Šta je novo?

Pametni satovi i fitnes narukvice

Pametni satovi i fitnes narukvice?

  • Posedujem pametan sat i nosim ga konstantno

    Glasovi: 664 28.5%
  • Posedujem pametni sat, ali ga ne nosim konstantno

    Glasovi: 315 13.5%
  • Posedujem fitnes narukvicu ili prsten, i nosim ga konstantno

    Glasovi: 115 4.9%
  • Posedujem fitnes narukvicu ili prsten, ali ga ne nosim konstantno

    Glasovi: 130 5.6%
  • Ne posedujem pametan sat ili fitnes narukvicu, ali planiram kupovinu

    Glasovi: 235 10.1%
  • Ne posedujem niti planiram kupovinu ovog tipa uređaja

    Glasovi: 869 37.3%

  • Ukupno glasača
    2,328
Nije nikakvo pravilo ni da svi satovi imaju GPS, nemaju.
A nije pravilo da narukvice nemaju god jer neke imaju
 
Odakle ljudima da narukvice nemaju gps?

Nosim fitbit charge od prve generacije, sad je 4. i najbitnije mi je da me ne opterecuje gabaritima uz sve pametne osobine.

Vidim sad da ima gps, ali za tu cenu koliko košta fitbit charge 4 narukvica mogu kupiti Garmin Foreruner 245 sat 🤪, da košta 50€ a ne 150 bila bi best bay.
 
Pa imas Huawei Band 4 Pro koji kosta 60eur
 
Da li neki sat može da prikazuje punu navigaciju google mapa?
Apple watch može, ali samo apple mape. Ja korstim guglove pa bi mi to mnogo značilo.
 
Apparently apple watch može i gmape da prikaže:

A za android, treba da da može svaki Android Wear watch valjda...
 
Ne, imao sam ga i prodao, za mene je to glupost. Sve te njegove funkcije, brojač koraka, koliko sam kalorija potrošio šetajući i slično sam koristio par dana, ono baš mi bilo zanimljivo a posle toga sam bio u fazonu - ma daj, realno šta će mi. Ja ću svakako pešačiti svaki dan, ne treba mi sat za to. Pa puni bateriju na svakih 5-6 dana pa ovo pa ono. Ako mi zvoni telefon uzmem svoju šaku i izvadim telefon iz džepa pa vidim, još imam i always on zaslon, tako da mi ono stvarno netreba. Umesto pametnog sata kupio sam klasičan sat za iste te pare, koji mi služi kao - sat i modni detalj.
 
I ako mi se svidja koncept, tesko da prsten ima iste funkcije kao narukvica.
 
Dnevno dobijem 50-100 mejlova, obavim 20-30 telefonskih razgovora i stigne mi ko zna koliko poruka. Da mi sve to izlazi i na satu, tačno bih se upucao. Na sastancima se ne javljam na telefon, niti gledam ko mi je pisao. Za sportske aktivnosti mi je dovoljan merač brzine i kilometraže koji imam na kormanu bicikla, a ostalo (fudbal, košarka, trčanje) radim bez ikakvih aplikacija i praćenja bilo kakvih parametara.

Prema tome, odgovor je da ne koristim, ne posedujem i ne planiram da kupim.
Ista priča, samo imam manje poziva, ali više mejlova i poruka, samo mi još notifikacije na satu fale, plus, još jedan uređaj na baterije o kome moram da razmišljam da li je pun. Probao narukvicu, bilo mi zanimljivo neko vreme, posle dosadilo, prodao i to je to. Za sada je moj izbor klasičan sat, ako ponovo budem poželeo tako nešto, pre će biti narukvica nego sat.
 
huawei band 6, radi posao, kostao nesto smesno tipa 30e (mada toliko i vrede, da se ne lazemo), u principu za moj usecase je dobar jer:

  • telefon je stalno u DND, jer me zvuci iritiraju, a ne volim da propustim neki vazan poziv jer nisam video (vecinu vremena sam za desktopom, a nisam upario telefon sa windowsom jer sta ce mi jos pa i to prek osvega)
  • sms i pozivi jedino mi izlaze, ostalo naravno sve pogaseno, kao sto Bog nalaze, osim ako necu u rani grob da sam sebe sahranim.
  • zanimljiv mi je heartrate i pracenje njegovo, kao i preciznije merenje koraka, lepo je imati cilj, zacrtati, i najvaznije - meriti.
  • treking kalorija i vremena provedenog u nekim aktivnostima mi je takodje od znacaja, sad koliko je to sve precizno, pitaj boga.
  • punim ga jednom u 2 nedelje, kad mi je dosadno bukvalno.
  • sleep tracking mi je zanimljiv, i pomaze mi dosta oko budjenja vibracija oko ruke, vise nego zvuk alarma.
  • zavisno od uredjaja na kome sam (npr na huaweiu odlicno radi, logicno), moze nekad da znaci da se pesma menja, mada to moze i na slusalicama isto sve.

u principu za te pare, nesto vise od pukog kurioziteta, a opet, ne moram da ga punim svaki dan, i to mi je glavni faktor.
 
