Šta je novo?

Palomino 1700 detalji overcloka

edieee2002

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2004
Poena
604
NIKAD-sa naglaskom nisam pokusao to da uradim jer iskreno nije me ni zanimalo ali kako meseci prolaze morao bih malo da isprobam.
Elem imam kao sto rekoh u naslovu AMD XP 1700 Palomino,maticnu asus a7v333-x i koliko sam skontao rad je u Biosu i to menjanjem rada magistrale i takta.
Za coveka koji je totalno neupucen u to i kojem citanje svih napisanih postova u vezi ove teme je malo nerazumno da li ima neko ko ima iskustva s tim da mi malkice pojasni kako bi isao overclok mog procesora i dokle moze da ide.Zamalo da napisem przi ali to je nekakav duduk izraz panije on sporet da przi.
Zato molim sve upucene ali molim vas malko natanane jer stvarno za mene je cackanje BIOS-a uvek predstavljalo nepotrebnu stvar i do skoro nisam ni razmisljao o ovome.
Zato pohitajte sa odgovorima pa da pokusavamo sa overclokom i hvala ama bas svima koji misle da mogu da mi pomognu :wave; :wave; :wave;

Ako imas sreće sa jezgrom, mogao bi da dogura do nekih 1800-1850Mhz (2200+).

Procesor ti je zakljucan tako da nema potrebe da pokusavas sa promenom mnozioca. Ostaje ti samo da postepeno dizes FSB u koracima od po 2-3Mhz, mada mozes komotno da podjes od recimo 140Mhz, pa na vise. Koji memoriju imas?
Nisam siguran da li ta ploca ima blokiranje AGP/PCI-a (iskreno ne verujem), a ako ima zaustavi ga da ne skace sa dizanjem FSB-a. Najverovatnije ces trebati i da podignes napon procesoru da bi izgurao citavih 166Mhz (to je vec 11x166=1826 i kao sto rece Panonski mornar imas 2200+). Ne znam kako stojis sa hladjenjem, tacnije koji kuler imas ali za dizanje napona recimo oko 1,8V ili 1,85 ce ti trebati neko bolje hladjenje. Ja sam do skoro svoj XP1600+ terao na 164Mhz, vise nije mogao, ali i tako je radio na 1722Mhzm mada sam ga hladio sa TT7+ i radio je na 1.85V.
Aj' da te ne gusim mnogo, a ti javi ako negde zapne pa da pomazemo.
Pozdrav!

Ne bih da otvaram novu temu posto i mene zanima overclock palomina.
Imam GA 7VAXP plocu i zanima me da li ona ima opciju da zakljuca frekvenciju PCI i AGP portova (ja nisam mogao da je nadjem). Takodje me zanima sta znaci Clock Spread Spectrum u BIOS-u?
Da pitam jos jednu stvar pa mi mozda neko i odgovori. Hocu da otkljucam mnozilac mog palomina pa sam vido na netu kako to treba (L1 se KS), pa me zanima kojim izolatorom da popunim one rupice (gde da ga kupim) i koji provodnik da koristim za kratkospajanje pinova? Da li je dovoljna grafitna olovka, ili treba nesto drugo?
Hvala unapred svima.
Pozdrav

dopuna teme

Hvala na odgovrima ali koliko sam shavtio da za dobro upustvo o ovome nisam napisao bas sve.
memorija je 256/266 ddr a kuler Bog me ubio ako znam,za sad radi ko zmaj tako da mi temperatura sa celodnevnim maltretiranjem ne skace vise od 50 s stepeni.
I to bi bilo to
Nadam se da je ovo nesto pomoglo za sad jer bas vraski zelim da probam malo da nabudzim,sto se mene tice i bilo koji pomak od ovog za mene ce biti veliki uspeh.

Re: dopuna teme

edieee2002 je napisao(la):
Hvala na odgovrima ali koliko sam shavtio da za dobro upustvo o ovome nisam napisao bas sve.
memorija je 256/266 ddr a kuler Bog me ubio ako znam,za sad radi ko zmaj tako da mi temperatura sa celodnevnim maltretiranjem ne skace vise od 50 s stepeni.
I to bi bilo to
Nadam se da je ovo nesto pomoglo za sad jer bas vraski zelim da probam malo da nabudzim,sto se mene tice i bilo koji pomak od ovog za mene ce biti veliki uspeh.
Posto imas tu memoriju, moguce je da ces trebati da joj dignes napon iz BIOS-a da bi proradila na 166Mhz. Takodje u BIOS-u joj olabavi setovanja (podesi na vece vrednosti, tipa cas 3...). Kuler ti bas i ne radi "kao zmaj", posto 50 stepeni bez dizanja napona i frekvencije bas i nije dobro. Naravno trebace ti i neki program za testiranje stabilnosti sistema, recimo PRIME 95 pa ga skini sa net-a.
Pozdrav!

ASUS A7V333-X ne podrzava menjanje napona memoriji kao ni njen asinhroni rad, tako da ne znam koliko ce moci da izvuce MHz-a za FSB.

POZ cheers

Oc

Po ovome sto si napisao, najbolje je da batalis to sa klokovanjem.
Prvo, memorija ti je nikakva, i pitanje je sta ce se desavati zbog nje. Vrlo je verovatno da se neces mnogo maknuti od 133 Mhz FSB, zbog memorije. Drugo, ne bi daleko dogurao ni sa dobrom memorijom, jer taj procesor ide oko 1700-1750 Mhz, a najbolji su isli 1850 Mhz.
Mogao bi da probas sa nekom boljom memorijom da dignes magistralu na 160 Mhz (tada je PCI 40 Mhz, a AGP 80 Mhz, tako da moze da zeza i graficka i kontroler za HDD i neka PCI karta), i voltazu procesora za 0,1-0,15 Volti.

Pa dobro covek i ne zeli da postigne neke ekstremne rezultate. Trebalo bi da uspe da ga podigne na barem 145-150Mhz i sa ovakvom memorijom i kulerom.
Pozdrav!

hvala

Hvala svima mnogo na odgovorima ali mislim da cu ostati pri ovome kako radi jer nisam ja bas strucan za bio kakav pokusaj.Odlucio sam da ja ipak batalim to,ploca podrzava do 2500 tako da ce biti pametnije da batalim cigarete i da krenem u skupljanje love za novi procesor sa PRAVIM kulerom jer ovim cu koliko vidim malo postici a mogu puno da izgubim.A posto sam donekle primetio i memorija igra ulogu u overcloku znaci mogao bih jos malo da se potrudim pa da se trgnem za neku bolju memoriju a i vecu pa cu overclocku razmisljati izgleda meni kad i taj novi procesor izgubi svoju vrednost.
hvala vam svima i veliki pozdrav Sonetu
Sve najbolje i cujemo se na nekom drugom postu type;

Nema na cemu, a kad uzmes nesto jace (i ostavis pusenje) javi se pa da pomognemo.
Pozdrav!
Mislim da je vreme da moderatori zatvore ovaj thread.

Vrh Dno