Šta je novo?

Palit 8600GT - Chessfield problem

floydian

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2001
Poena
619
Danas posle nevremena mi se desilo nešto loše sa Palitom... Pojavile su mi se kockice kao šahovsko polje na slici. Nije do monitora - proverio sam. Polja su - prvo jedno koje je potpuno u redu, pa onda polje u kome je svaki drugi piksel u nekoj boji (ima ih i crnih i zelenih i crvenih, žutih) i trepere i tako po celom monitoru. Veličina jednog polja je otprilike 20x20 piksela. Ni TV out mi više ne radi, tj ne detektuje tv a i ne može da se isforsira detekcija (ovo je ranije radilo)..

Evo okačiću i screen... mislim da se vidi kako izgleda...
Imal li joj pomoći. U garanciji je - da li će mi prihvatiti garanciju... Mali je samo problem što je uzeta u eurolinku...

Prilozi

• ScreenShot001.webp
    ScreenShot001.webp
    86.4 KB · Pregleda: 102
Ouch...da nije bila povezana sa TV-om za vreme nevremena?
Najbolje je da karticu probas na druogoj masini.Ako i dalje bude ista stvar, znas sta ti je ciniti...

Jeste.. bila je povezana na TV, ali TV je bio u stendbaju..

Inace, u biosu ima potpuno normalnu sliku, kao i dok podize Vistu... tek kad ucita driver onda slika postane ovakva. To sam primetio i kada sam je stavio u drugi PCIE slot, posto je instalirao drivere ponovo. Sve dok ih nije instalirao slika je bila normalna - ali u razoluciji 800x600 valjda... Sa drajverima u svim rezolucijama ima ove probleme

Mozda u toj rezoluciji (i kad je bez drajvera) ne prikazuje punu paletu boja, pa onda nema problem...samo nagadjam, ipak.
Izvadi je iz kompa, ocisti kontakte, ako imas slucajno drugi VGA kabl probaj sa njim.Mozda resi problem.

Inace, nije redak slucaj da preko TV out-a nastrada graficka, i to moze da se desi i iz cista mira, ne samo kad je nevreme napolju.

Ti si još dobro i prošao. Moj palit 8600gt sonic+ je načisto riknuo. Kod paljenja kompa zapišti jednom dugačko i dva puta kratko i tu je kraj, zablokira komp. I meni je bila povezana sa TV-om, a i ja sam je kupio u eurolinku. Šta ćeš, takav je život.

Poslednja izmena:
Ista stvar se i meni desila. Isto sahovsko polje. Samo sto je bilo i tokom podizanja bios-a. Isto kupio u eurolinku, i u februaru odneo, i na licu mesta mi dali drugu, novu 😀😀
A spalio sam je ja sam, to sam posle svega shvatio. Ubacio sam s-video kabal u graficku,mislim na onaj sa 4 pina. Shvatio sam gde sam zeznuo stvar kada sam dobio drugu grafu, i ugledao ispod kablic koji treba da se koristi za to koji ima 7 pinova :lupko: , a ja totalno zaboravio na njega...
Al' sam ipak dobio novu, otkud su oni znali sta je moglo biti...

Poslednja izmena:
Slobodno reklamiraj, mora da ti prihvate garanciju. Samo ne pominji nista u vezi nevremena i TV-out-a 🙂

Raspitaj se po forumu neko ce te vec uputiti gde da je reklamiras, tj kod kog dobavljaca.

Nazad
Vrh Dno