Šta je novo?

Panasonic 42" plazma, upgrade sa PV8P [kupljen C10] - upgrade i sa C10

Ji 4Tze

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
09.04.2001
Poena
845
Šta uzeti, nešto novo ili slično za slične pare (od onog što sam video, to bi bilo C10) ili na veći panel, Full HD?
Šta bi bio best buy u ovom trenutku?

Je l' sve sa G12 panelom imaju ovaj grozni reflektivni finiš na plastici?

Sve su gadne naizgled, dizajn je nikakav kod svih c,x i g modela.
Nema tu šta da se razmišlja previše - hd ready 42x10y, neo-pdp full hd 42g10, zavisi koliko planiraš da platiš.

Glossy svima njima znači premium, što je priličan smor, ali je tako...

Tek posle 200h ću da presudim. Ovako, deluje mi da je tuner osetljiviji tj. lošije se snalazi sa SBB signalom - slika je lošija nego na PV8P na kablovskom priključku.
Drugo, ima *****sko dugme na daljinskom koje resetuje neka podešavanja.
Treće, još nisu ubacili dugme za prethodni kanal.
I naravno, ternutno najbitnije, tu je ta samsungolika finalna obrada sa sve krpicom i uputstvom za "Maintaing the shiny parts" :d

Sviđa mi se SD slot, doduše nisam ga probao, ali ok.

I mesta za kačenje na nosač su nekako - pomerena.
Sveukupno, osećaj je da su štedeli, vidi se recimo na čepovima za te rupe za kačenje nosača - plastični su, ne metalni s navojima.
Meni sve to deluje nekako - jeftinije.

Onda deluje vise kao downgrade nego upgrade... Medjutim, meni nista od toga nije preterano bitno, najvise me zanima kakav je kvalitet slike u HDu u odnosu na PV8P? Ovako na prvi pogled, da li primecujes razliku, iako jos nije proslo 200h?

42G10 - za full HD
42x10y - za hd ready

Gle, ima tri izvora:

Jedan je tabela iz brošure panasonic-a za modele sa G12 panelima, drugi sajt panasonic.co.rs i treći Nani koji nije ni testirao C10 modele (čini mi se da je tako ovde rekao, jer "nije bilo potrebe", parafraziram).

Slika je inače za klasu bolja na kablovskoj nego PV8P, moja greška.
Zaštitno staklo je reflektivnije nego na PV8P, i sveukupno, komentar potpunog laika je da je slika mnogo bolja i kao da je ovaj drugi imao malo prašine preko (a nije).

Slazem se, a i ovaj lik na avforums je kontaktirao Panasonic i ako su oni rekli da nema razlike u kontrastu, verujem da je tako.

SD izgleda bolje? Odlicno, ja sam zadovoljan prikazom i na PV8P. A da li si probao HD?

Poslednja izmena:
Da mu fleshnemo X10 firmware...ili bolje G10, pa mozda dobijemo i NeoPDP? :D

C10 je bolji ali ruzniji TV.
Prakticno cela prosla generacija je bila lepsa od ove nove, jednostavno su bolj izgledali.
Posebno ovi jeftiniji, skroz crni ili jos gore srebrni, ubedljivo najcheap looking modeli u radnji.

Nisam zagledao ostale modele ali kad su mane u pitanju, prilična je razlika između PV8P i C10, na štetu novijeg.
Što se reflektivnosti tiče, i samo staklo deluje deblje (otud valjda i jača i reflektivnost, pogotovo iz velikih uglova). Recimo da smara i preko dana toliko da se primeti :D Kao što sam u prošloj temi LCD vs plazma temi za PV8P rekao da ne smeta, da se ne vidi baš toliko i pored toga što mi je ceo zid od prozora, za C10 mogu da kažem da smeta.
Smeta i refleks seljoberski finiš na plastici pa se i tu javljaju odsjaji i generalno više prašine "hvata" od one na PV8P. Sveukupno deluje dosta jeftinije, spolja. Šteta :) bolji je ekran za klasu.
Drugo, C10 u servisnom meniju nema očiglednu satnicu koliko je korišćen TV niti monitor temperature ekrana ili je meni nešto promaklo...

To find the total usage:
IMP: DONT USE THE VOL BUTTON ON THE REMOTE

1. Hold down the {VOL -} button ON THE PLASMA. (Dont worry about what happens on the TV)

There is no {VOL -} Button on PV8 all isee is a Button called {F} which is same for volume , brightness and contrast
Can somebody please confirm how doi check the USAGE IN pv8

2. Press the 0 button on the remote control 3 times.

The Service Menu will be displayed with the following menus:
ADJUST
WD-ADJUST
OPTION
AGING (Red Screen)
RM-SET
SRV-TOOL

We are interested in SRV-TOOL. The {1} & {2} buttons move through menus.

4. Press the {2} button once or press the {1} button six times to select "SRV-TOOL".

5. Then press the {OK} button to access it.

6. Using the cursor keys, highlight the empty box on the right side of the last option (box): PTCT :00.00.00.00.00

7. Then press and hold the {MUTE} button for 3 seconds.

Time and Count will be displayed in red color. Mine showed 000000330:30 441. It means my TV was on for 330 hrs and 30 mins and was switched on 441 times till now.

8. Press the {off} button the plasma for 10 secs and release it.

Switch on and enjoy.

u je :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno