Upravo je jedan termometar prestao da radi, a baterije su stavljene pre par meseci. Znam da sam u ovaj stavio nove baterije tek izvađene iz kutije, i nisam ih prethodno napunio do kraja.Evo upravo pokazuje 0% baterije na tuya termometru i ne update-uje vise temperaturu ni grafik. Eneloop baterije, oko mjesec dana. Ne znam kako tebi mjesecima?
Upravo je jedan termometar prestao da radi, a baterije su stavljene pre par meseci. Znam da sam u ovaj stavio nove baterije tek izvađene iz kutije, i nisam ih prethodno napunio do kraja.
Da li možda nisi koristio nove baterije ili si kao i ja stavio u uređaj bez da prethodno napuniš baterije do 100%?
Uvek postoji varijanta da imamo različite uređaje ili da je možda neispravan? Moji su Zigbee varijanta i ne znam da li WiFi verzija troši više struje ili ne.
AveJes da nije za ovu temu,ali moram da pitam...Koji su ti to italijanski prekidači/dimeri,pošto ako se dobro sećam prvi koji su se pojavili kod nas,modularni,su Ave i Gewiss tamo negde krajem 90-tih?
Pogledaj Aling 72201 Experience program.
Aling Conel
aling-conel.com
@component koji su ti wi-fi osigurači,mislim na proizvođača,kako su ti se pokazali?Nakanjujem se da poručim sa Alija ali sumnjam u kvalitet.Treba mi samo za bojler zbog praćenja potrošnje.
klneska klasika (non brand) jeftino, izgleda ok kada kupujes, radi neko vreme i onda samo stane. dobro je dok se ne zapali. jel ima neko savet sta da se kupi (koji brend) a da ima neki normalni kvalitet?Koristim i ja takve,ali su lutrija,dva komada su mi crkla u par meseci a nikakvo opterećenje,tipa led sijalica od 10w.Samo počne da cakće i ćao...
A opet tri komada rade normalno tipa godinu ipo dana.Ko će ga znati...
Nisu Aubess nego neki random,a njihove dve utičnice su mi crkle za par meseci a isto nikakvo opterećenje.
Slike su od tog random.
Možda imam pogrešnu sliku o ovim uređajima, pošto ih ne koristim iza prekidača kako bi trebalo. Moji se svi nalaze u elektro ornanu, pa možda zato ni jedan nije crko do sada. Možda je pregrevanje problem? Ili jednostavno imam sreće sa uređajima?Koristim i ja takve,ali su lutrija,dva komada su mi crkla u par meseci a nikakvo opterećenje,tipa led sijalica od 10w.Samo počne da cakće i ćao...
A opet tri komada rade normalno tipa godinu ipo dana.Ko će ga znati...
Nisu Aubess nego neki random,a njihove dve utičnice su mi crkle za par meseci a isto nikakvo opterećenje.
Slike su od tog random.
Nisu mi u doznama,nego pored razvodne table,tako da pregrevanja nema.Zadnji je bio opterećen,ako se može tako uopšte i reći, samo sa onim aparatom za miris i posle sijalice za jelku,znači ništa...Sonoff basic r2 koji mi služi za bojler,naravno kontaktor iza njega,radi jedno 3-4 godine bez problema.Možda imam pogrešnu sliku o ovim uređajima, pošto ih ne koristim iza prekidača kako bi trebalo. Moji se svi nalaze u elektro ornanu, pa možda zato ni jedan nije crko do sada. Možda je pregrevanje problem? Ili jednostavno imam sreće sa uređajima?
Pretpostavljam da ih svi koristimo za neke male snage? Mislim da najviše optrećujem sa 80W, a u proseku je to po 20W.
Evo jedno rešenje da umesto CR2032 baterije stavi CR2450.https://makerworld.com/en/models/95...g_aem_nSWUNmmgO2g7Aha_Did2Gw#profileId-930398Malo sam se zezao da resim problem sa trajanjem 2032 baterije tokom zime u negrejanim prostorijamaKoje se obilaze par puta godisnje. Aquare na ovoj zimi srču bateriju na 2-3 meseca ( na oko 5 C). One unutra teraju godinu i vise na 2032.
Inace sam se odlucio za ovo jer su mi se najbolje pokazali sto se tice preciznosti, plus imaju displej.
Ima i onih Tuya zigbee okruglih sa AAA baterijom, ali i ovo resava problem.
Pogledajte prilog 476271
Pogledajte prilog 476272
Iskreno, 2450 je skupa, a opet dobitak u kapacitetu u odnosu na AA je zanemarljiv, tako da se nadam da ce sada baterije da traju bar 4 god.Evo jedno rešenje da umesto CR2032 baterije stavi CR2450.https://makerworld.com/en/models/95...g_aem_nSWUNmmgO2g7Aha_Did2Gw#profileId-930398
Imam i njih, stavio sam ih sve na isto mesto (2 Tuya Zigbee 2xAAA + 2 Mi Termomentra, 1 Aquara), i posle nekog vremena izgleda ovako otprilike, karikiram, ne secam se tacnih brojeva:Zašto koristite termometre sa displejom ako se samo ponekad očitavaju i važa vam je dužina trajanja baterije?
Što ne koristite one sa dve AAA baterije i nemaju displej? Mislim i da su i jeftinij.
Još jedna je ideja da koristite neki koji je priključen na struju. Imam 3 komada kojima je prevashodno namena da rade kao prekidač i imaju termometar kao sonda. Može da se postavi napolju, a da sama elektronika ostane u kući.
Skupe su, ovde kod mene su 4-5 evra komadZigbee termostat sa ekranom, 2032, traju mi baterije po godinu dana.
Ko ima problem sa kapacitetom zbog temperature, neka uzme BR2032 umesto CR2032. Imaju drugačiju kompoziciju i to im je glavna namena
ne bih rekao da moze da radi kao obicna kamera. Na njihovom sajtu pise da ne podrzava rtsp, verovatno ni druge protokole, tako da mora preko aplikacije.imam kameru koju mogu da kontrolisem i preko njene aplikacije i preko tuya smarta. radi se o "Switch Bot Pan/tilt Cam" i odlicno mi radi. interesuje me da li moze da se da share-ing na vise korisnika? ili da se ako moze prebaci u kamera mod(bez mogucnosti okretanja) pa da samo prenosi sliku ali da moze vise korisnika da je gleda?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari