Dosta ljudi koristi Reolink, ali ne znam koji bih ti model preporučio, E1 kojeg ima po oglasima navodno ne može da se integriše direktno u HA. Ovo pitanje zanima i mene, treba mi dobra bebi kamera. Trenutno imam neku Xiaomi koja je jezivo nepouzdana, pored toga što sve mora preko Mi aplikacije i servera u Kini.Može neka preporuka za jeftine, bežične kamere koje se lako integrišu u HA? Po mogućstvu da ih ima na KP ili AE. Apsolutno se ne razumem u ovaj deo, pa bi koja preporuka dobro došla.
Koristi li neko WLED? Deluje mi kao odlično rešenje za tihe notifikacije, stavio bih za početak parče trake iza televizora da glumi ambijentalno osvetljenje i da pulsira/treperi kada zvoni zvono ili interfon. Odakle početi, šta poručiti? Vidim da ima dosta gotovih kontrolera, išao bih na tu varijantu, ali ako neko ima preporuku za konkretnu kombinaciju kontrolera, trake i trafoa, bio bih mu zahvalan.
Dosta ljudi koristi Reolink, ali ne znam koji bih ti model preporučio, E1 kojeg ima po oglasima navodno ne može da se integriše direktno u HA. Ovo pitanje zanima i mene, treba mi dobra bebi kamera. Trenutno imam neku Xiaomi koja je jezivo nepouzdana, pored toga što sve mora preko Mi aplikacije i servera u Kini.
Ako hoćeš baš za tv i želiš i da gledaš streaming servise, onda ti treba gotovo rešenje, samo potraži sa HDCP 2.0 podrškom (ne znam da li ima nešto novije što se koristi).Koristi li neko WLED? Deluje mi kao odlično rešenje za tihe notifikacije, stavio bih za početak parče trake iza televizora da glumi ambijentalno osvetljenje i da pulsira/treperi kada zvoni zvono ili interfon. Odakle početi, šta poručiti? Vidim da ima dosta gotovih kontrolera, išao bih na tu varijantu, ali ako neko ima preporuku za konkretnu kombinaciju kontrolera, trake i trafoa, bio bih mu zahvalan.
Dosta ljudi koristi Reolink, ali ne znam koji bih ti model preporučio, E1 kojeg ima po oglasima navodno ne može da se integriše direktno u HA. Ovo pitanje zanima i mene, treba mi dobra bebi kamera. Trenutno imam neku Xiaomi koja je jezivo nepouzdana, pored toga što sve mora preko Mi aplikacije i servera u Kini.
TP-Link Tapo P115 provereno radi bez interneta u sprezi sa HA. Imam 4 komada, i svi su offline, i svi rade bez neta. HA je takođe offline, iOT ima pristup samo lokalnoj mreži, a od spolja se pristupa VPN-om.Ljudi, ima li neki uređaj, možda najbolje pametna utičnica, koja može da se upali i ugasi ukoliko se izgubi internet konekcija?
Tuya je za ovo beskorisna jer bez neta nema ni automatizacije.
imam HA, ali još nisam prešao na njega u potpunosti, znam da bih kroz HA i zigbee uređaj to mogao da izvedem jer je self hosted, ali nije još trenutak.
Idelano da ima internu automatizaciju bez servera. Da se program upisuje i izvršava bez servera, huba i slično.Misliš da se upali i ugasi sama, kao schedule? Ili misliš da se upravlja njom bez Internet konekcije putem HA ili ti sa telefona?
I to je neko rešenje, mada do pola. Na stranu što još ne koristim HA, ali se on nalazi na serveru koji hoću da resetujem. HA bi poslao komandu za gašenje i onda ne bi mogao da pošalje za novo paljenje. Isto bi bilo i ako se server zamrzne, ni HA ne bi mogao ništa da uradi.TP-Link Tapo P115 provereno radi bez interneta u sprezi sa HA. Imam 4 komada, i svi su offline, i svi rade bez neta. HA je takođe offline, iOT ima pristup samo lokalnoj mreži, a od spolja se pristupa VPN-om.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari