Šta je novo?

Palm potraznja

Not Sure

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2002
Poena
601
Zahvaljujuci nesebicnoj pomoci clanova ovog foruma odlucio sam se za palm m500. Konkretno mi trebaju 2kom (za pocetak), a bilo bi sjajno kad bi neko mogao da mi ponudi i pratecu opremu, odnosno mem. module od 32Mb. Opet, svaki link je dobrodosao.
Hvala

Preporucujem da proveris sa ComputerLand-om...

Hvala Peco, vec pokusao, samo mi nije jasno zasto m105 sa Est. street Price 99$ kod njih kosta 20180 dinara. Mislim, jel i ostali nasi dileri hardverom otimaju 2X cenu? Jel' da menjam profesiju?

Not Sure je napisao(la):
Hvala Peco, vec pokusao, samo mi nije jasno zasto m105 sa Est. street Price 99$ kod njih kosta 20180 dinara. Mislim, jel i ostali nasi dileri hardverom otimaju 2X cenu? Jel' da menjam profesiju?

Eh, uobicajena praksa u nas.🙁

Sto se Palmova tice, svojevremeno ih je prodavao i "Mobile Office", mada znajuci cene telefona kod njih mogu samo da pretpostavim koliko tek briju za Palmove.

Not Sure je napisao(la):
Mislim, jel i ostali nasi dileri hardverom otimaju 2X cenu? Jel' da menjam profesiju?

Pazi, sve sto je retko i ide u malim kolicinama, ima jako veliku cenu, da bi oni imali neku zaradu od toga...
Najbolje je ako mozes da nadjes nekog coveka koji ce to da ti kupi u inostranstvu i donese.

Not Sure je napisao(la):

Mora da si nešto pomešao (ili su oni)... Toliko košta M130 (335€). Isti bez poreza na promet košta 280€, što nije tolika razlika u ceni u odnosu na US cenu (250$).

Moguce da je neko nesto tu pomesao, cak se slazem da nisam dobro razumeo, samo cena tog m130 na www.palm.com iznosi 199$ w/rebate... Ali sve to nije sad ni vazno, svakako sam angazovao mog uvoznika, a i kolicina potrebnih palmova se popela na 12 (sta, ti da kupis dva palma, a mi i dalje u sveske? E, ocemo i mi po dva...). U svakom slucaju hvala svim clanovima foruma na savetima i brzini.

Probajte da tražite ponudu direktno od Palma, pa ćete videti da se domaći uvoznici uopšte ne ugrađuju toliko koliko se misli. Treba pogledati i cene u okruženju (npr. www.flamingo.ro). Na žalost, takva im (Palmova) politika firme 🙁 U americi im je lako da daju 50$ popusta na Palm kad znaju da će mnogo više zaraditi na prodatom softveru. Opet znaju da ovde niko ne kupuje softver i onda gledaju da nas za hardver ošišaju koliko mogu 🙁( Ako neko može da ti to donese iz USA, i da pritom ostvari taj rebate, to je još najbolja varijanta.

Inače i u USA cena Palma M105 varira između 80$ i 220$ ! Pogledajte http://froogle.google.com/froogle?q=m105&cat=415

Shale je napisao(la):
Ako si zainteresovan mogu da ti povoljno nabavim m105, star 2 meseca, jako malo koriscen...
Ajd...

Ja sam zaintresovan, kolko bi ga naplatio?

Ne prodajem ja , vec jedan moj prijatelj
Ceni ga 150€, verovatno su moguci neki dogovori...
Zovi ga na 063 55 66 55, pa se dogovorite
Pozdravljam
Ajd...

