- Učlanjen(a)
- 05.02.2008
- Poena
- 585
Ja ga isto tako koristim, Proxmox+HAOS. Btw, evo ako nekog zanima kako sam rešio dashboard na zidu:
Evo je V2 verzija. Promene su sledeće - dodao sam rupe za kačenje na zid, novi sistem spajanja dve polovine u vidu slab and slot metode, malo sam podebljao prednju masku kako se ne bi nazirali magneti spreda, korigovao unutrašnji deo za tablet, malo ga podigao tako da je ukupna debljina mounta nepromenjena, zaoblio malo otvore za zvučnike, deo oko volume tastera, itd. Takođe sam dodao još 4 magneta sa jedne i druge strane oko delova gde se spajaju polovine, moralo je, ovo je i dalje tanak mount a velika je površina, teži da se fleksuje, pa dodatni magneti eliminišu zazor i lepo privuku obe celine mounta.
Tačno se vidi razlika na fotkama, probao sam bio bez magneta čisto frikcioni spoj dve polovine sa tabletom unutra, tolerancije su uske zapravo pa može da se spoji u celinu tako na stolu kao proba, ali cela poenta mounta zapravo jeste u tim magnetima da drže tablet sigurnim dok je na zidu, neodimijumski su i jaki su poprilično. Baš mi je zbog njih i jednom prilikom pukla na spoju prednja maska pri skidanju, mnogo je tanka bila i spojena je bila samo super lepkom. Sad kad je malo deblja i kad ima novi sistem spajanja, može ali i ne mora da se lepi, čvrst je i friction spoj rupe i klina, mada 3D print mora da bude nešto kvalitetniji, zbog tolerancija.
Ko je zainteresovan mogu da okačim F3D fajl pa da korigujete mount i prilagodite za svoj tablet i da probate kod nekog da odštampate, generalno svi tableti imaju sličan oblik, ostaje da korigujete širinu i dužinu, položaj tastera, itd, ima posla svakako, ali eto ja sam korigovao u Fusion360 mount koji je originalno pravljen za Galaxy Tab A8. Ostaje mi sutra da ga zašrafim na zid, prethodni beli mount je bio fiksiran jakom dvostranom trakom, i dok je ona sasvim radila posao, šrafovi su ipak elegantije rešenje. Evo fotki V2 verzije.