A gdje opcija u koju ja upadam: posjedujem, ali gotovo nikada ne koristim?
Dobio na poklon, ali kupi prasinu.
Inace imam jako veliko znanje i obrazovanje iz polja fitnesa, ali smatram potpuno suvisnim te satove, za vecinu stvari.
Za pola godine, ga jos nisam iskoristio, ne znaci da mozda nekad necu, ali sigurno ima i takvih korisnika kao ja, koji se ne mogu naci u ponudjenim odgovorima.
 
A gdje opcija u koju ja upadam: posjedujem, ali gotovo nikada ne koristim?
Dobio na poklon, ali kupi prasinu.
Inace imam jako veliko znanje i obrazovanje iz polja fitnesa, ali smatram potpuno suvisnim te satove, za vecinu stvari.
Za pola godine, ga jos nisam iskoristio, ne znaci da mozda nekad necu, ali sigurno ima i takvih korisnika kao ja, koji se ne mogu naci u ponudjenim odgovorima.

Mislim da bi ovde mogao da se pronađeš :) tj bar je približno tome da imaš ali nisi koristio...

Posedujem fitnes narukvicu ili prsten, ali ga ne nosim konstantno​

 
Sit sam i telefona koji moram da punim češće nego sebe samog (hranom i pićem), tako da mi je svaki gedžet koji zahteva održavanje baterije (a kamoli tako često), skoro neprihvatljiv teret.

Kad bi baterije na tim drkalicama trajale BAREM 2 meseca, razmislio bih. Ovako, ta mi je priča ad-acta iako sam u nekom momentu ozbiljno razmišljao da nosim neku narukvicu/sat, radi merenja pulsa.

'El ima neki dobri admin da preinači moj odgovor na anketu? :oops:

Karma is a bitch...

Neko je ovo moje pisanije video ili naslutio, te rešio da mi od bližnjih obezbedi rođendanski poklon u vidu pametnog sata. Eto mi ga na sad. Evo, punimo se i družimo svaki drugi dan, Galaxy watch 4 Classic i ja. :ROFLMAO:

Ne mogu da kažem da ne deluje zabavno, mada sam i dalje ko sakat kada moram da ga skinem zbogradi punjenja. i onda se stalno stresiram gde sam zagubio sat. Neverovatno je da jedva 2 dana sastavi bez punjenja, iako je u power saving modu. Jbte.
 
Taki je sat kratko traje baterija, da si dobio neki Huawei duže bi baterija trajala...
 
Dnevno dobijem 50-100 mejlova, obavim 20-30 telefonskih razgovora i stigne mi ko zna koliko poruka. Da mi sve to izlazi i na satu, tačno bih se upucao. Na sastancima se ne javljam na telefon, niti gledam ko mi je pisao. Za sportske aktivnosti mi je dovoljan merač brzine i kilometraže koji imam na kormanu bicikla, a ostalo (fudbal, košarka, trčanje) radim bez ikakvih aplikacija i praćenja bilo kakvih parametara.

Prema tome, odgovor je da ne koristim, ne posedujem i ne planiram da kupim.
Kad ti spavas ?
 
Nosim Huawei GT2E skoro dve godine i sa sigurnošću smem da kažem da sad ne bih mogao sebe da zamislim bez pametnog sata, jednostavno toliko mi je sve olakšao i pomaže kod mnogo stvari. Pre svega prekraćuje neke stvari, poput čitanja poruka, u nezgodnim situacijama samo bacite pogled ko vas zove, zvono vam je non stop ugašeno sat zavibrira i obaveštava vas, na njemu vidite i vreme, i vremensku prognozu, i koliko ste spavali, i fizčku aktivnost, alarmi, upozorava da se neaktivni da ustanete, ma sve... Moj nema opciju da se priča preko njega a vidim da to mnogim ljudima i pomaže. Naravno ko se bavi sportom dosta pomaže, konkretno ja najviše koristim za vožnju bicikla i svakodnevne razne treninge, sjajne podatke pokazuje moj koji nije u rangu Garmina i Polara , a mogu da zamislim šta oni sve mogu u tom smeru. Takođe ne smemo zaboraviti sat kao modni detalj, a imam mnogo i sve više top modela koji su prelepi . Tako da oni koji su uporni da neće da ga nose , neka probaju ima mnoog i povoljnih modela i sa Ali expresa vidim dosta ljudi nosi i prezadovoljni su.
 
