmedju ova dva koncepta,a ne tehnicke razlike koje su mi poznate. Mozda sam malo konfuzno postavio pitanje, ali nadam se da me razumete, zasto bih platio Sony DCR-PC1000E par stotina vise od Sony DCR-HC90E i sta bih dobio time u praksi za amatersku i eventualno "poluprofi" upotrebu.
Unapred hvala.

Poslednja izmena:
vidi druze,nije sve u broju pixela.Jednostvano receno kamere sa 3 CCD-a imaju po jedan CCD za svaku osnovnu boju RGB spektra(znas i sam crvena,zelena i plava).Dok to kod 1 CCD kamera nije moguce ma koliko imale pixela po chipu.Vise pixela po CCD chipu znaci bolji photo mod,ali nikako bolji video,zato sto za video je potrebno svega oko 440000 pixela(720X576 pixela) sto ces videti i kod profi kamera koje imaju CCD chipove sa "svega" 450000 pixela.Ne postoji profi kamera sa CCD-om od 2 mpix ili slicno.

HC1000 bih ja uzeo pre HC90-ice ne samo zbog 3 CCD-a koji daju bolje(da se tako izrazim) boje nego i zbog optickog stabilizatora koji radi putem sistema optickih prizmi i daje mnogo prirodniju i stabilizovaniju sliku od elektronskog stabilizatora.

Stefan1 je napisao(la):
vidi druze,nije sve u broju pixela.Jednostvano receno kamere sa 3 CCD-a imaju po jedan CCD za svaku osnovnu boju RGB spektra(znas i sam crvena,zelena i plava).Dok to kod 1 CCD kamera nije moguce ma koliko imale pixela po chipu.Vise pixela po CCD chipu znaci bolji photo mod,ali nikako bolji video,zato sto za video je potrebno svega oko 440000 pixela(720X576 pixela) sto ces videti i kod profi kamera koje imaju CCD chipove sa "svega" 450000 pixela.Ne postoji profi kamera sa CCD-om od 2 mpix ili slicno.

HC1000 bih ja uzeo pre HC90-ice ne samo zbog 3 CCD-a koji daju bolje(da se tako izrazim) boje nego i zbog optickog stabilizatora koji radi putem sistema optickih prizmi i daje mnogo prirodniju i stabilizovaniju sliku od elektronskog stabilizatora.
Ma kapiram ja tehnicke razlike, ali misam imao prilike da imam obe u isto vreme i napravim komparaciju. Interesuje me razlika u koriscenju za amaterske svrhe, sa apostrofom na kvalitet video snimka. Konkretnije da li mogu videti te razlike u klasicnoj upotrebi ili je to u ovom slucaju bacanje para?

Najpre se vidi na realisticnosti boja - dok je kod 1CCD modela uvek naglasena neka (recimo crvena), 3CCD kamere imaju najcesce vrlo realan prikaz.

Dalje, manja je sansa da se pojavi pixelizacija, posto svaki CCD preuzima po jednu boju, a i sum je manji.

Poslednja izmena:
do 3000 eura je najbolja nova sony fx1e 3ccd HighDefinition kamera !!!

Kupio sam ovo cudo od Kamere(camcodera) Panasonic NV-GS17 ..... i naravno imam USB prikljucak ..... S kamerom ne stize nikakav cd a ni slucajno neki drajveri za nju ......

I naravno potreban mi je program koji ima te drajvere.....MotionDV STUDIO 5.3E LE ........................................

ima i DV prikljucak.....

Kako da nateram ovo cudo od j.benog Panasonika da proradi......

Evo vec 5 sati visim na internetu i NISTA !!!

HELP ko pomogne ima GAJBU MB PIVA !!

Poslednja izmena:
DV kamkorderi se sa racunarom povezuju preko Firewire kabla (koji ocigledno nemas), a USB kabl koji si dobio uz njega se koristi za prebacivanje slika iz memorijske kartice koja stize uz svaki bolji model, sto ces retko koristiti. Kada povezes kamkorder preko FW-a na kompjuter, XP ce ga odmah prepoznati i to je to, nema instaliranja drajvera.
Posto je danas nedelja, moraces da sacekas ponedeljak da se otvore radnje, a pre toga nabavi neki program za capture tog materijala, tipa Adobe Premiere, Vegas, itd.
Kad nabavis ove dve stvari, ocisti bar 25GB prostora na disku da bi mogao da prebacis taj materijal, kompresujes ga u neki od zapisa koji zauzimaju manje prostora i sl.
Posle toga, uzmes karton MB piva, popijes ga, i neces vise razmisljati o kamkorderu ;).

P.S. Sve ovo vazi ako imas Firewire prikljucak na ploci - ako nemas racunaj plus 10-12 evra za Firewire PCI karticu.

mristicm je napisao(la):
do 3000 eura je najbolja nova sony fx1e 3ccd HighDefinition kamera !!!

Ma moguce,al pazi jos uvek mi nije najjasnije oko tih HDV kamera mnogo stvari,nadam se da cu naci nekog ko poseduje tu kameru pa da mi razjasni neke nedoumice oko kvaliteta snimka(cuo sam da je kompresija ogromna)

nesharm je napisao(la):
DV kamkorderi se sa racunarom povezuju preko Firewire kabla (koji ocigledno nemas), a USB kabl koji si dobio uz njega se koristi za prebacivanje slika iz memorijske kartice koja stize uz svaki bolji model, sto ces retko koristiti. Kada povezes kamkorder preko FW-a na kompjuter, XP ce ga odmah prepoznati i to je to, nema instaliranja drajvera.
Posto je danas nedelja, moraces da sacekas ponedeljak da se otvore radnje, a pre toga nabavi neki program za capture tog materijala, tipa Adobe Premiere, Vegas, itd.
Kad nabavis ove dve stvari, ocisti bar 25GB prostora na disku da bi mogao da prebacis taj materijal, kompresujes ga u neki od zapisa koji zauzimaju manje prostora i sl.
Posle toga, uzmes karton MB piva, popijes ga, i neces vise razmisljati o kamkorderu ;).

