Šta je novo?

Pakovanje vise slika na Mac-u

MR.BIG

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
350
Nisam bas siguran da naslov tacno govori ono sto mi treba ..... Treba da objasnim prijatelju u USA kako da upakuje 100 - 150 ili vise slika u jedan fajl i da mi tako salje slike ..... Kao sto na Win-u koristimo rar ili zip.

Molim vas za sto jednostavnije objasnjenje jer covek bas nije preterano vest sa racunarima a ja opet uopste ne poznajem Mac te mu ne mogu objasniti.

Hvala unapred

Koliko znam, na Macu postoji StuffIt koji radi isto kao i WinZip.

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni "step by step" proceduru za to ....... covek mi salje slike iz iPhoto aplikacije ...... da li je moguce direktno iz nje upakovati slike i poslati?

koliko znam, nije moguće upakovati ih direktno iz iPhotoa, bar ne iz verzije 5.0.4 koju ja koristim... najlakše je da ih selektuje, Copy, napravi novi folder bilo gde, Paste, desni klik (ili ctrl+klik ako ima 1-button miša), i izabere Create Archive.

Ne treba ti nikakav dodatni softver... Selektujes sve fajlove, kliknes desnim dugmetom misha (ili CTRL + klik, ako nemas mish sa dva tastera) i odaberes opciju Create Archive of x items. Dobices normalan zip fajl koji mozes da posaljes bilo kome.

Prilozi

• context.png
    context.png
    77.6 KB · Pregleda: 101
Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni "step by step" proceduru za to ....... covek mi salje slike iz iPhoto aplikacije ...... da li je moguce direktno iz nje upakovati slike i poslati?

Iz iPhoto-a nije moguce zapakovati u zip, ali moze da napravi folder na desktopu, selektuje slike u iPhoto-u koje hoce da posalje i samo ih prevuce u taj folder, a onda klikne na folder desnim dugmetom misha i zapakuje ih u zip, pa posalje.

PS: Tek sada videh henrikov reply. To je to.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno