Nisam rekao da Shelly ne radi, shelly radi sve kako treba i meri potrosnju. Jedino fizicki prekidac ne radi,Nisi dobro nešto povezao ako ti ne radi. Tinjalica ne bi trebalo da pravi problem uopšte, tj ne može da ne radi Shelly zbog tinjalice.
E tu potvrdu sam trazio .. da moze lako da se izvuce i prevezeJa isto imam aling prekidače, i jednostavno to može da se odradi, tj tinjalica je modularna, izvučeš je celu lagano.
Same thing, ni to ne može. Ako si povezao sve kako treba, mora da radi, tinjalica je nebitna skroz.Nisam rekao da Shelly ne radi, shelly radi sve kako treba i meri potrosnju. Jedino fizicki prekidac ne radi,
Posto imas vec isti Alingov prekidac opisacu. Pocetno stanje na fizickom prekidacu:Aj nacrtaju(ili napiši) kako si sve povezao
A kako si uspeo da izvedeš 2 bez dodatne kleme?Posto imas vec isti Alingov prekidac opisacu. Pocetno stanje na fizickom prekidacu:
1. nula je povezana (klema na dnu prekidaca) - obelezicu je sa A klema
2. Faza je na sredini - B klema
3. izvod prema bojleru (klema na vrhu) - C klema
Ja sam sledece izmene izveo, nikakve dodatne kleme nisam koristio:
1. izvukao nulu sa prekidaca i spojio na N od Shelly (to se lako uradi jer klema A od fizickog prekidaca ima 2 rupe)
2. fazu sa prekidaca (B klema) doveo do L od Shelly
3. Izvod koji je isao prema bojleru sam skinuo sa fizickog prekidaca (C klema) i povezao na O na Shelly
4. SW sa Shelly sam povezao na fizicki prekidac na mesto gde sam prethodno skinuo vezu prema bojleru (klema C)
Da li mislis da sam pogresio negde?
Pa ovaj prekidac koji je kod mene ima po 2 rupe za svaku klemu, sto je bas zgodno u ovim situacijama.A kako si uspeo da izvedeš 2 bez dodatne kleme?Mislim za nulu je jasno, ona ima dve rupe već, ali dolazna faza nema. Kontam da si samo ubo još jednu žicu u prekidač, zajedno sa dolaznom fazom, i odveo je do Shelly 'L' ulaza?
Ne videh poruku, izvini. Da, ako ne može da se skine onda bi morao da se promeni cilindar.Ako leptir nije moguće ukloniti onda mora nov cilindar?
Hoću ovo isto da uradim sa bojlerom, uzeo Aling prekidač sa tinjalicom, Shelly plus 1PM. Zamisao je da se Bojler može uključiti/isključiti i ručno i sa aplikacijom, a da tinjalica pokazuje da li je uključen ili nije. Ja se u struju ne razumem a električar mislim da se nije susretao do sada sa shelly-jem pa ako neko ima neko uputstvo da prosledim električaru bio bih mu zahvalan.A kako si uspeo da izvedeš 2 bez dodatne kleme?Mislim za nulu je jasno, ona ima dve rupe već, ali dolazna faza nema. Kontam da si samo ubo još jednu žicu u prekidač, zajedno sa dolaznom fazom, i odveo je do Shelly 'L' ulaza? Bolje je da koristiš klemu ako si tako radio
Elem, nebitno, uzmi samo fazu tinjalice koja je zakačena za izlaz samog prekidača, i prebaci je na 'O' izlaz shelly-a, tj da ide zajedno sa potrošačem(bojlerom).
Ili raskači skroz tinjalicu i probaj da li radi sve kako treba(pogreših u prethodnom postu, može da ne radi kako treba prekidač zbog tinjalice - turns out da sam ja imao isti problem pre 3god kad sam montirao Shelly)
Kupatilski prekidac po nasim standardima nema nigde da se kupe.Ovaj kupatilski prekidac je zapravo najveci izazov, to je onaj stari duguljasti, mislim da je u njemu siroka, duguljasta dozna, ali nije to glavni problem vec sto preko njega valjda idu veci potrosaci - bojler i masine, a ja sam negde u specifikacijama video da po jednom kanalu ide svega par stotina W snage. Sto nije dovoljno, zar ne? Grejac u bojleru je kW-ni. I sta onda tu uraditi?
Mislim da su prekidaci uglavnom svi wifiWiFi ili Zigbi? Kome bi dali prednost u ovakvom setup-u?
99% da nemasDalje, nisam siguran da li imam nulu u svim prekidacima, kako onda?
Ima zigbee prekidača koji su za u doznu (recimo Sonoff zbmini) kao i raznih kineza sa do 3 kanala na jednu doznu, recimo https://www.ebay.com/itm/3943639631...ar=662894219006&widget_ver=artemis&media=COPYMislim da su prekidaci uglavnom svi wifi
zigbee su uglavnom senzori koji rade na baterije.