P.S. Sve ovo vazi ako imas Firewire prikljucak na ploci - ako nemas racunaj plus 10-12 evra za Firewire PCI karticu.

Ipak ti dugujem pivo :) Hvala na informacijama....Usput sta mi sve od kodeka treba(ako je to potrebno) tj sta mi sve od programa treba ? Koje ti koristis....I ako te nemrzi opisi mi kako se to uposte prebacuje na racunar ?

Skinuo sam drajvere...nasao sam ih jutros u 6 h ...... Pa ako neko ima Panasonic NV-GS17 ili NV-GS21 moze da skine ove USB drajvere....
Kako je nesharm rekao ti drajveri sluze da za skidanje slika.....

Pokrenuo sam kameru i krenulo je video materijal...a iz Windovsa sam mogao samo gledati i snimati slike s video materijala....

Ova NV-GS17 nema karticu memorisku dok NV-GS21 poseduje memorisku karticu .....

Ako nekom ikad zatreba evo sajta http://217.7.21.73/drivers/WebCam_1521.zip

Ipak cu morati brate da ulozim jos 12eura :) :)

Hvala ti puno na odgovoru :)

Koristim Adobe Premiere Pro, Sony DVD Architect 2.0, DVD Decrypter i Dr. Divx 1.0.6.

U prvom koristim capture, eventualno neki efekat ako mi zatreba (tipa da pojacam brightness, kontrast, smanjim noise, mada retko). Takav materijal (dobices jedan veeeliki avi fajl) unesem u DVD Architect, pripremim DVD i narezem ga. Ta procedura je izuzetno laka, i preporucujem da naguras skalu kompresije na max (tj. na sto veci kvalitet snimka). Kad srezes DVD, obrises onaj source koji ce biti pripremljen, i izgrebujes ga na HDD, i kompresujes ga DR. Divx-om.

Ovo je otprilike najlaksa varijanta, s tim sto postoji neobican problem sa tim source-om na HDD-u koji nece iz nekog razloga da se kompresuje u divx, vec moras da ga obrises i radis sa fajlovima koji su naknadno grebovani.

Koja je razlika između GS 75 i GS 150 ? Pretpostavljam da bi za mene bio idealan i ovaj slabiji model GS 75, al čisto da vidim... (P.S. Ne zanima me fotografisanje kamerom, samo video).
P.S: Jel ima još neki proizvođač koji u ovom cenovnim razredu do 600€ nudi nešto slično? (mislim na 3CCD prvenstveno)

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/284466S1-3.html

http://www.produkte.panasonic.de/product/product.asp?sStr=4@-@10@21@120@@@@@@NV-GS75EG-S@Mini-DV|Camcorder@&altMod=N&upper=&prop=

http://www.produkte.panasonic.de/product/product.asp?sStr=4@-@10@21@120@@@@@@NV-GS120EG-S@Mini-DV|Camcorder@&altMod=N&upper=&prop=

http://www.produkte.panasonic.de/product/product.asp?sStr=4@-@10@21@120@@@@@@NV-GS150EG-S@Mini-DV|Camcorder@&altMod=N&upper=&prop=

ako moze na PM kontakt sa nekim uvoznicima, prodavcima Panasonica...

i mene zanima realna razlika u kvalitetu slike npr. izmedju 3x540k i 3x800k...

poz

Panasonic ovde oficijelno uvozi Adut, deo Tehnicom grupe. Oni imaju svoju radnju u Decanskoj 12, a sajt je www.adut.co.yu.

remulus5 je napisao(la):
Trazeci povoljne cene 3 CCD kamere ove nedelje sam nasao:

NV GS 75 - 600 eura
NV GS 150 - 750 eura

godinu dana garancije, i mislim da je ovo povoljno,s tim sto mora da se naruci unapred,a roba im dolazi za 7-10 dana.

Ja sam se odlucio za model 75.
Poz,
Marko

Da li si kupio ovu kameru i gde si je kupio i utiske ukoliko si je kupio.

I ja sam zainteresovan za dotičnu! Pretpostavljam da je ovo ponuda iz Bench oglasa? Takođe me zanimaju utisci, garancija, sadašnja cena...

evo nekih `friskih` cena:

NV-GS150 720EUR
NV-GS250 880EUR

Firma je u YU biznis centru, da ne bude reklame, jece sam pitao posto sam za prijatelja kupovao Samsung TV....

Da li neko od profija sa foruma moze da prokomentarise ove dve kamere i da li bi sa 150 modelom mogle da se rade ozbiljnije /profesionalnije/ reklame?

poz

** A koliko je NV-GS75 ?? Meni je previše i 700€ :( **

deki30 je napisao(la):
evo nekih `friskih` cena:

NV-GS150 720EUR
NV-GS250 880EUR

Firma je u YU biznis centru, da ne bude reklame, jece sam pitao posto sam za prijatelja kupovao Samsung TV....

Da li neko od profija sa foruma moze da prokomentarise ove dve kamere i da li bi sa 150 modelom mogle da se rade ozbiljnije /profesionalnije/ reklame?

poz

Nisam profi, ali odmah da ti kazem da sa GS150 ne mogu da se rade profi reklame.

Vrh Dno