Fino se aktivirala tema, drago mi je
WLED: Gledao sam ovih dana dosta po YouTube i internetu, i blizu sam odluke da za početni projekat uzmem ovaj Athom i 1m WS2812B trake. To će da ide iza televizora pa mi odgovara da ga napajam preko punjača za mobilni i da bude malih dimenzija. Primarna namena mu je da bude vizuelno obaveštenje kada neko zvoni na interfon ili vrata (pomoću HA koji već ima interfon i zvono integrisane). Sound reactive varijanta jer deluje zabavno da prati ritam muzike.
Možeš u isti HA da integrišeš više ZigBee koordinatora gotovo sigurno. Kod mene radi dva, al oba preko Z2M-a u Docker-u. Mislim da nema potrebe da se drži ZHA pored Z2M-a. Ja imam dva kooridnatora da ne bih imao SPF.
WLED: Gledao sam ovih dana dosta po YouTube i internetu, i blizu sam odluke da za početni projekat uzmem ovaj Athom i 1m WS2812B trake. To će da ide iza televizora pa mi odgovara da ga napajam preko punjača za mobilni i da bude malih dimenzija. Primarna namena mu je da bude vizuelno obaveštenje kada neko zvoni na interfon ili vrata (pomoću HA koji već ima interfon i zvono integrisane). Sound reactive varijanta jer deluje zabavno da prati ritam muzike.
Hvala, ovo deluje kao dobra lista za nabavku za neki veći projekat, recimo za novogodišnje ukrašavanje dnevnog boravka ili terase. Stavljam na listu za novu 2026.Ako hoćeš baš za tv i želiš i da gledaš streaming servise, onda ti treba gotovo rešenje, samo potraži sa HDCP 2.0 podrškom (ne znam da li ima nešto novije što se koristi).
Nisam siguran da li ta gotova rešenja podržavaju neke integracije. Ja bih išao na ESP32 za kontroler sa WLED, a na server hyperion za integraciju.
Što se tiče samih traka, imaš one WS2812B trake koje su najpopularnije, WLED ih sve podržava.
Ispravljač uzmeš neki meanwell RS- seriju. Neke trake su na 5V, neke na 12. WS2812B je na 5V i traka od 60 led po metru troši oko 18W. Za 3-4m ti treba 75W ispralvjač (RS-75-5), a za manje 50W (RS-50-5).
Kako ti deluje plan s početka ove poruke?Pitaj šta god te zanima drugo
Lampa izgleda super, mislim da ću nabaciti nešto slično na radni sto. Malo offtopic, ali koji 3D štampač imaš? Je l sazreno naše tržište iole, mogu li da se nabave filamenti i ostlali potrošni materijal regularno? Pre nekoliko godina sam uslužno štampao neke sitnice za mlin za kafu i to je ispalo baš ružno i jadno, verovatno nisu imali odgovarajuć materijal.Ja imam ovu lampu,sam štampao.WLED je na ESP 32,led je ws2812,5v.Povezan sa Home Assistant ima više automatizacije.Za otvaranje ulaznih vrata ili kad neko zvoni .
Uz ogradu da sam tehnofil (al valjda smo svi, čim u 2024. listamo hardverski forum) - nema čime nisam. Sve što radi na struju u stanu sam "opametio" osim aspiratora i ploče za kuvanje, a i to ću verovatno kad izađu iz garancije pa budem mogao da ih otvaram.Šta je vaša preporuka kao nešto što bi svakome moglo da posluži, čime ste najviše zadovoljni?
Koristim SLZB-06 i nisam nešto impresioniran. Signal je slab i povremeno se ceo uređaj zalupi tako da mora da se čupa napajanje. Mislim da su reviewer-i na internetu blagi iz političkih razloga. SkyConnect koji imam od ranije radi mnogo bolje.Da li neko koristi SMLight SLZB-06M ili SLZB-06P7 koordinator?
Razmišljam se da kupim neki od ova dva modela. Da li mogu da namestim 2 koordinatora na istom HA. Jedan da bude za ZHA a drugi za Z2M?
Možeš u isti HA da integrišeš više ZigBee koordinatora gotovo sigurno. Kod mene radi dva, al oba preko Z2M-a u Docker-u. Mislim da nema potrebe da se drži ZHA pored Z2M-a. Ja imam dva kooridnatora da ne bih imao SPF.