Nosim pametni sat konstantno već više od 5-6.godina. Sada je to Huawei GS Pro.
Zbog tipa pola, najbitnije su mi diskretne notifikacije koje dobijam (kratkim pogledom u sat razdvajam na bitno/nebitno - javiti se odmah ili kasnije... odgovoriti na mail odmah ili kasnije).
Takođe povremeno koristim i spikerfon za razgovor preko sata (u vožnji, kad me mrzi da ustanem do telefona...)
Volim da znam koliko sam koraka prešao i koju udaljenost, jer se zbog zdravlja trudim da postignem neke svoje zadate planove.

Trajnost baterije kod sata mi je najbirnija, a to je kod ovog modela i do mesec dana.
 
Prestao sam da nosim običan sat jer je telefon uvek tu negde, ima na njemu koliko je sati, a bome i koji je dan ako sam baš pogubljen. Ako me mrzi da vadim telefon iz džepa ili potražim gde sam ga ostavio onda mi i nije osobito bitno da znam koliko je sati a kome nešto baš hitno treba nek zove, poruke su za kad vidim.

Tako da što se ovog gore tiče, ne da mi ne treba nego možda bolje što nemam pametni sat, a ti merači i zerzevati mi tek ne trebaju, sećam se valjda još uvek dobro gde sam bio i šta sam radio.
 
Skoro dve godine koristim Xiaomi Mi Band prvo 5 a sad 6.
Ne pamtim kad sam namestio neki alarm na telefonu. Sve to radi narukvica. Ne smeta alarm nikom.
U pocetku sam pratio koliko koraka na pravim, a sad pratim kilometrazu i rute voznje bicikle, setanja...
Lagana, puni se na desetak dana. Prikazuje poruke, pozive...
 
Može li Huawei Band 7 da memoriše otkucaje srca u recimo 24h, bez povezivanja sa mobilnim telefonom i aplikacijom?
 
Pa tako bukvalno svaka narukvica radi.
Sinhronizacija se radi tek kada je spojen na telefon
 
Ја сам купио Xiaomi S1 за 19990 дин.
 
Ja nosim Garmin Fenix 6X ali ne bih mogao da ga nazovem "pametnim satom". To je multifunkcionalna sprava (mahom outdoor) sa određenim funkcijama pametnog sata.
Prvenstveno sam ga i kupio za kad sam u prirodi, mada je (meni lično) lep i sa zadovoljstvom ga svakodnevno nosim.
Punim ga jednom u 10 dana, a sve su mu funkcije upaljene. Ako bi se sa tim igrao, može to i fino više. Na osnovnim funkcijama, može da izdrži skoro dva meseca. Što mu je i svrha.
 
Slušam muziku pred spavanje i dok se tuširam, štopericu dok kuvam jaje, alarm vibraciju za budjenje (ne volim zvučne alarme).
 
Video sam da ime neka narukvica xioami za nekih 5000 din... Pa me zanima koliko mora da bude blizu (ili najdalje od) telefona da bih mogao da vidim npr propušten poziv?
 
Kao i svaki bluetooth uredjaj, nekih 10ak metara. Ja koristim Huawei Band 7 (pre sam imao hornor band 5 i Honora band 6) i na svakoj narukvici je isti sistem. Cim se udaljis 10-15 metara narukvica zavibrira i obavesti te da si izgubio konekciju sa telefonom.
 
Ja pre svega delim ljude na one koji imaju naviku nošenja ručnog sata ili nemaju. Npr. ja sam od onih koji kada nemaju sat na ruci, iz nekog razloga, hiljadu puta zateknu sebe kako su pogledali u zglob leve ruke. Da li ce biti redovan ili pametni sat, to je vec pitanje ličnih preferencija i potreba. Nemam pametni sat, planiram da ga pribavim i mislim da necu imati problema sa nošenjem istog. Gledam Huawei GT 3 PRO, pošto je unverzalan u svakom pogledu. Pogotovo mi se dopada što izgleda klasično.
 
Ja pre svega delim ljude na one koji imaju naviku nošenja ručnog sata ili nemaju. Npr. ja sam od onih koji kada nemaju sat na ruci, iz nekog razloga, hiljadu puta zateknu sebe kako su pogledali u zglob leve ruke. Da li ce biti redovan ili pametni sat, to je vec pitanje ličnih preferencija i potreba. Nemam pametni sat, planiram da ga pribavim i mislim da necu imati problema sa nošenjem istog. Gledam Huawei GT 3 PRO, pošto je unverzalan u svakom pogledu. Pogotovo mi se dopada što izgleda klasično.
GT su dobri satovi, ja imam GT 2 i mogu da ti kazem da je extra. GT 3 Pro mi je nekako glomazan.
 
Nazad
Vrh Dno