Šta je novo?

Pametni prekidač

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Slučajno nabasah na ovo. Ovo mi treba, tako što će u određeno vreme samostalno izvršiti pritisak. Dakle nije mi bitno da ja mogu preko wifi-a, bluetooth-a i slično da ga kontrolišem, već samo da mogu da ga isprogramiram da se sam aktivira u određeno vreme. Kod opisa piše ovo
1-5PCS-Tuya-Bluetooth-Remote-Control-Fingerbot-Button-Pusher-Switch-Gateway-Kit-Smart-Life-APP-Remote.jpg_Q90.jpg_.webp

Kinez ne odgovara. Ne razumem kakav hub i zašto je potreban? I da li bez njega moze ovo sto meni treba?

Hvala. Ne znam ima li neko slično rešenje da može samostalno da radi ili da se poveže diretno sa telefonom bez tog huba? Treba mi samo da može u određeno vreme da se aktivira. Ne želim da pravim pametnu kuću i sl.

Mora baš fizički da se pritisne dugme. Zato mi je ovo interesantno.

Kakav je tip prekidača koji treba da okine?
Slika govori kao hiljadu reči😏

Ta masina moze da se isprogramira, ali pretpostavljam da to znas i da hoces da je startujes kad ti hoces sa udaljene lokacije.
Mada opet neko mora tu fizicki da ubaci ves i prasak....

- finger bot je najjednostavnije resenje, ali ti treba za njega pomenuti BT hub.
mana je sto ta budza visi na masini.

- takodje tu moze i pametni rele da se ugradi, ali bi morala da se skine ploca i da se zaleme kontakti koji vode tog tastera,

U principu ovde se ne bi nista videlo spolja, bilo bi kao fabricki.
Smart rele moze da se kaci na wifi i ne treba ti BT hub,
Jeftiniji je sam uredjaj, ali je ugradnja komplikovanija.

Većina iole novijih mašina ima na tajmeru mogućnost da se postavi vreme kada želiš da izvadiš opran veš, okvirno. Možda je lakše razmišljati u tom smeru, umesto ovakvog budženja?

Da li mašina kad se nasilno ugasi i upali nastavi pranje? Možda ti je to workaround, sa pametnim utikačem.

Pa ne bih da kupujem novu mašinu zbog odloženog starta. Ova sadašnja to nema. Zato sam i otvorio temu, jer sam video da postoji ovako nešto. Ne nastavlja pranje kada se ponovo upali. Običan strujni tajmer ne radi posao, jer on kada pusti struju, mašina se uključi, ali ostane u nekom stand-by modu. Mora opet neko fizički da pritisne dugme.

Nije mi uopste bitno da bilo sta kontrolisem daljinski, preko bluetooth-a, wifi-a. Bitno mi je samo da mogu da pridjem masini, definisem vreme kada ce poceti da radi, ili za koliko sati ce poceti da radi i da ona tada pocne. Nista vise od toga.

@bakara

Možeš li malo više informacija da mi daš o tom strujnom releju? I ko bi to mogao da ugradi, posto sumanjam da ovi obicni elektricari ili majstori za masinu to znaju.

Nije mi uopste bitno da bilo sta kontrolisem daljinski, preko bluetooth-a, wifi-a. Bitno mi je samo da mogu da pridjem masini, definisem vreme kada ce poceti da radi, ili za koliko sati ce poceti da radi i da ona tada pocne. Nista vise od toga.
Finger bot zahteva BT hub ali se kontrolise preko wifi interneta

@bakara

Možeš li malo više informacija da mi daš o tom strujnom releju? I ko bi to mogao da ugradi, posto sumanjam da ovi obicni elektricari ili majstori za masinu to znaju.

To je ovo:

Treba da se poveze da kratkotrajno spoji dva kontakta paralelno vezana na taster od masine, to je jako prosto za nekoga ko se bar malo razume.

Ali ako ne umes sam, tesko da ces naci nekog elektricara ili servisera za masine koji ce imati volje da tako nesto uradi.

Ja to pricam iz moje perspektive, da mi neko to trazi ja se ne bi petljao oko toga, ali da meni treba to je lako odraditi.
Ali ako imas nekog drugara, ili nekog iz familije koji se malo razume u elektriku to je prosto ko pasulj.

A finger bot mozes sam da odradis...taman da blage veze nemas nista oko elektrike.

Vrh Dno