Not Sure je napisao(la):

Prvo, ta cena je za Palm 130 (kolor ekran, SD etc). Drugo, m105 Palm nema vise u ponudi. Sada se nudi ili Palm Zire ili Palm m130.
Trece, poredjenja sa Amerikom mi svaki put na ovakve komentare postaju smesna. Zasto ne poredis cene softvera u Americi i Jugoslaviji ? Uostalom, uporedi bilo koju cenu racunara (pa i Palm-a) sa americkog sajta i sa evropskog sajta) pa ces videti. Na primer:
http://www.palm.com/products/handhelds/zire/ 99$=99€
http://www.palmdirect.com/palmeurope/dept.asp?dept_id=907 88.99funti=135€. Razlika "samo" 30%.

Mikica

Mikice, vidim HP dig. aparate u CL oglasima... Posto se dosta ljudi interesuje za njih, jevtini su i te fore, mozes slobodno ovde da napises sta je po tebi interesantno 🙂 Evo mene prvog zanima...

Mikica je napisao(la):
Prvo, ta cena je za Palm 130 (kolor ekran, SD etc). Drugo, m105 Palm nema vise u ponudi. Sada se nudi ili Palm Zire ili Palm m130.
Trece, poredjenja sa Amerikom mi svaki put na ovakve komentare postaju smesna. Zasto ne poredis cene softvera u Americi i Jugoslaviji ? Uostalom, uporedi bilo koju cenu racunara (pa i Palm-a) sa americkog sajta i sa evropskog sajta) pa ces videti. Na primer:
http://www.palm.com/products/handhelds/zire/ 99$=99€
http://www.palmdirect.com/palmeurope/dept.asp?dept_id=907 88.99funti=135€. Razlika "samo" 30%.

Mikica

Podrzavam. Ne zato sto volim ComputerLand, nego zato sto su razlike u ceni izmedju Evrope i USA skandal. Handspring od 199$ je u Nemackoj 500e? ISta stvar za skoro sve digitalne zezalice. Fuji fotoaparat je 500e kod nas i u EU, a u USA je 300$. Cene u UK su jos gore nego u EU.

Jako mi je zao ako sam nekog naljutio, to mi stvarno nije bila namera, jednostavno mi trebaju ti palmovi i definitivno sam kontaktirao jednu uvoznicku firmu, zasad nema nista, ljudi kazu da rade na tome, ali dok ne urade....
Mikice, ja cenu bilo cega u Beogradu mogu saznati ili sa interneta ili telefonskim razgovorom. Devojka koja se na telefon javlja je dala tu cenu za taj model (da ne ponavljam), a ako je to za m130 onda ok, porezi, carine... razumem. Sto se cene softvera tice, kad imas ISO9000/2001 i ISO14000, a boris se za ISO16002 certifikat onda budes kaznjen za piratski softver koji u firmi koristis. Kontrole su rigorozne i nenajavljene. Opet, isti taj (vrlo prijatan, doduse) glas sa 011655485 me je infomisao da nema nikakve podrske (ext. mem. modula, tastatura...) niti dodatnog softvera za palm. Sad, ako je stanje de facto drugacije, a tebi bolje poznato kazi, mislim, mozda gresim, ali zato smo tu.
Shale, hvala na ponudi, ali treba mi vise palmova sa LEGALNIM - PLACENIM softverom i pratecom opremom, a plativi preko racuna.

Ne, taman posla, nisam ja ljut. Iz maila si shvatio o cemu je rec, jer svi porede cene sa onim u Americi pa se cude i pitaju kako mi to "deremo". Meni je bolja krajnja cena u Americi nego sto mi je distributerska cena od Palm-a.
Sto se tice delova i opreme za Palm, to trenutno ne radimo jer ce nam Palm dati tu mogucnost kada budemo imali 200.000$ godisnji promet 😀 😀 😀
Dalje, a lageru Palm trenutno ima samo Zire i Tungsten, i mi iako imamo dosta porudzbina za m130 i m500 ne mozemo da ih porucimo jer ih oni nemaju. Ako ti igra m500, napisi mi priv.mail, sa kolicinom koja te interesuje, a ja cu ti odgovoriti kada to moze da bude u BG.

Pozdrav,
Mikica

Nazad
Vrh Dno