Šta je novo?

Panasonic bezicni telefon-problem

Sentenced

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2001
Poena
619
Ako neko od vas ima Panasonic bezicni telefon sa display-om mozda moze da mi pomogne. Moj je KX-TC1743B. Imam ovakav problem:
Juche sam dozvolio da mi se baterija skroz isprazni. Posle toga sam je normalno stavio na bazu da se napuni, ali na display-u nije bilo kao shto mi obichno bude, znak za bateriju i natpis .... neshto kao "no data" ili tako neshto, vec je znak za bateriju treperio kao onaj signal pre nego shto se baterija potpuno isprazni. Posle 10 -15 sati punjenja....isto. A kada skinem telefon da ga probam ne mogu da ga upalim.FX
Shta vash telefon ima na display-u dok se puni ???

Proveri da li je sve u redu sa bazom, da nije negde izgubila kontakt. Ako na bazi imas diodu koja svetli dok koristis telefon i dok se puni vidi da li radi. Ako ne svetli, onda je svakako do baze ili samog kontakta izmedju telefona i baze. Meni se dogadjalo da spustim telefon na bazu, ali da on ne legne lepo pa se ponasa kao i da nije na njoj. Inace ti Panasonicovi telefoni ne cuvaju brojeve telefona u stalnoj memoriji, pa ako ti se baterija potpuno isprazni ...:(

Danilo je napisao(la):
Proveri da li je sve u redu sa bazom, da nije negde izgubila kontakt. Ako na bazi imas diodu koja svetli dok koristis telefon i dok se puni vidi da li radi. Ako ne svetli, onda je svakako do baze ili samog kontakta izmedju telefona i baze. Meni se dogadjalo da spustim telefon na bazu, ali da on ne legne lepo pa se ponasa kao i da nije na njoj. Inace ti Panasonicovi telefoni ne cuvaju brojeve telefona u stalnoj memoriji, pa ako ti se baterija potpuno isprazni ...:(
Lampica svetli i kontakt je stalan, ali na display-u baterija treperi kao da se pali - gasi. Nije valjda da cu morati da upisujem sve brojeve telefona ponovo ??! :(
Da li nekako mogu da redial-ujem a da ne idem na "off" pa talk na telefonu nego samo "flash" kao na onim starim bez display-a. Bio je i jedan model koji kada stisnesh "redial" sam prvo prekine vezu. To su bili telefoni, a ne ovo djubre sada.

Sentenced je napisao(la):
Da li nekako mogu da redial-ujem a da ne idem na "off" pa talk na telefonu nego samo "flash" kao na onim starim bez display-a. Bio je i jedan model koji kada stisnesh "redial" sam prvo prekine vezu. To su bili telefoni, a ne ovo djubre sada.
Ovo i mene nervira, mada ako bas puno puta treba da okrenem neki broj stavim ga na "direct" (ili auto), pa onda mogu da koristim flash.

U uputstvu imas dato vreme koje telefon moze da izdrzi bez baterije, a da sacuva sve informacije i cini mi se da je ~1min :whip

Danilo je napisao(la):
Ovo i mene nervira, mada ako bas puno puta treba da okrenem neki broj stavim ga na "direct" (ili auto), pa onda mogu da koristim flash.
Shta je to "direct", to izgleda josh uvek nisam provalio na telefonu ???

Sentenced je napisao(la):
Shta je to "direct", to izgleda josh uvek nisam provalio na telefonu ???
Ako su nam telefoni dovoljno slicni (moj je valjda 1701), onda na direct pamtis broj koji se poziva direktno pritiskom na to dugme (dosta intuitivno :p )

Danilo je napisao(la):
Ako su nam telefoni dovoljno slicni (moj je valjda 1701), onda na direct pamtis broj koji se poziva direktno pritiskom na to dugme (dosta intuitivno :p )
Ostavio sam bateriju juche van telefona da ostoji 24h i vecheras sam je vratio u fon, kad ono hoce da se napuni !!!! I ne samo to vec mi je sachuvao sve podatke, jedino shto je resetovao je "ring volume".
Hvala ti puno na pomoci cheers

Vrh Dno